29 mei 2012

Mulhouse

Spreek uit: Muulhoes. In Mulhouse staat wellicht een van de grootste automusea ter wereld. Als je binnenkomt wordt je meteen overdonderd door de bijna onafzienbare rijen auto's.





Moet je van houden, Wim liep in ieder geval likkenbaardend rond om al dat moois te bewonderen. Er rijdt zelfs een soort treintje rond om mensen langs al dat speulgoed te leiden. Het gemak dient de mens, dacht ik. Hoewel, blijkbaar was één rondje voor de chauffeur genoeg. Want op een tactische plek gezeten om het ding op te vangen, geen treintje meer. Balen dus. Och, met mijn wandelstokje ging het ook prima.

Op de bordjes stond zowaar de toelichting in DRIE talen. Toemaar, niet te kort dus. Ongewoon, ook dat weer wel, in drie talen, voor een Frans museum.

Bugatti
Deze jongen schijnt dan een prijsstuk te zijn. Op alle vier de hoeken een sensor. Wat een verleiding om een propje of zo in het sensor bereik te mikken, en daarna met een uitgestreken gezicht weg te wandelen. Echter, beheersing is geen zonde ;=)

nog meer Bugati
Eigenlijk moet je het geen nationaal auto museum noemen, maar een Bugatti museum. Vreemd genoeg geen amerikanen zei Wim. Slechts één 2CV cabriolet. Een nogal eenzijdige collectie vonden we. Zeker, erg mooi spul allemaal. En zoiets als de bovenstaande spatborden/wielkasten kan niemand ter wereld meer maken. Een pronkstukje van plaatwerk!

VRRRRROOOOOM!
En die spektakel show die omgeroepen zou worden, misten we natuurlijk. Veel oude karretjes op een circuit te zien rondrijden zou wel een leuk gezicht zijn geweest. Helaas werd het niet omgeroepen. Wat verwacht je dan ook...

De rit naar Mulhouse was de moeite waard. Natuurlijk werd je over rare wegen gedirigeerd door TomTom, die de rechtdoorgaande vierbaansweg niet adviseerde. Heeft dan weer iets te maken met de aansluiting op het deel van de stad waar het museum ligt, denk ik dan. Toch nam ik de vierbaans. Die hield dan @$%^&!! weer plotseling op vierbaans te zijn, typisch een fransjes truuk. Nou ja, een mooie lange rit die ik met de motor maar eens over moet gaan doen. Lekker diep door de bochten hangen. Vroooom!!!

Geen opmerkingen: