8 april 2012

Kajakken

Wist je dat je hier ook prima kunt kajakken? Deze week zijn er twee gasten uit Duitsland die de riviertjes afzakken. Het blijkt dat Le Mouton Qui Rit mooi centraal gelegen is ten opzichte van de riviertjes. Dat zijn dan de Semouse, Conflance, Lanterne, Planey, Coney, Saone.  Ongetwijfeld zullen er nog meer van die riviertjes zijn die bevaren kunnen worden. Onze gasten die vorig jaar ook al een paar van de stroompjes afgezakt waren pakken nu de rest ook nog even.

Met de pasen hadden we dan ook kajakkers als gasten die de kleine rivieren uit de omgeving gingen verkennen. Omdat het Pasen is werd het ontbijt opgesierd met paaseieren en paasbrood. En natuurlijk op zondag is het altijd crepes als ontbijt. Een pracht van een combinatie.


Vandaag zouden we ze naar het beginpunt in St.Loup sur Semouse, en eindpunt in Bassigney, van hun tocht gaan begeleiden. Naar Bassigney wist ik een mooie route binnendoor, dus mochten we vooruitrijden. Na het ontbijt eerst de boten opladen.



Terwijl Fannie en ik nog een bakkie scoorden in de serre.


Dan op naar Bassigney, een van de auto's stallen bij de kerk, en dan naar het beginpunt in St Loup. Handig zo, eerst een auto stallen bij het einde. Geen gedoe met ophalen, altijd vervoer op die manier.

St Loup sur Semouse

de boten uitladen

naar de rivier

hoppa het water in

goede vaart!

Oeps! eerst nog ff over een grindbank
Toen de gasten 's avonds terugkwamen waren ze echt afgepeigerd. Veel bomen in het water tot aan de Pissure, dat betekende uitstappen, boot sjouwen en weer varen. Na Pissure was het weer een pleziervaart. Maar als laatste tocht wel een mooie afsluiting vonden ze.

Bij het diner Fannie en ik maar suggereren om de club van kajakkers hier maar eens langs te sturen. Maar nee hoor, het moest hun 'geheim-tip' blijven.

Dus bij deze, wil iemand eens lekker relaxed kajakken, en het Franse land eens van een andere kant bekijken? Bij ons zit je goed. En, we liggen mooi centraal t.o.v. de riviertjes.

Geen opmerkingen: