23 oktober 2012

SolarFarm


Team in aktie ;=)

zwoegend graven
kunstwerkje fitten


truuk met 2cent muntje

slangen verhangen
Na een week van infrastructuur veranderen en elektriek aansluiten, betekende dat ook het einde van de twee weken klussen met Wim. Als laatste nog even een soort oplevertest. Het lijkt erop dat dingen werken. We zijn allebei total loss. Geen wonder met weinig vrije uren, de weekeinden werden doorgewerkt. OK een tripje Nancy en een fotosafari, dat dan wel nog. Zondagmorgen Wim op de TGV gemikt en deze jongen mocht nog even het gastengedeelte en drie kamers schoonmaken, want die middag kregen we nieuwe gasten. In de avond val je dan bewusteloos in je bed. Van vermoeidheid kun je bijna niet slapen, je dommelt maar wat. De volgende ochtend ben je uiteraard geradbraakt. Ik besloot de komende dagen een paar tandjes terug te nemen en mij alleen bezig te gaan houden met het nieuwe speelgoed te testen.

TESTEN
Nu, dat is wel nodig. Op de een of andere manier sluiten twee kleppen elkaar uit of zo. Afijn, een week van testen en fine-tunen zal dit wel gaan oplossen. Het regelpaneel is wel een paar stappen complexer geworden. Bestukt met relais, een tijdklok, automatische zekeringen en elektrisch bestuurde kleppen (die blauwe dingen in de foto hiernaast). Als je goed kijkt zie je ook in het uiteindelijk gemonteerde soldeerwerk al een wijziging. Bij de elektrische driewegklep (het grijze ding op de foto) liep het niet zoals dat zou moeten. Maar hé! Daar heb je immers de test en tune procedure voor. Het enige nadeel is: we hebben de handel al naar de nieuwe situatie omgehangen. Dus is er alleen in de ochtend en avond kans aan de zaak te sleutelen. Gisteren werd het water 80º bij volle zon. Dan kun je geen pijpje meer aanraken! Vandaag is het dikke soep, maar al aan het opklaren. Ben benieuwd hoe de wijziging van gisteren zich gaat houden.

NIEUWE ARRAY
nieuwe rekken voor de buizen
Door het uitlopen van de klussen in de eerste week zijn de nieuwe vacuum tube arrays en de aansluitbuizen naar de bestaande situatie niet afgemonteerd. Die 60 buizen gaan echt een verschil maken in de winter. Het is dus wel zaak die zo snel mogelijk in de lijn aan te brengen. Desnoods door de leidingen bovengronds te laten lopen en een boel isolatie er omheen. Zo zie je maar weer hoe een BP, waar je gewoon niet op kunt blindvaren, de zaak in het honderd laat lopen wat dat betreft. Hij vertikte het gewoon de geulen te gaan graven. Wim en ik zijn er met vol goede moed aan begonnen, dat dan wel. De tijd werkte in ons nadeel en moesten we de aandacht aan de nieuwe infra besteden. De rest afmaken zal gewoon iets langer duren. Belangrijker was de nieuwe infrastuctuur aan te brengen. En dat is gelukt. Nu het een en ander gaan testen en fine tunen.
Voor de volgende keer hebben we opnieuw afgesproken minder hooi op onze vork te nemen, zodat klussen wel perfect af komen. De zoveelste keer dat we dat afspreken, trouwens ;=)

Geen opmerkingen: