23 april 2012

Uitslag

Hollande wint van Sarko, als viel te verwachten. Maar na correctie slechts met 1.5%. Wel uitzonderlijk dat een zittende president verslagen wordt. Moet die Sarko het toch wel heel bont gemaakt hebben in de ogen van de fransjes.

Nou ja, hij gedroeg zich dan ook echt als een kwajongen en niet met de grandeur die men van een president mag verwachten, hoor ik telkens. En dat gesleutel aan de sociale wetten, werktijden, pensioenen dat is voor de gewone man natuurlijk erg bedreigend. Achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk praten nietwaar. Toch geen dramatisch verlies zou ik zeggen.

MSP
Nieuwschierig geworden naar hoe men in Mailleroncourt-Saint-Pancras gestemd heeft, ga ik ff naar de site van binnenlandse zaken. Daar vind je letterlijk alles over de verkiezingen. Sowieso een zeer nuttige site als je iets over LDF in cijfertjes of feiten wilt weten.

asjemenou!

Zo! Die kunnen ze in hun zak steken. Marietje, de vleesgeworden Wilders in LDF,  heeft vet gewonnen. Daar opmerkingen over makend vanochtend, informeer ik langs de neus weg of ze alle 'Ollanders' weg willen hebben. "Nee, we hebben gewoon schier genoeg van de regering", klinkt het. "Tijd dat er iets anders gebeurd." Waar heb ik dat vaker gehoord, en wat was het resultaat? Niets, nul, zilch, niema, niks dus. Het establishment gaat niet weg. Of er moet een revolutie starten waar veel koppen letterlijk in het mandje vallen. Daar hebben ze in LDF ervaring mee, dik twee eeuwen geleden, 1789 ergens. Tuurlijk is dat geen oplossing, agressie is nooit een oplossing.

Dan maar op naar de tweede ronde. Dat wordt spannend als Le Pen zich gaat scharen achter Sarko.

Geen opmerkingen: