2 maart 2011

Krachtstroom

Verslagje, want dit gaat weer leuk worden!

Vandaag gaat er krachtstroom aangesloten worden voor de nieuwe oven die deze maand moet komen. Uiteraard komt hier geen moer van terecht want het eerste deel van de afspraak is ook al niet nagekomen: de electroboer zou opbellen vorige week. Ik ben benieuwd.
Het is zometeen 0900 en dan ga ik de zaak eens stangen. Moet zowieso nog een lijst afwerken met telefoontjes dus die kan er nog wel bij.
Ach, La Douce France, waarom maakt je er zo'n puinhoop van.

In ieder geval heeft Wim al aangegeven dat er een 5 aderig kabeltje van 2.5mm2 en 3x16 ampère moet komen. Maar zegt ie beter is 5 x 4mm2 en om helemaal zeker te spelen neem dan maar 20A per phase. Dus dat is zaterdag weer een tocht naar Epinal. Eens kijken wat ik nog in de voorraad heb liggen en dan maar weer een lijst maken met boodschappen.

0900
EDF gebeld om zeker te stellen dat er iemand komt vandaag. En tuurlijk, dat zou niet zo zijn want men zou mij eerst een telefonisch consult geven voordat de daadwerkelijke installatie kon plaatsvinden. En dat consult had nog niet plaatsgevonden, zei men. Op mijn opmerking dat dat al vorige week gedaan zou moeten zijn werd gereageerd met, nee hoor vandaag tussen 1300 en 1630. En omdat je geen micrometer wint door opgewonden te gaan reageren, bleef ik kalm en zei dat ik de hele dag hier zou zijn. Geen probleem.

0930
Een vriendelijke meneer, die alle begrip had dat ik zijn geratel niet goed begreep als buitenlander, begon zowaar langzamer te spreken.  Dat hield ie natuurlijk maar een minuut vol, maar de poging werd gewaardeerd. Het bleek de consultant te zijn! Nou ja daar ging de afspraak tussen 1300 en 1630. Ongehoord, sneller dan hun eigen schaduw, de EDF!
Met het advies van Wim in mijn achterhoofd de hoofdstop moest groter worden en we gaan het totaal vermogen op 15KW trekken. Kan achteraf altijd weer veranderd worden als dat niet voldoende blijkt te zijn, stelde hij me gerust. Meteen het probleem maar aangekaart van de hoofdstop die er iedere keer uitknalde in de kerst.
Afijn er bleek inderdaad eerder krachtstroom in huis geweest te zijn, zei ie maar men had het laten afsluiten. Didier had dus inderdaad gelijk gehad, dat er krachtstroom was. De consultant voreg of ik ff naar het paneel wilde lopen en aangeven wat er op zat. Begon over een tarief om me te doen duizelen, als alles vanaf de straatkant nog getrokken moest worden. Maar als er gaatjes onder de meter op het paneel zitten dan is er inderdaad eerder krachtstroom geweest. En komt u voor het minimum tarief in aanmerking van 103 euries.


Opluchting. Die gaatjes zaten er, de hoofdzekeringkast was ook van de goede grootte, het was allemaal prima in orde. Sta je toch wel weer te kijken hoe dat allemaal in elkaar geprutst is.
Nu de hamvraag nog van vermogen en zo nog. Geen probleem werd er gesteld. Dan komen ze maandag aanstaande de handel bij u in orde maken. Ja het kan echt wel snel in la Douce France, zolang er geld aan te verdienen valt. Alleen bij problematische dingen zijn ze ineens onzichtbaar. Nou ja dat is overal in de wereld zo, dus hier niet anders.
Tien minuten later zat ik weer op wacht om het laatste drachtige schaap in de gaten te houden en een deuk in de administratie te maken.

20110303:1300
Belt een mannetje me op om te vragen welk materieel hij moet meenemen om maandag de 3 fases aan te sluiten. Nou ja zeg! Moet ik dat dan weten?
Maar ik antwoord dat ik geen specialist ben en hem dus niet kan vertellen welk materiaal hij moet meenemen. Vraagt ie of de handel op een houten board is gemonteerd. Dat bevestig ik en dat is blijkbaar voldoende. Tot maandag klinkt het dan. Une bonne journée encore klinkt het dan, en dat wens ik hem ook. Prima kort en krachtig. Ben benieuwd wat dit gaat brengen. La douce france, verbaas me ;=))

Geen opmerkingen: