20 november 2011

Dit & Dat

Krijg redelijk wat mailtjes over die afgeslachte geit. Ik voelde me ook behoorlijk verontwaardigd, en ook wel een beetje bedreigd. Bedankt voor het meeleven.

Zondag is luieren. Hèèèèhh lekker lezen, een beetje websurfen, radiootje op France Musique, de openhaard aan, en ik zie dat Chippie vrolijk bezig is op het balkon naar vogels te springen. Had dit zinnetje nog niet afgetikt of, verrek hij heeft er een! Zo in volle vlucht uit de lucht gemept! Nou ja zeg. Natuurlijk moet dat binnen opgeknauwd worden. Ach de stofzuigert is er goed voor.
Kwam ik dit flimpie via eat me daily op joetjoeb tegen:



Is dat nu vrouwenonderdrukking of is het dat niet?! Zonder meteen alles te veroordelen. Kijk ook eens naar de opname techniek en de uitlichting. Errug goed gedaan, hoewel het beeld-verhaal niet echt lekker loopt. Op dat eat me daily staan ook stukjes voor de echte vleeseters onder ons.


Het effect van het bijgebouwde gangetje is nu al goed te merken, ook al zit de deur er nog niet eens in. Er is merkbaar minder koudestraling vanaf de Grange. Morgen de handel afmaken en dan is er weer een stage van fase 3 af. Het lollige is dat dit gangetje ook nog bij het bruikbare oppervlakte van het winter atelier gevoegd kan worden. Kan met gemak een tafel in de couloir staan. En als je zo eens tegen de huidige constructie aankijkt, is er met een kleine ingreep nog wel een slaapkamer boven op te maken zonder dat je dat een kapitaal hoeft te kosten. Eigenlijk volgt dat wel een beetje uit de vorm die er nu staat. Afijn, leg ik bij de directie wel in de week, zien we volgend jaar wel weer. De grote dingen in huis zijn nu wel klaar. Kan deze winter lekker besteed worden aan het verfijnen of verder afwerken van het huis. Eens een keer wat anders om niet in de sneeuw een raam hoeven uit te hakken met een kango.

In het voorjaar komt de jacuzzi en de rest van de tuin aan de beurt, nog redelijk in de bandbreedte van de planning. En dan moet ook de tuin verder ingericht worden. We wilden dat zo eenvoudig mogelijk opzetten, voornamelijk om dat gevoel van open ruimte te behouden. Het moet ook geen engelse tuin worden waar alles volgepropt is met struiken, pergula`s, perkjes met rotspartijen, en ga zo maar door, zodat je er niet eens meer kan ravotten met de kids. Wel, als we iets planten dan moet het geuren, en/of een mooie plant of zo zijn. Zoals bijvoorbeeld een magnolia, vinden we erg mooi.

Ruim een maand geleden heb ik twee soorten onkruid verdelgingsmiddel gemengd. En daar waar dat is gesproeid, is alles redelijk dood. Zeg maar morsdood. Wat ook maar enigszins groen was is nu donkerbruin, op de juiste plekken dan. Die mix werkt uitstekend, hè hè. Misschien mag dat dan officieel niet gemengd worden, maar het goedje waar ik oorspronkelijk naar zocht, en alleen nog onder de toonbank door verkocht wordt, is nu eenmaal niet meer te krijgen. Dat scheen echt een mirakel spul te zijn. Ook nog langdurig te werken. Met dit mengseltje ging het ook prima en het scheelt een hoop gedoe. Normaal ben ik tegen gif spuiten en zo, maar met ons oppervlakte was het gewoon geen doen meer. Nood breekt wet zeg ik dan.

We krijgen de eerste serieuze aanvragen binnen voor de kerstweek. Een beetje laat, maar dat was de vorige jaren niet anders. Hopelijk lezen de aanvragers ook onze leveringsvoorwaarden, over hoe een reservering definitief wordt gemaakt. Dan krijg je ook geen scheve gezichten of verkeerde verwachtingen. Voor de goede orde, een reservering wordt pas definitief - lees bindend - als 30% van de huursom is overgemaakt, een maand van te voren. In het geval van de gîte of het apartement dan. Is het korter dan een maand dan vragen we om 100% van de huurprijs voor zowel gîte of apartement over te maken, incluis de borgsom. Dat geeft beide kanten een stuk zekerheid.
Kamers betaald men 100% vooruit, dat kan op kortere termijn. Voor kamers tillen we daar niet zo zwaar aan, behalve als er meerdere kamers tegelijk gereserveerd worden. Meestal worden kamers slechts een paar dagen van te voren besproken, dan wordt vooruit betalen lastig. Doen we niet moeilijk over.
Dan is dit ook maar weer duidelijk.

Zo, het downloaden van een kookboekensite is klaar. Eens kijken wat daar allemaal inzit: +100 boekwerken uit het Gutenberg project. Het overgrote deel zal wel meteen in de bittenbak gemikt kunnen worden. 

Geen opmerkingen: