25 april 2011

Kajakken

Blijkt Le Mouton Qui Rit ook nog eens zeer strategisch te liggen voor het per kajak af te kajak(keren) riviertjes: Saône, Coney, Laterne. Daarvoor liggen we heel centraal klonk het. De gasten die hier het paasweekeinde waren neergestreken waren daar dol enthousiast over. Vertrokken rond een uur of negen en kwamen dan laat in de middag weer terug. En schoven dan naadloos aan aan het diner.
Zo'n 20 tot 30 km waren de trajecten die ze hadden uitgestippelt. Het stuk van de Saône was goed te doen vonden ze, De Coney kende een 3 tal schier onbegaanbare barrages, dus dat werd kajak oppakken en lopend naar de andere kant. En de Laterne had iets te weinig water om lekker op te kunnen schieten in deze tijd van het jaar. Het was ook uitzonderlijk droog geweest de laatste tijd. Als je aan het boeken bent kun je dat niet voorzien natuurlijk zeiden ze.

Met deze gegevens kan ik mooi mijn toeristische kaart weer aanvullen. Nu kun je in Conflans-sur-Laterne kajaks huren, maar volgens de gasten die hier een paar maanden geleden waren was dat best wel prijzig. Daarvoor wordt je dan wel weer met kajak en al aan het eindpunt opgehaald. Onze gasten van het paasweekeinde hadden het beter voor elkaar. Die hadden twee auto's elk voorzien van een speciaal bagage rek. Stalden ze een auto aan het eindpunt en reden ze met de kajaks terug naar het begin punt. De rivier af kajakkeren en de bootjes weer opladen op de daar wachtende auto. Zo ben je behoorlijk onafhankelijk. Goed bedacht.
In de garage konden ze hun neopreen kleding mooi drogen en de volgende dag weer tekeer gaan.
In de avond zaten we dan uitgebreid te kletsen aan tafel, lekker wijntje, hapje, over van alles en nog wat. Vanochtend even na zitten te praten, natuurlijk wil je weten of ze het naar hun zin hebben gehad. Terlooops werd geinformeerd hoeveel gasten hier terecht konden. Want dat zouden ze gaan proberen te organiseren met een groepje hierheen te komen. Dat zou wel erg leuk zijn vonden ze. Ik ook natuurlijk want het waren erg dankbare eters.

LB 7

Een van de gasten was helemaal gek van LB, en wilde het beest erg graag de fles geven. Tuurlijk, is altijd leuk om te doen voor de gasten bedacht ik, dus hop de melk warm gemaakt en LB eraan gezet. Dat ging ff te ongewoon voor d'r. Daar heb je de baas  staan, maar die heeft geen fles in de handjes. Ah dààr, die madam heeft'm. Een spurt in die richting werd getrokken, melk is melk en wie de fles in handen heeft daar ga ik op af ;=) ! Tuurlijk ging het eerst even wat onwennig, de speen vloog door de lucht, en een flinke smak melk over LB zelf. Na een beetje oefening ging het verder prima. Aan de ontbijttafel hadden we het zo grappend over dat ie te koop was. Hoeveel zou ie moeten kosten, vroeg ze. En ik zei de gek noemde een prijs; alles is te koop, voor een prijs nietwaar? Later in het gastenboek las ik dat ze het nog zwaar overwogen hadden ook om La Bouffe echt te kopen! Dat zou dan toch wel een giller geweest zijn. La Bouffe op reis, ha ha.

Dat de lammetjes huid nog niet tegen de elementen is opgewassen zie je op dit plaatje. LB heeft zijn oren verbrand in de zon. En dan is het nog niet eens zomer, als de zon echt begint te steken. 

Beter nu dan straks in juni. D'r neus is al bruin geworden. Als je het bij een schaap over bruin worden kunt hebben. Die oren zijn altijd teer. Bij de andere schapen was dat ook zo. Eerst denk je dan aan iets als schurftmjt of weet ik wat voor engs. Daarna kom je tot de ontdekking dat het gewoon zonnebrand is.

Schapen zijn echt kudde dieren. Komen de logées van de buurman aan het hek staan om naar de schapies te kijken, en hop meteen de hele kudde er op af. Die denken natuurlijk weer te kunnen scoren voor oud brood. 


Dit keer niet dames. Na een paar minuten dropen ze teleurgesteld weer af. Gisteren hebben ze hun portie brokkies al gehad, maar die meiden hebben altijd trek in een extra hapje. 

ETRE-et-AVOIR
De eigenaresse van de site être-et-avoir kwam vanochtend op werkbezoek. Zij gaat ons B&B promoten in NL.
Was ik druk in de weer om de laatste vuiltjes weg te werken van de kajakkers, kwam ze net ff iets te vroeg. De B&B kamers waren in ieder geval allemaal aan de kant. Maar goedgeluimd zei ze, dat ze door de berg was en de nog rondslingerende stofzuiger heen zou kijken. In kamer 3 stonden de nieuwe bedden nog ingepakt en al. En in het apartement moest nog een lik verf aan het plafond. Vertelde wel dat in het apartement een van de stapelbedden vervangen zou worden door twee eenpersoonsbedden. Dan konden de ouders zelf kiezen waar ze wilden slapen, met of zonder koters. 
Het was dus allemaal niet 100% perfekt. Nah, had ik maar niet zo lang moeten lopen kletsen met de vertrekkende gasten. Maar het eindoordeel was goed en ze zou een aktie starten om de maand mei te gaan vullen. Juni mag ook, dacht ik. Vorig jaar was het precies andersom. April niets en mei en juni stroomden toen rond deze tijd al vol. Dat ligt natuurlijk aan de nogal laat uitgevallen pasen denk ik. Nog even tikten we de kontraktvoorwaarden aan, over het vaststellen van de prijzen. Dat zou in gezamenlijk overleg gebeuren, en verlaging van de prijs, om marketing technische redenen, zal niet in ons nadeel werken. Zou ze in een nieuw kontrakt voor ons vast gaan leggen. Ik wil namelijk geen onduidelijkheden waarover later dan weer misverstanden kunnen ontstaan in kontrakten, beter nu muggenziften dan later op de spreekwoordelijke blaren zitten.

Ze nam een serie foto's van het appartement en de buitenkant. Daar ga ik mee aan de slag klonk het. Leuk beroep, beetje rondtrekken door frankrijk, een site met een geselekteerd aantal B&B's opzetten en verkopen die boekingen. Kom je nog eens ergens.

Geen opmerkingen: