29 januari 2013

Lam 2

Oeps! Deze blog is op de een of andere manier blijven hangen en niet gepubliceerd, vreemd. Alsnog dus de post van gisteren.

Eergisteren is een nieuw lam in de wei gespot. Weer een rammetje. Dram was toch wel erg productief met rammetjes maken, vorig jaar ook al 6 uit de acht waren rammetjes. Fotootje komt nog, als ze vanavond weer op stal staan. Nu is het een grote glijpartij in de wei. De vorst zit namelijk nog in de grond, met de bovenste centimeter ontdooid heb je een perfecte glijbaan zo. Heb bepaald geen zin om vol onderuit te gaan in die pruttel. Door de verrekijker turend is goed te zien dat het echt een rammetje is, die hebben altijd een gedrongen koppie. Verder zijn er nog geen in het oog vallende kenmerken. Vanavond maar ff inspecteren.

Slechts één schaap gaat een tweeling produceren, dat kan deze week wel eens gaan gebeuren. Want: uiers dik, schede nat, en het is behoorlijk dik allemaal. Ben benieuwd wat dat wordt. Een paar jonge ooien is nooit verkeerd als verversing in de troep. De twee ooilammeren die ik van vorig jaar heb aangehouden zien er behoorlijk gezond uit. Staan mooi op hun poten, kijken helder uit hun ogen, en zijn zeer levendig. Precies zoals ik ze hebben wil. Leuk hoor, als je zo een beetje kunt klooien met het kruisen van schapenrassen. Het gaat ook redelijk snel om een nieuwe hybride te fokken. Binnen een paar jaar zie je al het begin van een resultaat. Overigens wordt er niet alleen op uiterlijk geselecteerd maar ook op het karakter van een schaap. Bevalt het gedrag, is het alert, levendig, reageert het goed op mensen (lees gasten), dan houd ik het aan. Is het te wild of schuw en/of past het niet bij de rest van de troep dan komt het beestje op de verkooplijst. Zo hou je een leuk troepje over waarmee je aan elkaar lol hebt. Primair zijn ze natuurlijk bedoeld voor het kaal knagen van de wei, aan de andere kant moeten ze natuurlijk wel te hanteren zijn. Zo reageren ze perfect op brokkies, en laten zich gemakkelijk uit de tuin drijven als de deur van de stal weer eens open gelaten is door de tuinjongen.

Moet mijn profiel maar eens gaan updaten.
Beroep? Hobbyboer! Lijkt me ook wel een mooi DA antwoord voor iemand die naar mijn beroep vraagt. De kids van André en Mar zeggen het al jaren tegen me: "boer knélis".

Le Mouton
Vandaag leek het buiten bijna warmer dan binnen te zijn. Abnormale temperaturen van bijna 15 graden mat ik. De zon scheen nog niet eens maar de temperatuur van de zonnecollector sprong naar 25ºC. Buiten zie je de eerste groene dingen naar boven komen, de twee lammetjes zijn al vriendjes geworden en dartelen samen door de drassige wei heen. Als de regen nu ook eens beetje ophoudt kan er buiten geverfd worden, dat is erg nodig namelijk. De lijst met buitenwerk is lang.

Vanmiddag kwam Paul langs om nieuwe foto's van de kamers te maken. Paul heeft een site gemaakt die is samengesteld uit de diverse gites en B&B's hier in de omgeving, daar kun je ons nu ook op vinden en boeken.
Uiteraard eerst maar eens een bakkie gedaan, ff bijgekletst, geluncht. Daarna de grote tour door het huis heen gegeven zodat Paul zich voor zijn rapportage een beeld kon vormen. Professionele plaatjes zijn dat geworden. Kan ik mooi onze eigen, en de verschillende advertentie sites mee updaten. Het bleek dat op de een van de sites de foto's door elkaar gehusseld zijn: foto's van het appartement en B&B staan door elkaar heen. Dat geeft natuurlijk geen goed beeld. Paul gaf nog wat hint en tips waar ik dan weer mijn voordeel mee kan doen. Ben benieuwd wat de eindresultaten van de foto's zijn. Dan is het even een paar dagen hard werken en de nieuwe lay-out van le mouton qui rit on-line zetten. Daarna is het wachten op de boekingen.

De plannen voor een jacuzzi zijn definitief, daarmee completeren we het buitengebeuren voor de gasten. Bijna een soort welness centrum in Le Mouton. De precieze positie van de hete kuip zal nog wel een puzzel worden. Er moet namelijk met de slagschaduw van het gebouwtje rekening gehouden worden, die mag in de winter natuurlijk niet op de collector vallen. Gelukkig zijn er nog een paar maanden om dat uit te vogelen.
 

 

Geen opmerkingen: