19 maart 2011

BP

Nieuwe verhalen nieuwe kansen.

Komt BP eergisteren aankakken om over de huur van het schuurtje te praten. En om de huur op te zeggen. Waarom hoefde ik niet eens te vragen, want het verhaal kwam vanzelf. Zijn veroordeling van geringe verblijfsduur van drie weken in het Staats Hotel is omgezet in een iets langere. Namelijk 4 maanden! Hoe dat nou kon, was mijn vraag. Blijkt die oetlul tijdens het laatste interview met de officier van justitie haar buro omgegooid te hebben. Tsja bedreiging van een ambenaar, daarmee wordt in LDF behoorlijk korte metten gemaakt. Meteen werd dan ook een hogere straf geëist, resultaat vier maanden de bak in! Hoe stom kun je dan ook zijn. En dat ie nog steeds op vrije voeten liep was omdat de uitspraak pas vandaag was gedaan. Uitstel was dus gekomen door het in beroep gaan van de officier. Was het niet: als je geschoren wordt stilzitten en ja en amen knikken? Maar goed, vier maanden gratis logies is ook niet verkeerd voor een werkeloze bricoleur de dimanche (prutser) toch?

En het opzeggen van de huur kwam omdat zijn vrouw de huur van het hok logischer wijze niet verder wilde betalen tijdens zijn afwezigheid. Aangezien zijn uitkering stopt als hij de bak in gaat is er geen geld om de huur vanuit eigen middelen door te zetten. Daarom zou ie dit weekeinde de handel uit het hok halen en bij hem in de garage zetten. Geld om de achtertalllige huur te betalen had ie ook nog niet, dat kwam echt hoor meneer, vertrouw me, een man en man een woord een woord. Tuurlijk Bruno, en ik grijnslachte maar eens. Waarop hij weer reageerde: "gelooft u me niet?" En de begeleidende smoesjes van dat we altijd een goede verstandhouding hadden en we 'eerlijk' tegen elkaar waren geweest en van ons hart geen moordkuil maakten etc etc. kwamen alsof je op een knopje had gedrukt, volautomatisch zijn keel uitrollen. Tuurlijk Bruno, en mijn grijns werd iets duidelijker. Geloof je toch geen muon van, van die mooi praatjes. Afijn van een kale kip kun je niet plukken dus is het maar afwachten of dat geld nog zou komen. Denk het niet.
Zelf ben ik geïnteresseerd naar zijn belevenissen in de bak en vroeg hem daarom een dagboek bij te houden. Dat vond ie een prima idee en zou zijn belevenissen op gaan pennen. Daar kunnen we dan wel weer wat smeuiigs uit destileren voor de blog, of ook niet.

Toen ie weg was hebben Fannie en ik maar eens geschaterlacht. Hij bespeelt je zei ze, ja wel dat weet ik. Maar wat kun je doen. Kan moeilijk zijn huis inlopen om geld te gaan zoeken. Die man hangt van allerlei vage verhalen, halve leugens en ditto waarheden aan elkaar. We zien wel waar het op uitloopt. Als het kan ga ik hem eens opzoeken in de bak, ook weer apart zoiets mee te maken.

Wat een figuur die BP. Maar een dankbaar onderwerp voor de blog.

BLOG
En over de Blog gesproken. Paul komt met de opmerking de koude winter achtergrond van de pagina in iets warmers te veranderen. Nou, gaan we dit weekeinde ook eens doen. Eens in de kleine tienduizend plaatjes van dit project snuffelen voor een mooie achtergrond lente plaat. FF uitvlooien hoe dat ook weer precies moest. Dus komt eraan!

Geen opmerkingen: