13 maart 2010

Crazy

Ok this is crazy.
Zat zo eens te denken over hoe die korst-jongens met die iphone lucht kunnen blazen. Simple natuurlijk. Maar kun je zoiets ook omdraaien en energie opwekken? 
Stel je monteert een magnetisch membraan in een soort of "weekijzeren" frame. Een beetje koperdraad eromheen. En volgens mij heb je dan een contactloze dynamo. Je plaatst daar een roeptoeter voor. In de roeptoeter een grille die de hoge tonen blokkeert en de lage doorlaat. Lage tonen hebben meer energie of zoiets, en als je een bepaalde frequentie doorlaat dan kun je dat afstemmen op de "harmonieuze" trilling van het membraan. (eigen resonantie waarbij een staande golf ontstaat en het object in trilling komt, ieder object, gebouw etc heeft zo zijn eigen resonantie)

Brom maar eens op een bepaalde toonhoogte dan voel je op een zeker moment dat je borstkast gaat meetrillen. Of varieer tijdens je opera recital in de douche de toonhoogte eens. Je merkt dan dat bij een bepaalde toon de echo groter wordt in de douche. Het klinkt luider. Erg irritant voor je huisgenoten maar dit is leuk om mee te experimenteren. Die toonhoogte is dan de eigen resonantie van de douche. Overigens als je die toon maar hard genoeg laat klinken spat de douche uit elkaar. Net zoals sommige zangers/essen een glas kunnen laten breken met er tegen aan te gillen.

GRATIS 
Awel, zet dit geval naast een snelweg of bulderbaan een plek met heel veel lawaai, en voilà opnieuw gratis energie.
Het geluid brengt het membraan in beweging.  Dit veroorzaakt een magnetisch veld ofzo, en dat levert dan weer energie als output op. Electriciteit ipv geluid DUS.
En verdomd als we hier een komplete geluidswal mee volhangen kan het ook nog eens geld opleveren. Sure op de stille uurtjes werkt dat natuurlijk niet meer, net als de zonnecellen, maar ieder beetje helpt nietwaar.

En bij voldoende schaal grootte kunnen we weer opnieuw gaan bankieren op de Seychellen met een postbus bedrijfje op Curaçao. Niet dan?

Voor wie hier zin in heeft.

P.S.

ik meen me te herinneren dat vroeguh zoiets in de oude roeptoeters van de telefoons zat. Met de huidige stand van de technologie moet hier toch iets van te maken zijn.

Geen opmerkingen: