28 april 2010

Achterkant

We zijn er bijna. Nog een paar kleine klusjes om de achterkant nog iets toonbaarderder te krijgen.
Zoiets als een kleine spritz met de hoge druk spuit om de laatste vlekjes weg te werken. De vensterbanken afwerken. Hier en daar nog wat opruimen en dan is de achtergevel eigenlijk klaar voor het seizoen.
Hier een voor en na setje.
februari 2008

april 2010

Vandaag is ook het balkon in de eerste laag kit gezet, morgen nog een laag en dan kunnen vrijdagmiddag de tegels gelegd worden. Dat wordt iets Esscher's achtigs. Zo van kleurtje links gaat bloksgewijs over in kleurtje rechts. De plantenbak in wording op de voorgrond op de foto boven, zal dan wel doorgeschoven worden naar de volgende week. Je kunt niet alles hebben.


Maar goed het balkon zal in ieder geval niet meer lekken. En de rubberen tegels gaan ook nog eens voor extra isolatie zorgen.

De laatste 2 vloerbalken zitten nu in de cementen pilonen. Die moeten nog een dag uitharden. Wel een vochtig klimaatje nu met al dat verse cement. Kunnen we vrijdagmorgen beginnen de vloerplaten vast te schroeven; tenminste als ze BP niet meteen vasthouden in het gerecht. Hij heeft twee krachtige schroeftollen meegebracht, dus daar mag het ook niet aan liggen.  Hier en daar moeten nog wat korrektieve maatregelen genomen worden en dan gaan met die banaan. Op een muur afsmeren, en de plafondlatten na zitten we dan weer zo goed als op schema.

POOTJE
Het pootje vertoont nu definitief tekenen van genezing, spaar hem nog wel zoveel mogelijk. Daar ben ik dan acht volle weken mee zoet geweest.

KPN
Het drama internet, voor in Maurik, neemt in hevigheid toe. Komt er ineens een mailtje van Online en beweren ze dat ze per brief hebben aangegeven dat er geen internet geleverd kon worden op de aangegeven locatie. Die postcode check stelt dus ook niks voor! Eerst was dat een brief op de achtste en een mailtje later op de 9de. Tuurlijk jongens.
Tussen de middag ben ik maar eens gaan bellen met de KPN waarom dat zo was. Blijkt er nog een ad-mi-ni-stra-tie-ve ISDN lijn op dat adres gemeld te staan. Vraag je je af wat wij daar nu mee te maken hebben maar goed. Het mag toch niet zo zijn dat je je telefoon niet eens kan opzeggen omdat er nog een "administratieve" ISDN lijn bestaat. Prutsers. Na een goed en indringend gesprek kunnen er ineens allerlei dingen wel en kan XS4All leveren, en ook de KPN zelf ineens. Merkwaardig genoeg , als mosterd na de maaltijd, komt OnLine ook nog eens met een mailtje bij Fannie aankakken dat ze nu toch echt gaan proberen om te leveren. Je lacht je te barsten, rollen ze over elkaar heen om een DSL  lijn te leveren. Maar wel diep treurig dat je een paar uur moet blijven doordrammen om je zin te krijgen. Gelukkig kost bellen vanuit LDF  geen cent extra.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geen opmerkingen: