27 april 2010

KPN

Dit weekend was even heftig. Op en neer naar NL om de installatie in de gangkast terug te brengen naar een voor Fannie begrijpelijke samenstelling van modem en telefoon aansluiting. Eruit kwamen de router, switch, splitter, 2 telefooncentrales, extra telefoonstopkontakten, modem, een ISDN filter en nog meer van allerlei speelgoed waar ik me de afgelopen 25 jaar mee heb beziggehouden. Die kabel voor 25 inkomende lijnen zit er nog steeds. Ook zo'n stunt van de KPN. Ja meneertje mensen die 4 aktieve lijnen hebben krijgen er meestal meer bij, dus we leggen maar een kabelboom naar binnen aan dan heeft u tenminste genoeg. Fannie die weliswaar gewend was aan mijn ongebreidelde IT nieuwschierigheid en experimenteerzucht liep zich toen toch maar even te ergeren over de rotzooi, en wanneer dat gat nu eens dichtging. Altijd mijn praktische Fannie hè!
Dat de KPN piepeltjes hiervoor 15 jaar geleden de halve straat moesten open breken, met veel zuchten en steunen het bouwpuin uit de straat moesten graven en daarmee een volle twee dagen bezig waren, het kon de pret niet drukken. De buurman met zijn ziekelijke nieuwschierigheid kwam telkens maar langsdrentelen of wat daar dan allemaal gebeurde. En hoeveel lijnen daar wel niet aangelegd werden. En waar ik dat dan allemaal voor nodig had. En waarom, en wat ik dan daarmee deed, en... en... en. In de begin negentiger jaren was iemand die de straat op liet breken voor zijn communicatie met de rest van de wereld natuurlijk wel wereldnieuws, nietwaar?
Afijn na meer dan een week had ik mijn extra lijnen en telefooncentrale. In de jaren die daarop volgden werd die kast steeds voller. Iedere keer weer wat snoepgoed erbij dat dan erg nodig aan het oude spul geknoopt moest worden. En het werkte ook nog allemaal met elkaar. Totdat de bliksem vlak bij ons huis insloeg en 90% van het snoepgoed vervangen moest worden. En gek genoeg hoe ouder het spul was des te meer was daar van heel gebleven. De moderniseringsslag = reductie van het aantal apparaten werd een heikele onderneming. Want de KPN piepeltjes die de kast open deden wilden die eigenlijk met een klap weer dichtsmijten. Daarna bleven 3 van de vier lijnen permanent dood. Dat je dan met zekere regelmaat met die toko belde om verhaal te halen op de merkwaardige manier van herstel dat niet plaatsvond werd op een gegeven moment bijna gewoonte. En altijd die verwonderde callcenter medewerkster die je aan de lijn kreeg en niets meer kon achterhalen. Dat op mijn beurt verbaasde me niets gezien de paniekerige mannetjes van de verhernieuwbouw afdeling van KPN. Ach, de franse toestanden gewend geraakt zijnde verbaasd me dat achteraf gezien niets. Zodra iets te gecompliceerd wordt steken ze hun neus in de lucht en ontkennen ze dat de zon schijnt. Uiteindelijk was mijn reactie de abo's op te zeggen en naar de concurrent te gaan voor een tot de basis behoefte teruggebracht communicatie pakket: internet en telefonie. Theoretisch heb je alleen internet nodig want (o.a.) bij Skype kun je een soort meereizend nummer krijgen waarop je over de hele wereld bereikbaar bent. Uiteraard alleen via Skype. Maarja krijg dat maar eens in het lieftallige hoofdje van mon amour! Heb ik ook niet eens geprobeerd. Voordat ze Skype ging gebruiken heeft ook al jaren gekost.

de prunis in Maurik staat in bloei

Maar op de 18e MAART - van dit jaar dus - zou alles omgezet worden, NOT. Tot de 23e APRIL werkte alles alleen met de oude interfaces. De KPN gaf, blijkens mijn klein onderzoekje, de lijnen niet vrij opdat de concurrent zijn ding kon doen. Toen opeens na een onderhoudsbeurt op de 23e viel alles uit en zit Fannie nu zonder internet en telefonie. En dat wordt met onze afhankelijkheid van juist die communicatie middellen echt behelpen. Met de nieuwe povider kon alleen met een 0900 of via een mailformulier via het web contact opgenomen worden. De mail is duidelijk een fail. En op de prepaid mobiel is 0900 niet mogelijk. Daar zit je dan met de globale interconnectivity, stuk op een falend service apparaat.
Dus vandaar die trip naar NL, kast leegruimen van overtollige apparatuur, en de constatering dat er geen DSL signaal op de lijn staat. Als laatste aktie een mailtje via Fannie's kantoor naar Online, kregen we een robot mailtje van terug. Ja ja alles goed ontvangen. Maar geen teken van leven van die boys dus. Ben benieuwd wat voor schrijverij dit weer gaat opleveren.

BP3
Ondertussen is Beaupere gewoon doorgegaan en verrek Gilian is ook weer na anderhalve week "ziektebed" komen opdraven. Wij, BP en ik, maar spotten dat je van werken toch wel errug moe schijnt te worden. En ik mag een biet zijn als ik niet even een soort ergernis in zijn blik zag opflikkeren. Blijkbaar raakte hem dat toch wel. BP had al de pest in dat ie niet kwam opdraven maar het team is weer kompleet.
De stoppenkast is gemonteerd, de boites derivation (soort verdeeldoos) voor 10/16/20 ampère idem, en de leidingen naar de andere kant van de kamer liggen netjes onder het plastic. En natuurlijk als je er niet met je neus voortdurend bovenop blijft staan komen dingen op de verkeerde plek te hangen enzovoort. Dat wordt dus even opnieuw doen voor hem. Wat is dat? Ik erger me niet eens meer, help ik verfrans!


Enne balkje zagen doe je niet met een gewone zaag, dat moet met een kettingzaag. Gaat ook heel erg soepel, in nog geen 3 seconden ben je er door. En het is omdat ik BP even liet wachten anders had ik het nog gemist ook.

Maar de stunt met die vloerbalken is toch echt niet OK. Ondanks de herhaalde afspraak dat die de plafondblakjes zouden gaan volgen, toch niet doen hè! Ja dan komt het rechter uit, klonk het. En als je dan uitlegt dat je met vloerpaten hebt te maken die echt niet breder zijn dan 61cm en dat die echt niet passen op balken die meer dan dat uit elkaar liggen en dat de buitenste kant van de eerste vloerbalk op 61cm van het hart van de volgende vloerbalk moet aansluiten, en in dit geval dus NIET  hart op hart gemeten moet worden, levert ook een verwarde blik op. Bij de druif van Bachus! Afijn we gaan vandaag de rest van de balken erin leggen. Minus 6 dan want die zijn toch echt te krom, zal Frerik wel weer blij mee zijn.

Vandaag kwam een belletje dat de coating was binnen gekomen, rap opgehaald. Heeft dus 3 weken geduurd dat bestel proces. Goed, het blijft prachtig weer en morgen kunnen we toch niet in het apartement bezig omdat het beton moet uitharden. Kan het balkon mooi dichtgekit worden. Vandaag dan de rest van de muur afbikken, voegen komt dan nog wel.

Morgen moet BP naar het gerecht, eens kijken wat dat met de planning doet. Hij loopt natuurlijk wel het risiko dat ie meteen moet brommen en dan komt ie het gerechtsgebouw alleen in de handboeien uit. Stom akkefietje van 'm. In dat geval is er een plan B nodig: wat we nog kunnen doen tot en met vrijdag, dan komen massaal de hulptroepen aan.

- gewijzigd 19:00 -
Nou ja en ondanks dat je er bijna met je neus bovenop staat gaat het toch weer mis. Nivo-touwtje was dus aan een kant niet goed aangespannen of het is geslipt. Een van beiden. Hing dus een van de touwtjes in een boogje. En DUS komt nu de vloer ook met een dalletje. Voor een deel kunnen we dat wel compenseren. In de slaapkamer is de daling minder omdat het daar nog aan het begin van de kromme is. Ter hoogte van de WC / douche is het verschil duidelijk zichtbaar maar dat valt met een beetje zooi wel te compenseren. Er is dat béton légère (licht gewicht beton) waarmee je het ergste denk ik wel kunt opvullen. Een beetje sjoemelen met drempels of zo en klaar is uw kunstgebit. Maar het blijft balen omdat het toch weer extra werk is.
Nog 2 of 3 balkjes te gaan en de handel ligt erin, jammer dat Frerik een beetje laat met die laatste balken kwam. Dan 48 uur wachten en de vloerplaten kunnen erin. Allemaal net op tijd zo.

Geen opmerkingen: