12 maart 2010

Boekie

Fijn, log ik net uit van het hieronder staande verhaal krijg ik van Google een advertentie voorgeschotelt. Zoiets van print your own blog to book. Nou dat is nu eens aardig bedacht! Echt web 2.0.

Een paar mensen hadden al eens gesuggereerd dat dit gescribbel best wel eens een boekje zou kunnen worden. De idee is misschien wel iets waard. Hoewel om uit al die schrijfbrei iets aantrekkelijks te maken, en voornamelijk leesbaar, dat zal wel een Sisifus opgave worden.

Met dat in gedachten en nieuwschierig, ik aan de slag.

Natuurlijk weet je wel dat zoiets niet zomaar met een paar klikken op de knop zal lukken, dat werd al snel duidelijk. Maar tegenwoordig wordt het je wel erg gemakkelijk gemaakt iets te publiceren. Na vijf minuten pielen, klik klik, zie je de prijs van het epistel: 108 euries en 287 pagina's. Dat is wel erg veel geld voor het gebrabbel van een of andere midlife crisis figuur die zijn wekelijkse krabbel kwijt moet. Schrik je toch wel ff van, niet alleen de prijs, ook dat in nog geen twee jaar bijna 300 pagina's zijn volgekalkt! Het moet wel een gijntje blijven. Voorlopig laat ik het dan maar zo en dik de volgende winter de handel wel in, haal de meeste spel en grammatika fouten eruit en verzorg iets beter foto materiaal, zo'n 50 pagina's leesvoer lijken me meer dan voldoende en OK een pag of 50 plaatjes er dan nog bij, toemaar. Overigens als backup van al dat gekrabbel is dit wel een perfecte manier. Dus wie dat wil kan HIER  uiteraard gratis de pdf met de onversneden zooi downloaden (8.7MB), zeg niet, je bent niet gewaarschuwd!

De stembus is open: welke stukjes wel en niet. En alle andere suggesties kun je ook mailen.

Overigens zou je ook andere blogs op die manier kunnen back-uppen?

Geen opmerkingen: