4 februari 2011

Inhaleren

gewijzigd: 17:13

De beruchtste uitspraak over het roken van haschiesh was: "ik heb niet gerookt, slechts geïnhaleerd" Een subtiel verschil moet ik toegeven. Als je in een rook café zit rook je ook niet, maar je inhalleert het wel. Volgens verschillende publicaties heb je daarmee minder kans dan een roker zelf om longkanker te krijgen maar de kans ligt nog altijd hoger dan die van een fervente niet roker die rokerige ruimtes mijdt. Maar nu is er weer iets nieuws bedacht om je toch aan het roken te krijgen: eten! Ja heus ik verzin het niet. Je kunt binnenkort je eten op gaan snuiven en daarmee je longen als een soort darmkanaal gaan gebruiken. Heus waar! En als eerste wordt het in het land van de gourmets geïntroduceerd, hier dus in LDF. Waar halen ze het vandaan. Heeft de natuur er 200 duizend miljoen jaar over gedaan om onze longen als een geoptimaliseerde beademingsmachine te laten fungeren, en hop. Een of andere malloot verzint dan weer dat we dat in een seizoen totaal, helemaal om moeten gooien. Daar ga je met je theorieëen meneer Darwin! Niks geen miljoenen jaren om iets voor elkaar te krijgen.


Nee er is altijd wel een knutselaar die dat in een paar maanden ff omdraait en er nog mee wegkomt ook. Lange neus trekt... Lees artikel HIER.
Vrees ik alleen voor hen die geloven in het zogenoemde "intelligent design". Want was voorheen het strijdperk tussen geloof en ongeloof duidelijk verdeeld in twee kampen. Nu is er een derde strijder bijgekomen. Met als onderliggende filisofie: "we zoeken het zelf wel uit" Waaruit volgt: we bepalen zelf wel waar we onze longen voor gebruiken, Eten bijvoorbeeld! Dan kun je je darmen wel in de wilgen hangen denk ik zo. Of beter nog, er is altijd gebrek aan goede vioolsnaren, dan hoeven die arme katten het niet meer zo te ontgelden.

Maar alle spot terzijde, ik zie het plaatje zo voor me. Een rijtje junkies aan de balie zittend die met een rietje hun maaltje naar binnen snuiven. Of wat denk je van deze. Slangetjes die in de cabine van een vliegtuig naar beneden komen zetten om een maaltje te serveren.  Weer een stukje charme van het werken in een vliegtuig weg. Zou je daar overigens astmatisch van kunnen worden? Dat snuiven van eten?
Een andere gedachte die dan opkomt is: je waad dan letterlijk in eten rond als de passagiers vergeten de slangetjes weer op te bergen. Ga je dan ff naar de WC, moet je door verschillende luchtige toetjes, soepjes, kalfskarbonades, bami pangang's heen zwemmen voordat je je behoefte kun doen, EN WEER TERUG! En je zult maar eens geen spruitjes lusten. Een kwelling dus.
Och ja afvallen zul je er wel van want vette happen zullen wel niet meer mogelijk zijn. Ho, heerlijk die bitterballen met moutarde fin de lyon... Dan slibben je longen meteen dicht in plaats van je hart... krijg je het wel iets eerder benauwd van. Helpt meteen tegen vraatzucht toch nog.
Als je dan leest dat overgewicht in de wereld sinds 1980 bij volwassenen verdubbeld is. Hoevéél volwassenen er oorspronkelijk waren wordt niet vermeld, ook niet of dat alleen in het westen of over de hele wereld is uitgekiend, maar ik neem aan dat het er ++ veel zijn. Dan lijkt dit toch wel het ei van Columbus. Nietwaar?

SCHAPIES
De boer heeft het stro nog niet gebracht, begint nu toch wel nijpend te worden. Ga daar vanmiddag nog maar eens achteraan. Anders nog maar wat hooi op de grond spreiden. Helpt ook.
De dames worden steeds zwaarlijviger, die staan bijna op barsten. Een paar uiers zijn nu al ingezakt en van een loopt nu een sliertje slijm uit de uterus. Het eerste lam kan nu snel komen dus. Grappig. Onbewust speur je de wei elke keer dat je langs het raam loopt op een kleine witte extra vlek af. Om helemaal zeker te zijn staat de verrekijker binnen handbereik op mijn burootje. En razendsnel tel je het aantal grote witte vlekken ook even. Klopt allemaal nog. Geen nieuw leven te bespeuren. Spannend hoor.
En blijkbaar hebben de kraaien ook iets in de gaten want die cirkelen nu al een paar dagen om de schapies heen, in hoop op een lekker hapje denk ik. Ook de vossen schijnen nogal aanwezig te zijn. Nou ja de natuur zal zijn beloop hebben. En als die honden van de buren van het land afblijven is dat ook weer meegenomen.

update: stro is vanmiddag netjes afgeleverd, niks van gehoord. Eerste klus voor morgen dan.

Geen opmerkingen: