12 april 2011

Apartement

Door diverse welgemeende en goedbedoelde opmerkingen van vrienden en bekenden, zo maar recht voor zijn raap, over de indeling en inrichting van het apartement hebben de directie en ik eens beraadslaagd. Was het vorig jaar de race tegen de klok om het uberhaupt maar bewoonbaar te krijgen, dit jaar gaan we het ook leuker aankleden. Op de nadrukkelijke suggestie van Louise eens gekeken naar de plaatsing van de bedden en nog meer. We hebben ook nog dozen vol met wandversiering, talloze beeldjes, "kunst&kitsch" uit allerlei landen. Kort gezegd spullen zat om het een beetje meer aan te kleden.

IKEA
Vandaag dus maar eens naar Ikea gereden voor twee nieuwe bed-ombouwen. Waarom die gasten ieder jaar andere namen aan dingen moeten geven is mij een raadsel. Iedere keer als we spullen als bedden en voor bedden gaan kopen komen we terug met andere modellen of kleuren. Of het is niet meer in het assortiment. Wil je net een kastje erbij kopen, kleur niet meer te krijgen, model is totaal anders, samenstelling anders, en ga zo maar door. Zo nu ook, het model is anders. Geen massief plankwerk meer maar wat latjes met hardboard. Ok het kost dan ook niet idioot veel maar toch had ik liever het andere model gehad. Was een stuk steviger. Moet maar eens kijken of dat niet ver-her-verbertert kan worden. Want ik heb er totaal geen behoefte aan om ieder jaar nieuwe bedden te moeten kopen omdat het zonodig allemaal met nog minder materiaal gemaakt is gemoeten geworden geweest.
Het is wel de enige meubelboer waar je de handel zo kan inladen zonder 3 maanden op iets te moeten wachten. En bedden zijn op europees formaat, bij andere beddenwinkels zijn ze nog steed op 190 lang en dat is echt te kort voor de meeste van onze gasten.

En wat die prijzen betreft. Net als met de zogenaamde stabiele prijzen van het eten. Je krijgt gewoon minder voor de oude prijs. Lekker slim, er zit steeds minder in een doosje hagelslag of suiker (750gr ipv 1000).

BEDDEN
Maar de indeling. We gaan een van de stapelbedden uit elkaar halen en zetten daar twee gewone (90x200) bedden voor in de plaats. Dan kunnen de gasten/ouders zelf kiezen of ze bij de kinders willen slapen of niet, en hoe. Dan aan de wanden een beetje leuke dingen ophangen, hier en daar een verfje, kleurtje, paar latjes vervangen... Voor de huiskamer nog iets verzinnen. Meer stoelen of zo? Plantjes voor buiten bij de entree, en ook nog wat scoren voor binnen. Dan zijn we er weer voor dit jaar klaar voor.

BOEKINGS-SITE
Intussen zijn we ook aan het onderhandelen om het apartement via een bookings site aan de mens te brengen. Een nieuwe strategie, dan neemt de tussenpersoon ons dat deel van het werk uit handen. Voor een fee natuurlijk: 10%. En de klant betaalt ook nog iets als een boekingsfee. Da's niet weinig maar zij doen dan de marketing, maken afspraken, doen de poen. Voor wat hoort wat, da's niet meer dan fair. Wij houden op die manier meer tijd over om te zorgen dat alles klaar is voor de gasten.
Als dat proces positief verloopt kunnen we misschien ook andere bookings sites gaan benaderen. Voor ons is dit een test case. Natuurlijk moeten een aantal dingen zeer duidelijk afgesproken worden daarmee vermijd je misverstanden in het vervolgtraject. En als het vertrouwen - wederzijds - groeit kunnen we natuurlijk altijd de opdracht uitbreiden. Eerst maar eens de resultaten afwachten van dit deel.

POTTENBAKKEN
Het inbranden van de oven duurde bijna 48 uur. Van opstoken tot 1200 graden tot afkoelen naar omgevings temp. Da's verrekte lang moet ik zeggen, en wellicht opzettelijk zo ingesteld. Eens de documentatie raadplegen. Meteen de bakplaten ook maar meegebakken, dan is er minder kans op breuk. En het deksel wordt inderdaad gloeiend heet, daar moet ik toch eens over gaan bellen. Of anders van keramische deken een hoedje maken voor het geval, idem voor aan de onderkant. Want denk ik, de energie moet niet zomaar de lucht ingaan maar gebruikt worden voor het bakken van de klei. Afijn, we kunnen nu 45cm hoge dingen doen en ruim 40 cm breed. Spannend!
Morgen eindelijk die 1000 kilo klei ophalen. Half draaiklei en half chamotte. De banden zijn alvast van extra lucht voorzien. Al eens eerder 1300 kg aan rubberen tegels vervoerd vanuit NL, tuurlijk zwaar overbeladen, dan kan dit ook wel. Moet je natuurlijk niet al te vaak doen, niet goed voor het karretje. Als je met een beetje beleid rijd, geen onnodige risico's neemt, moet het goed gaan. Het is in ieder geval prima weer voor zo'n tochtje.

Geen opmerkingen: