11 mei 2012

Oeps!

Nu weten trouwe lezers dat ik met politiek en politici in het bijzonder niet veel op heb.  Maar het slaat toch alles als ik in het weekblad l'Express moet lezen dat het ex hoofd van een onderzoeksburo sociale studies, Robert Rochefort, nu europarlementarier, ineens een hele boute bewering doet:
Mensen, ik weet dat u een zeer slecht beeld heeft van de politieke classe in het land. Geloof me, het is nog erger dan u denkt.
Zonder in een bepaalde polemiek te vervallen, denk ik dat deze man helemaal gelijk heeft. Zeker ben ik bevooroordeeld. Het staat echter wel letterlijk zo op pagina 11 van de uitgave van 9 mei. Ja, maar, hoeveel erger is het dan. Daarnaar kun je alleen maar gissen.
Hoewel, men heeft het vaak over de banencaroussel binnen de politiek, willekeur, amateurisme van de bovenste plank, onbetrouwbaarheid van partners in de politiek. Niet mijn woorden. Het beeld is niet bepaald rooskleurig. Lees de kranten er van de laatste twee maanden er maar eens op na. Het is een mondiaal verschijnsel, want niets is 's mensen vreemd.
Hoe ik daarbij kom? Via het internet krijg ik een aantal nieuwsbrieven en lees regelmatig een zevental kranten van over de hele wereld (LA Times, The Times, Indian TImes, Telegraph, AD, Telegraaf...),, volg een redelijk aantal internationale nieuwszenders (CNN, RT, TF1, Jazeera...) en lees nog een aantal nieuwssites. Sinds een paar maanden krijg ik van BP een aantal Franse weekbladen en lees/luister ik ook naar o.a. de Franse journaal sites. Tenslotte heb je nog een aantal minder in het oog lopende, misschien zelfs wel obscuur te noemen, nieuwsbronnen. Ook staat de radio vaak aan. Om het ff af te toppen krijg ik redelijk veel mail van allerlei internet vrinden die me dan van hun zienswijze van de toestanden in de wereld op de hoogte houden. Mag ik dan zeggen dat ik redelijk geinformeerd ben van wat er zich momenteel op de wereldbol en daaromtrent afspeelt? Ja dat mag ik. Ben ik een nieuws junkie? Voor mij is het een oplossing om een aantal slapeloze uren door te komen. De avond zelf wordt meestal gevuld met een filmpie, youtube voor pottenbak filmpies of andere zaken die me interesseren. Zonneenergie bijvoorbeeld, vind ik persoonlijk een geweldige oplossing om je huis op temperatuur te houden. Daarover lees ik alles wat los en vast zit op het internet. Dan natuurlijk de blog, die ik vaak tussen de middag schrijf. Zo blijf je lekker bezig.

Terug naar de politiek. Veelal hoor ik opmerkingen over politici dat het klaplopers zijn, hun gezicht slechts eens in de vijf jaar laten zien, en zakkenvullers zijn. Opnieuw, niet mijn woorden. Vanmiddag had ik het met BP over Hollande. Wat hij er van dacht. Nou zegt hij (als beroeps werkeloze) "ik zie het wel zitten, want ik ben nu heel zeker dat mijn uitkerig gewoon doorgaat. Het is toch een socialist?" "Ja", zei ik. "Nou dan zit het wel snor", glunderde BP. Opportunisme ten top. Wie dat allemaal betalen moet? "Ik niet, de ander", klonk het. Uiteraard, het is altijd de ander die er voor moet opdraaien bij de socialisten. "De koek is zo langzamerhand op, de rijken hebben hun geld allang ergens anders gestald", zei ik, "en dan?" "Ach, dan zien we wel weer". "Net als in Griekenland zeker?" Even werd er bedachtzaam gekeken, onbegrijpend ook, waarna er dat typische schouderophalen kwam. Zo van "Bof", 't zal mij de kont niet roesten. Dat hele volksstammen zo denken, is typerend. Men laat de gevolgen van een dergelijk beleid gewoon op zich af komen. Hoe klonk dat ook al weer? "Après moi le déluge", na mij de zondvloed.


En dan leesje inees zo'n uitspraak, dat het nog slechter is dan je denkt!

OEPS!



Geen opmerkingen: