7 januari 2012

Kopisme


logo kopisten
De naam verraadt het al: kopiëren is hun ding. Dit heeft te maken met de onvrede over hoe de media maffia omgaat met het thuiskopiëren en alles wat daar bij hoort. En door de link met staat en kerk te leggen maken ze handig gebruik van een maatschappelijke loophole. Dan mag het ineens wel. Het Kopisme is sinds 4 januari namelijk een officiële religie, in Zweden dan. Copycat gedrag, uiteindelijk wel. Is het een oplossing? Voorlopig ook. Maar ik zie zo het smoel van de gemeente ambtenaar al voor me als ze in de gemeente registers kinderen met als godstdienst Kopisme in (moeten) gaan schrijven.
Ik kan me de scenes uit begin 90-er jaren nog voor de geest halen dat we met een vrachtje floppies en externe floppy disk drives richting een copy-party togen, ergens in Schiedam en Maassluis geloof ik. De zalen waren bijna zonder uitzondering schimmig verlicht, en je kon er alleen in als je lid was of op de een of andere manier ervoor werd uitgenodigd. Dan hackte je een 100 tal van die floppies vol met spul waar je w.s. nooit meer naar keek. Het was ook meer voor de hep.Vergelijk dit met de hoogmis van de Kopisten. Massale bijeenkomsten om dingen te kopiëren kan tot een religieuze ervaring leiden is hun legalisatie. Bien sûre, volkomen uit de duim gezogen en bedoeld om de media maffia ergens met hun neus in te drukken.
logo Flying Spaghetti Monster
Net zoals de aanhang dat doet van het Vliegende Spaghetti Monster, met HIER hun bijbel. FSM is echter een parodie op het nogal nadrukkelijk creationisme in de VS. Daar mag namelijk in bepaalde staten alleen iets over het scheppingsverhaal onderwezen worden. Door een nieuwe religie te creëren konden de aanhangers vervolgens volgens de grondwet eisen dat er ook iets over het Pastafarisme onderwezen moest worden als een erkende godsdienst.
logo Piraten Partei
De Piratenpartij heeft geen religieuze insteek maar schuurt dicht tegen de Bits of Freedom aan: internet neutraliteit en het recht op vrijheid van internet. Zoiets van vrijheid van denken en spreken, een basis recht in de vrije wereld maar dan ff nadrukkelijk voor het internet. De Piraten partij heeft bijna 9% van de stemmen in DE gehaald bij de europese verkiezingen, en daardoor een aantal zetels in het europese parlement! Het wordt steeds leuker in onze decadente wereld.

Terug naar de Kopisten. Hier een quote uit de Toronto webkrant:
I think that more people will have the courage to step out as Kopimists,” says Isak Gerson who founded The Missionary Church of Kopimism in 2010. “A lot of people still worry about going to jail when copying and remixing. I hope in the name of Kopimi that this will change.
Het Kopisme heeft als kredo: « Kopieer, dowload, deel »,
Hun site HIER maar die schijnt al te roken wegens overweldigende belangstelling.

De media maffia probeert - tegen beter weten in - uit alle macht tegen te gaan dat er voor eigen gebruik iets gedownload of gekopiëerd kan worden. Maar hoe kan het dan dat er een toenemende verkoop van CD`s is gemeten, terwijl het downloaden ook toeneemt. Juist dat is het argument voor al die anti download wetten, dat er bij downloaden minder verkocht zou worden!

PROBLEEM
De bovenstaande bewegingen reageren allen op een bepaald probleem, wat zich uit als reactie op de manier waarop overheden menen onze rechten te moeten inperken. Overheden van welke signatuur dan ook. Het probleem is dat ons fundamenteel recht op vrijheid van meningsuiting steeds meer geweld aan wordt gedaan. In sommige landen is dat recht zelfs tot 0,0 teruggebracht. Opvallend is dat de westerse, zogenoemde vrije staten, hard op weg zijn diezelfde kant op te gaan. De afluister terreur is nog de minste. Alles wat door de lucht gaat, via het internet, alles wordt afgeluisterd. Mensen kunnen worden opgepakt zonder proces verbaal de bak indraaien. Men hoeft slechts te vermelden dat er een verdenking van terreur bestaat, of lid is van een criminele organisatie. Het zal dan ook niemand verbazen dat je tegenwoordig al heel snel lid bent van zo`n organisatie. Zit je in de cel je af te vragen:" Goh, ben ik daar lid van? Nooit geweten".

AFLUISTERPRAKTIJKEN
Zaken worden maar al te vaak opgeblazen of gewoon uit de duim gezogen. Gewoon om nog meer camera`s, microfoons, inkijkoperaties, software te mogen installeren bij burgers. Je mail, facebook pagina, twitter, je zondags wandelingetje in het park. Het wordt allemaal bekeken en beoordeeld. Als je in Amsterdam centraal loopt wordt je gedrag geanalyseerd en wordt je tot en met je plaats van bestemming via de video gevolgd. Rijd je Nederland in, staan er camera`s bij de grens, sta je bij een bushokje, hangt er een camera boven je knar. Die beelden worden door een oog van een vreemde bekeken, beoordeeld, en gewogen. Allemaal onder het mom van veiligheid. Er worden miljarden besteed aan video surveillance, software, opslag, computernetwerken ten behoeve van Echelon, FinTrac, ATE(S), CTU, SIE... Afijn, de lijst is erg lang. Ware het nog dat diensten samenwerkten om honderden miljoenen te besparen, niets werkt echt met elkaar samen. Cloak and dagger, weet je. Voor sommigen van die organisaties ontbreekt zelfs de grondwettelijke basis. Iets ministeriëeels wordt er dan van gemaakt, en dan mag het ineens. Privacy is het afgelopen decennium een zeldzaam diersoort geworden. De mate van toezicht is zo intens geworden dat je je eigenlijk niet meer kan onttrekken aan overheids observatie. Gelul van "je hebt toch niets te verbergen" is tegenwoordig een argument om dat maar over je heen te moeten laten gaan. Anders ben je een staatsvijand als je dit niet goed vindt en heb je vast en zéker wat te verbergen. Volledig voorbijgaand aan de verworven rechten waarvoor mensen hun leven hebben gegeven. Waarvoor mensen nu nog dood geknuppeld, opgehangen, doodgeschoten of opgesloten worden en de sleutel weggeworpen. Mensen die bij het roepen van iets, of het gooien van een waxine lichtje voor gek verklaard en opgeborgen worden of jarenlang, zonder noemenswaardig proces, laat staan een eerlijk proces, vastgehouden. Je kunt beter nog iemand in stukken hakken, dan sta je na een paar maanden weer buiten. Wist je dat? Je kunt, en als het kan dan gebeurd het ook, via je mobieltje door iedereen afgeluisterd worden. Ook gevolgd. Dus zit je in het park in plaats van op je werk dan is dat te zien. Ook al staat je mobieltje uit. Op alles waarop software staat / kan staan: mobiel, tablet, computer, kan een programmaatje geïnstalleerd zijn waardoor alles, maar dan ook alles, is af te lezen of af te luisteren. Je pincode, banknummer, het lieve briefje aan je schatje. Alles, alles, alles. De hamvraag is: willen we dat? Willen we dat een tot parlementariër gekozen koekenbakker onze intiemste gedachten zomaar mee kan lezen?


TERRORISTEN
De centrale overheden doen er alles aan zich te beveiligen. Beveiligen tegen wat? Ja, die terroristen. Al eentje gevangen de afgelopen 10 jaar? Neuh dat niet, maar het kan elk moment gebeuren hoor! Mijn vermoeden is dat het niet zozeer de terroristen zijn maar de gewone bevolking, waar ze bang voor lijken te zijn. Gewoon Stasi praktijken dus. Voor de vorm worden er af en toe wat acties gedaan. Oefeningen gehouden als de Schipholtunnel, een groepje schutters op de daken, parlement afgrendelen... Ook al jaagt juist dàt de bevolking meer angst aan dan de hypothetische aanwezigheid van terreurgroepen in ons landje. Die terreur dreiging wordt gebruikt om er wetjes doorheen te druken die 10 jaar geleden de hele politieke, en werkelijke wereld in rep en roer gebracht zouden hebben. Nu passeren die wetten de kamer als hamerstukken. En steeds meer wordt er van onze vrijheid opgeofferd. Dit, omdat er enkele zieke geesten in het overheids apparaat zitten die zelfs de kleur van iemands schaamhaar willen vastleggen. Hoe je met dat soort registraties aanslagen verijdelt zal zelfs de minst kritische geest zich toch op het kruintje doen krabben. En dat is slechts wat we via de kranten vernemen. Waarom raken ze zo in paniek als de roddel-prietpraat van diplomaten op straat komt te liggen? (wikileaks) Tot nog toe niets daarin gelezen waardoor levens bedreigd werden. Wel zijn de ego`s van sommige ambtenaren beschadigd omdat die nu ineens in de kijkerd staan!
Waarom schrok dat mens in de Tweede Kamer zo toen er een lamp naast haar op het buro viel? Totaal overstuur, vergadering werd geschorst. Of is zij een van die mensen die helemaal gek gepraat wordt door die schimmige diensten. Diensten die daar uiteraard hun bestaansrecht aan ontlenen. Maar diezelfden hebben gedurende de laatste 15 jaar de terreur dreiging ook weer niet aannemelijk kunnen maken in Nederland. Want die reactie was totaal uit de schaal van behoorlijk schrikken, buitensporige paniek dus. Geeft toch te denken.

Ik denk dan...
Aan de DDR met diens Stasi, communistisch Rusland? Het huidige Chinese bewind? En vlak de US niet uit. Nederland is helemaal losgeslagen. Een scriptie kreeg onlangs een tien omdat het Wilders en de geassocieerde gedoog regering als fascistisch kenmerkte. (Godwin verschijnsel) Toe maar, demonisering ten top! Of de schrijver is een tendentieuze opportunist of een goede analist. De historie zal het uitwijzen.
Er leeft dus een monster in ons midden, een veelkoppig monster dat hongert naar macht, geld en slaven. Een monster dat de macht door angst zaaien probeert te behouden. Of dat nu een politieke of religieuze oorsprong heeft, het maakt geen fluit uit. Ook niet of je links of rechts bent.

Overdrijf ik?

De geschiedenis laat immers telkens opnieuw zien dat dit soort machtsconstructies bloedig eindigen, heel bloedig… Persoonlijk vind ik dan dat dit niet het doel van een beschaving kan zijn. Dat we elkaar afslachten omwille van een klein groepje machtsgeile mini Machiavelli`s.
 updated: 20120108

Geen opmerkingen: