7 april 2011

Oven

Van de week de vonkentrekker maar weer eens opgebeld. Waar ie bleef. Zo aan zijn stem te horen nam ie ter plekke een besluit om dan maar weer eens te komen. Nou ja zeg. Dik ik het nog even aan met de toverzin in LDF: ik heb een probleempje. En verzon eveneens ter plekke wat mijn probleem dan zou zijn. Nou die oven moest eindelijk maar eens gaan fikken. En dus verzon ik: de leverancier wilde weten of alles in orde was ivm de garantie en eventuele nazorg.

En jawel vandaag stond meneer zo tegen 11-ven op de stoep.
Die oven moet en zal vandaag branden had ik me voorgenomen.
Uiteraard had meneer de vonkentrekker niet het juiste stopkontakt bij zich en fietste de handel letterlijk met de franse slag met wat kroonstenen aan elkaar. De volgende keer heb ik de stekkerdoos bij me hoor! Klonk het.
Was ie in een uurtje weer klaar vond ie en zou volgende week terugkomen om de rest te doen. Wanneer? ik bel u op, een vleug van een nogal sarcastisch lachje ontsnapte me. Prompt klonk het: donderdag of vrijdag, oké? Je kunt hem moeilijk boven op de vonken plakken, en stemde ik maar in. Nadrukkelijk stellend dat afspraak is afspraak.

Hij ging nog even metingen doen. Ah alle fasen gebruiken 6 amère kwam het verlossende bericht. Want dat was ook nog spannend of de handel er door zou knallen. Volgende keer gaan we testen als alles aan elkaar zit zoals het moet zeg ik stellig. Da's een goed plan antwoordde de vonkentrekker. Zucht.

Zit je je te bedenken: mot ik nu iedere keer weer achter die gast aan gaan jagen om zijn klus af te maken? Mèrde! Heb ik gewoon geen zin in.
Alternatief? Nou ja een aantal dingen zoals de juiste touwtjes aan elkaar knopen lukt me met advies uit NL best wel. Maar controleren of nu alle groepen in balans zijn kwa verdeling over de fasen, en dat is waar ie hier voor is. da's natuurlijk een ander verhaal. Afijn een estafette loop wordt dit. Nee niet zeggen: wat verwacht je anders... ik verwacht dat als je een afspraak maakt die ook nagekomen wordt. Dat benadruk ik ook als ik iemand inhuur. En toch stink je er iedere keer weer in.

Na de metingen meteen het 0 programma gestart om de oven "in" te branden, zonder iets erin. Volgens de voorschriften moet dat, en er zit een speciaal programma ook nog voor op de automaat. De oven staat sinds half twaalf vanochtend aan en heeft nu, 6 uur later, de hoge temperatuur van zowaar 500ºC bereikt. Het schiet niet echt op. Als ie nog naar de 1200 moet dan staat ie morgen nog te fikken!
In de toekomst wordt dat zorgvuldig uitmikken hoe laat de oven gestart zou moeten worden om optimaal gebruik te maken van de daluren. Ik haal eens heel diep adem.

Geen opmerkingen: