22 april 2010

Geenstijl

Regelmatig lees ik geenstijl.nl omdat die gasten een redelijk amusante kijk op de wereld om zich heen hebben. Ook het taalgebruik is merkwaardig maar tegelijkertijd opfrissend omdat er nogal vrij met de taal wordt omgegaan.
Tegelijkertijd zijn het volksdemagogen, haten babyboomers, de hakbars of haatbaarden, het christelijkjoods establishment en ga zo maar door. Wat ze blijkbaar niet in de gaten hebben is dat ze precies op de manier acteren en reageren als de huidige door hen zo gehate babyboomers in de sweet 60/70-ies. En dat is nogal hilarius omdat ze zich juist daar tegen afzetten. Dus wat is nieuw. Toen ging het immers ook tegen een kliek die alle macht in handen had en zich de zakken volgooiden met het slijk der aarde? Alle mooie baantjes inpikten en voor veel dingen waarmee de jeugd de pineut was de dans slinks ontsprongen. Ook toen was er sprake van mannetjesmakerij, partijbobo's die alleen gevoelig voor het pluche was. De lijst van overeenkomsten is erg lang. Ik geef toe het taalgebruik is sterk verandert, maar de situatie is toch frappant gelijkwaardig. Maar zie jij die geen stijl figuren nu op de barrikade springen, of op een andere manier aktie voeren? Ik niet. Veel kankeren maar gewoon op der handen blijven zitten. Misschien is dat wel het meest opvallende verschil tussen de babyboomers van toen en de protesteurs van nu (de volgende generatie babyboomers, sssst niet zeggen want dat weten ze zelf nog niet).


Hebben we het over de X,Y, Einstein, Nix generaties. Een prima uitzending op BNR een paar weken geleden lichtte dit plaatje eens haarfijn door met vertegenwoordigers van die soorten. Allemaal zo'n beetje vertegenwoordigd op de Geenstijl site.
Jawel veel zaken zetten ze scherp neer en maken zelfs fijntjes gebruik van de subsidie machinerie om ook een publieke omroep te starten. Hebben zelfs Wilders een tijdje op een voetstuk geplaatst om hem daarna weer net zo hard te laten vallen toen dat begon op te vallen, over opportunisme gesproken. Wat is nieuw, nieuwe wijn in een oude zak die ozo vertrouwd aanvoelt. En niets nieuws aan de horizont van menings, smaak, en stemmingsmakers in de media. Maar het blijft leuk leesvoer waar vaak een dikke satirische saus en een erg speciaal soort humor over heen gegoten is.
Wat je er ook van vind overigens, ze verwijzen soms naar sites, filmpjes en informatie die het zeker waard zijn om eens uitgebreid over het net te schuimen. Waarschijnlijk doen ze de hele dag niets anders dan vrijuit te spitten naar dat soort dingen, dus mijn zegen hebben ze.

Vandaag kwamen ze met een filmje van een kommentator aanzetten over de islam. Een paar dagen geleden over hoe braaf de zakkenvullende leden van de PvdA wel niet zijn. Een partij die denkt hoe heftiger ze zich ergens tegen afzetten des te beter zij er zelf bij varen. Dat hebben we gemerkt hoe dat ging bij Fortuijn, NOT! Maar goed uiteindelijk is de politiek toch alleen maar poppenkast. Maar wel een poppenkast waar we vreselijk mee moeten oppassen. Want voordat je het weet dienen jullie kinderen als kanonnenvoer, en dat wil je eigenlijk niet. Dacht ik zomaar als een paserende vluchtige gedachte.

LENTE
Maar het is volop lente hier, een lekker windje dus het voelt niet al te warm aan. De boomgaard staat in bloei, de vogeltjes fluiten je de oren doof. En je ziet de eerste nestjes verschijnen onder de dakrand. Zelf ben ik een paar gaten aan het hakken geweest met de houweel zodat er een paar planten in de grond gestopt kunnen worden. Die grond is hard. Volgens de regels der kunst stop ik nog wat schapenmest onderin, en dat doet meuren. Maar verser en eerlijker kun je het niet hebben. Hopelijk denken de planten daar ook zo over en slaan ze aan in die leemgrond. Wat een werk, met twee perkjes ben je bijna een morgen bezig. Maar goed als die bloemuh maar komen.

En die lammetjes groeien maar door. Pas twee maanden oud en ze schieten als het ware omhoog. BP zei dat dat komt omdat ze de ruimte hebben en plentie gras. Verder worden ze door Marianne en Gem bijgevoedert met brood uit het cafe, en af en toe krijgen ze nog wat brokjes om ze aan me gewend te houden. En een paar jengelen nog aan de uiers van hun moeders. Dus dat is bij elkaar een behoorlijk dieet. En dan wil het wel. Dram en Vlekkie hadden gisteren een wedstrijdje wie het hardste kon beuken. Dat was een ongelijke strijd want Dram is een stuk kleiner. Maar je kon het bonken van een afstand horen. Dat gaat nog wat worden als er gedekt moet worden. Het nieuwe schaap: de Kale, begint al behoorlijk bij te trekken. Die had het waarschijnlijk niet erg naar zijn zin zo in dat hokje van de vorige eigenaar. Nou ja met vijf ooien en een ram gaan we de winter in. Ook wel zo'n beetje het maximum aan dieren wat ik wil hebben op dit moment. Want waar laat je ze in de winter, zo groot is het winterhok nu ook weer niet. Misschien moet ik onder de notenboom dan toch maar een wat meer permanent iets voor ze bouwen. In ieder geval gaan de twee andere rammetjes in december naar de Halal afdeling, of moeten eerder verkocht worden. Handel!

APARTEMENT 
De vloer is op een haar na nu helemaal eruit, het laatste beukwerk is gedaan, en morgenochtend zal BP het laatste puin eruit kruien. Dat was dan bijna drie weken beuken, uitgraven en kruien. Zonder BP was dat never nooit gelukt. Achterin ligt de eerste vloerbalk al op de betonnen pilonen. Voorin heeft Frerik er ook een gericht, en morgenmiddag zal de rest volgen als de ramen geplaatst zijn. Zo zie je maar, als het groffe werk gedaan is dan schiet het meteen met een sprong vooruit.

Met een staal borstel wordt de cementsluier van de natuurstenen afgehaald, NOT. Ik kon die goser tien keer vertellen dat dat niet achteraf maar meteen moest gebeuren, en nu heb je het gedoe. In sommige opzichten is ie echt mega hardleers. Nou ja dan maar een beetje zoutzuur halen om de handel helemaal vrij van cementsluier te krijgen.
Dat soort spullen haal je gewoon in de bouwmarkt om de hoek: zoutzuur, chloorzuur, salpeterzuur, amoniak van +40%, aceton, en zo voort. En komplete chemiewinkel. Daar doen ze niet kinderachtig mee.

Geen opmerkingen: