1 maart 2010

Storm

Het afgelopen weekeinde raasde er een storm over westelijk europa. En niet zo zachtjes ook. De bossen rondom ons heen hebben een grote schoonmaak gehad, dood hout en zo, en alle houtvesters zijn in rep en roer. De motorzagen snerpen en er is weer een heleboel brandhout beschikbaar voor hen. Bij de achterbuurman zijn 2 fruitbomen zwaar beschadigd maar dat waren twee oudjes zo met de verrekijker te zien.

SCHAPEN
De schapen hebben het weekeinde in de stal de storm laten overwaaien, met de vier nieuwe lammeren erbij was dat een beetje krap. De score is nu 3 rammetjes (Chippie, Escape, Nibble) en 1 ooi (Cynthia). Nibble is spierwit, zijn moeder heeft ook al zo'n mooie vacht.
Perfect de rammen gaan de pot of de verkoop in volgend voorjaar. Of halal hun zeven maagdelijke ooien opzoeken tijdens het islamitische schapen feest. Prima zo, gaat het ook niet te snel en blijft het behapbaar. Met deze langzame uitbreiding kun je ook in de hand houden hoe het land belast wordt omdat er natuurlijk wel genoeg hooi over moet blijven om ze de winter door te brengen.
Een schaap blijft apart van de kudde, maar lijkt van dichtbij gekeken niets te mankeren. Vreemd toch. Die moet als laatste heldendaad overigens gedekt zijn door Charley, broer lief (rip) Want Dram was gewoon te kort bij de groep, en te klein, om dat voor elkaar gekregen te hebben. Zou deze incest misschien een reden kunnen zijn... over het toedichten van menselijke trekjes gesproken.

En daarmee wordt dit onderwerp afgesloten, alles heeft gelammerd, er zijn geen bijzondere dingen, het is door de bank goed gegaan zo.

LENTE
Alles begint in de knop te komen de lente kondigt zich weer uitbundig aan. De bollen die Fannie vorig jaar in de grond gestopt heeft daarvan steken de meesten ook al de kop boven de grond uit. Dan wordt over een paar weken het landschap weer mooi en is het een genot om door de streek te rijden. Dat wordt motortje nakijken over een maandje en weer touren. Dit keer niet meer als een dwaas de bossen in met die zware motor. Gewoon op de weg blijven en de tourtochten verder gaan uitwerken die zijn uitgezet. Krijg zo het gevoel dat het een mooie zomer wordt.
Veel vogels komen al weer terug en sommigen zie ik al nestelen, dat is erg vroeg, maar de natuur gaat zijn eigen weg.

Geen opmerkingen: