5 februari 2011

Lam

En jahoor! Het eerste lam is vannacht geboren. Het maakt altijd weer erg blij als je nieuw leven in de wei ziet dartelen. Natuurlijk moet je zoiets aanraken, een soort oerinstinkt? Andersom moet een beest toch ook aan jou wennen. Zometeen de menigte maar ff lokken met wat brokkies om te kijken wat 't is geworden. Wordt dan een wederzijds besnuffelen.
Het lam is vrij groot, volgens Fannie is het daarom een rammetje. En blijkbaar zat er maar een in, maar het is al lekker aan het sabbelen aan de uier. Op afstand te zien geen aparte dingen en is het gezond.
Mooi geluk dat het vannacht niet zo koud was en er staat nauwelijks wind. Ideaal weer bijna voor de rest om ook te gaan werpen. En meestal is dat ook zo, zo'n soort ketting reaktie. Dat was in voorgaande jaren zo en dat zal nu niet anders zijn. Tsjonge wordt al een hele hobby boer.
Het is overigens een ooi, die wordt dan in de kudde opgenomen ter vervanging van het verloren schaap in oktober. Staat wel erg hoog op de pootjes.


Beetje magertjes ook. Good in de gaten houden. Overigens heeft de "expert" BP zijn zegel van goedkeuring gegeven, Nou ja. OK, kleine welkom op LMQR, dat je het gras moge smaken. Grappig, het lam lag net een beetje alleen, begon te blèren en hop en masse de kleine kudde er op een holletje heen. Ik zit natuurlijk met een verrekijker in mijn hand de hele tijd te koekeloeren naar het nieuwe leven.

Geen opmerkingen: