25 november 2010

Zo dan

Van tijd tot tijd verander ik de layout van de blog, pas iets aan of voeg een widget toe. Widgets zijn kleine programmaatjes of hulpmiddeltjes die bijna iets nuttigs in je blog doen. Kijk maar rechts van deze text. Zo vind je een oplossing om ook de Engels en Spaans sprekende vrinden te bedienen. Want ik heb er namelijk geen grote behoefte aan om ook nog mijn epistels in allerlei talen te vertalen. Gewoon Google translate gebruiken denk je dan. De eerste oplossing was een soort met de hand gebouwd dingetje, OK dat voldeed. Dan veeg je door wat andere blogs heen, en verrek: Google had daar ook al iets kant en klaars voor. Dus mijn code weggehaald en die van Google erin. Staat een stuk netter.
Blogspot heeft een ruime keuze aan layouts / widgets en ga zo maar door. En om de zoveel tijd dan jeuken de vingertjes weer en ga je pielen met de code, leer je veel van. Vervelend is dan dat al je wijzigingen die je in vorige template aangebracht hebt, ook pleite zijn. Na een kwartiertje prutsen zitten die er ook weer in. Zoals een bredere tekst kolom. Dan passen de wat grotere plaatjes ook netjes binnen het tekst-gedeelte. Alle niet door Blogspot bedachte rommel verdwijnt namelijk weer als je een nieuwe look kiest. Een heel gezoek soms. Zo vond ik ook een widget om "real-time" of in mooi frans "temps reële" te laten zien wie de laatste 6 of zo bezoekers zijn. Zinvol? Nee, maar wel grappig. Dus die staat er nu ook bij. Ach zo blijft je lekker bezig.

DOUCHE
Ideeën voor onze douche bij ons appartement hebben eindelijk vaste vorm aangenomen. Fannie wilde zo'n soort inloop douche hebben. En laat nu net mijn lijfblaadje "Maison & Traveaux" daar een artikel over hebben. Perfect.


Meteen aan mijn schatje gemaild, en inderdaad dat is precies wat ze wilde. Het voordeel van dit blaadje is ook dat ze een goede leveranciers index erbij doen. FF op die site gekeken, want je weet maar nooit. Natuurlijk klik je je weer drie keer in de rondte, maar met een beetje aanhouden vond ik de bedoelde materialen. Waar kun je die handel kopen? Na een gezoek vond ik dat ook weer: Castorama. Hm da's interessant, niet een van mijn meest bezochte winkeltjes. Er is er een in de buurt. Zegt de fabrikant, maar als je dan inzoomt op de kaart schijnt die winkel midden in de woestijn te staan. Typisch fransjes weer, er klopt vaak geen bal van die sites. Ook kunt je er bijna blind op gaan dat ze die elementen niet in voorraad hebben en moet het weer besteld worden. Gaat weer maanden duren. Net als met die zonnecollectoren, als je er niet zelf achter aan gaat gebeurd hier helemaal niets. In ieder geval dit is een niet onaardige oplossing.

ATELIER
Ook daar vandaag weer een aantal oplossingen voor bedacht. Het doorlaten van het daglicht kan ook door dat dubbelwandige polycarbonaat in de wand of het plafond te verwerken. Dan is er daglicht genoeg. Het heeft een R waarde van 2.3, met twee van die stukjes onder elkaar gemonteerd zou het afdoende moeten zijn. Je ziet dat spul vaak in gebogen oppervlakte zitten in een metalen frame. Ook vaak in kleine kassen.



Lijkt me een goede oplossing voor daglicht. Anders moet je weer met lichtschachten gaan klooien (solartubes) en dat kost een vermogen. In dit geval kan ik prima de glazen dakpannen verplaatsen zodat ze precies boven dat poly-spul zitten.  Dan bedenk je weer, er is altijd wat he? Als je nou verder gaat met de grange te verbouwen wat gaat er dan met die glazen dakpannen gebeuren? Nou ja het eerste jaar of zo is dat niet een probleem. Kan er altijd nog een velux inzetten.

INTERNET
En ook hier slaat dat spook van dis-informatie toe. Castorama heeft, met eigen ogen gezien  echt heus waar een winkel in Vesoul en of Epinal. Maar denk je dat dat op de site van die gasten vermeld wordt? Zou toch te mooi zijn. Volgens hun site is er in de hele Haute-Saône geen Castorama. Dat is toch merkwaardig te noemen. Nahja, als je andere nederlandstalige  sites leest over dit verschijnsel dan heeft een gemiddeld fransje niets op met het internet. Ja de jonkies wel, maar die komen pas over een jaar of tien aan de macht. De huidige winkeliers hebben totaal niets met een site. Mail wordt niet beantwoord en ga zo maar door. Echt een ontwikkelingsland wat dat betreft. Sta je toch verbijsterd van te kijken, is een perfect verkoop kanaal, vooral voor onderbevolkte gebieden als dit. Maar nee, je moet er altijd fysiek op af en je ding doen.

Geen opmerkingen: