30 maart 2011

Avivia

Die keuken die we bij Avivia hebben gekocht dreigt een drama te worden. Eerst zouden ze op 5 jan langskomen. Dan op 23 maart. En als ik niet gebeld had dan had ik dat niet eens geweten. Schijnt iemand muisstil op de deur geklopt te hebben zonder het plakaat op de deur te lezen dat ze indien gelsoten een nummer moesten bellen. Bel je: ja ze bellen zometeen terug. Vandaag maar eens in persona heen gegaan. Ja ze bellen u vanavond op. Tuurlijk! Heb ik meteen maar gezegd dat dit geen leuk spel meer was en dat ik wellicht naar andere wegen moest gaan zoeken om een fatsoenlijke keuken te krijgen. Nee ze bellen gegarandeerd. Ik moet dat nog meemaken. Afijn. Morgenochtend krijgen ze nog een kans die Avivia omdat ik gezegd had dat ik vanmiddag zou gaan shoppen en niet wist wanneer ik er zou zijn vanavond. Nou ja je moet hier nu eenmaal geduld hebben, maar 3 maanden voor een eenvoudige controle lijkt me toch wel wat overdreven. Wordt wel weer vervolgd.

LENTE
Het is nu echt voluit lente. Daar wordt je altijd blij van, vind ik dan. Tenminste dat effect heeft 't op mij. Onderweg naar Vesoul neem je dan de tijd om een plaatje te schieten.


Die boom stond daar zo mooi in de avondzon en dan die luchten. Die zijn altijd wat bijzonders hier in de Haute-Saône. Nog eentje van een vers omgeploegd weiland vlak achter Mailleroncourt-Saint-Pancras.


Zelfde standpunt maar dan met ISO800, F32, contrast hoog, sigma spot lighting bijna op maximaal, en wat gepielt met de gamma. Wordt dan heel erg dramatisch.


Net een naief schilderij. Wat je niet met een beetje fotoshoppen kan doen.

RAM
De jacht op een nieuwe ram wordt weer geopend en dan zie je bij Melincourt deze jongens lopen. Ras: Suffolk. Vind Fannie erg mooi. Morgen eens naar de marie bellen om te vragen van wie ze zijn en een rammetje gaan scoren. En als je dat een paar jaar volhoud krijg je vanzelf een redelijk puur ras. Of gewoon doorfokken met wat je hebt. Schijnt wel een vleesras te zijn. Op het net ook gelezen over een ras dat verhaart en niet geschoren hoeft te worden. Lijkt me ook wel wat. Minder gedoe. Dan hoef je ook niet bijna te smeken of die schapenscheerder langskomt. De staarten zijn al gecoupeerd, jammer. Bij sommigen zie je de verse wond nog zitten. Dat moet toch hardstikke zeer doen?

Op de foto hiernaast zie je dat nog goed  bij het tweede staande lam van rechts. Klik op foto. Zijn overigens al forse jongens. Volgens mij was dat couperen verboden geworden of zo, maar daar zal wel weer een 'oplossing' voor gevonden zijn. Fransjes hebben wel scheepsladingen met regels en voorschriften maar daar heeft de fransje en masse totaal geen boodschap aan. Vooral op het platteland vinden ze die regelgeving iets waar je "soepel" mee moet omgaan. Prachtig zoals men dat hier zo uit de losse pols weet te omzijlen.
Je ziet ook dat hier de nieuwe soort RFID tags zijn gebruikt. Die zijn een stuk kleiner dan de oude. Die waren nogal groot vond ik. Hebben schapen sowieso al van die flaporen, en dan die lellen van een tags eraan, geen porem.

ENZO
De laatste paar dagen hebben wat kleine regenbuitjes het gras mooi groen gemaakt. En het fluit de grond uit. Maar daardoor is het wel sterk afgekoeld. 
Afijn de haard is weer aan, werd toch wel een beetje koel in huis. Groot glas water naast me en het tweede boek van Werbers saga over de mieren in de hand. Lekker een beetje staren in de vlammetjes, een internet zender: Adagio FM op de speakers. De avond kan niet meer kapot.
Volgens de buurman schijnt het in het weekeinde schandalig warm te worden. Mooie gelegenheid het huis eens helemaal open te zetten en eens flink de wintermufheid eruit te jagen.

BOEKJES
Leuk forum over literatuur, kunst enzo gevonden: Nota Bene (klik HIER) Zit je een beetje te klikken naar wat de meest populaire schrijvers zijn of meest verkochte kom je daar terecht. Veel commentaren en zo over boeken en schrijvers. Precies wat ik zocht. Want hoe weet je nu of een boekje het waard is om te lezen. De meeste bloemlezigen van de franse literatuur zijn namelijk een beetje stoffig. Moet ook eens kijken of er niet een bieb in de buurt is waar ik lid van kan worden. Hoef nu niet meteen belezen te worden, maar het is een zeer prettig tijdverdrijf op de lange winteravonden.








Geen opmerkingen: