24 mei 2012

Mei

Afgelopen zaterdag zouden Wim en ik naar het Automuseum in Mulhouse gaan. Dat is niet helemaal gelukt. Aangezien zaterdag ook de dag is om materialen in te kopen kwamen we met een tijd probleem te zitten. Kun je nagaan in La Douce France een tijdprobleem! Uiteraard een gedoe om de juiste spulletjes in Brico Depot te vinden, kassa met een rij mensen, wachten, wachten, wachten. Opnieuw lang wachten bij de afgifte balie voor een deur. Waarom je beveiliging erbij moet halen om een deur af te geven is mij een volslagen raadsel. Afijn, de bon werd afgetekend. We konden na een aantal uren toch eindelijk op weg naar Mulhouse. Een brandende auto op de snelweg zorgde voor een file en een stuk omrijden. Niet erg, op ons gemak namen we een nog grotere omweg, om stom genoeg wéér in die file te belanden. Nu konden we goed de uitgefakkelde bestelbus zien. Een boel totaal afgefikte huisraad lag in de zijberm van de weg. Leuk hoor, ramp toerisme. Te laat kregen we in de gaten dat er nog ander half uur te knarren was naar Mulhouse, dat het dan 1700 zou zijn en het museum dan nog slechts 2 uur open zou zijn. Onvoldoende tijd oordeelde Wim. We besloten een mooie omweg naar huis te maken en de oefening het volgende weekeinde te herhalen.

VIDE GRENIERS
De eerste VG is weer bezocht. Deze was met een Défilé de Lingerie. Je begrijpt dàt moesten we zien. Het weer speelde gelukkig mee en wij er naar toe.


Natuurlijk de gebruikelijke oude meuk. En zoekend naar een slang voor de Kaercher stofzuiger was uiteraard een vergeefse zaak. Waarom BP die nu weg heeft gegooid is mij nog steeds een raadsel. Ik houd het er maar op dat bepaalde synapsen in zijn brein gewoon niet aangesloten zijn. Dat geeft meer gemoedsrust dan te denken dat ie dit soort dingen expres doet.


Tig-de-hands kinderkleertjes doen het altijd goed. Maar als je niet bij je stalletje staat verkoop je ook niets. Dat ondernemerschap in LDF is soms ver te zoeken.

Dan missen we net de eerste aflevering van het défilé de lingerie. Wim slaagde er nog in de laatste minuten mee te maken. Wat heb je dan gemist hè? Afijn we besluiten een ommetje te maken om tegen 16:30 terug te komen voor het tweede deel. De zon brak in alle glorie door. Een kleine foto safari dan maar? Top!
Eerst dat restaurantje in St Loup s/S. Aan te bevelen volgens Louise. De twee nieuwe eigenaren proberen er echt wat van te maken. De gevel is totaal gerenoveerd, en het restaurant zelf heeft een moderne lik gekregen.


Alleen staan ze nog steeds onder Table de Clove in het telefoonboek. Nou ja, als je weet hoe moeilijk het is om je abo op een andere naam over te zetten in LDF, verwondert me dat niets. Je moet zowat je hele doopceel overleggen om ze te doen geloven dat het echt in orde is.

wasplaats in Vauvillers
Een paar blogjes terug had ik het over gehuchten met hun wasplaats en kerk, daar had ik toen geen echt mooi voorbeeld van. Bij deze dus. Een typisch exemplaar fontijn hoort er natuurlijk ook bij in een streek die zich Région des mille sources (regio van de duizend bronnen) noemt. Hoewel, er zijn misschien wel 20.000 van die fontijntjes te vinden als je je best doet.
Vauvillers, wasplaats op voorgrond
Prachtig toch zo'n echt oud dorpje? Beetje hard licht, een heftig klein diafragma van f22 om een grote dieptescherpte te krijgen, en knippen maar. De kleur en zo kun je altijd nog bijwerken achter je computertje.


Het schijnt typisch te zijn, maar ik vind vervallen dingen het mooist om op de plaat te zetten. Gewoon een tik van me. Denk dat dat komt door de kontrasten in kleur en schaduwen die je dan ziet.




Fotosafari of niet, toch? Die natuurstenen huisjes vind ik wel het meest fotogeniek om te kieken. Kan er niet op uitgekeken raken. Door de dorpjes heen rijdend vind je uiteraard veel vervallen huizen. "Voor de liefhebber" noemen ze dat in makelaars slang. Ikke bezie zoiets  gewoon als een ruine.

DEFILé
En dan het lingerie defilé. Nou ja een paar dames die in ondergoed door de straat liepen. Publiek fluiten en juichen! Zoiets heb je natuurlijk alleen maar op het plaattelaand niet waar? Gewoon recht voor z'n raap je uiting geven van je bewondering voor het vrouwelijk schoon.

en BP doet net of ie niet kijkt!

Wim in aktie
and now the results
De vrouwen gingen helemaal uit hun dak toen het mannelijke model opkwam. Fluiten en joelen! Gewèldig toch. De sfeer zat er prima in.

MEI
De maand mei is behoorlijk nat! Elke dag regent het wel een keer. Het gras fluit dan ook de grond uit. Arbeid voor het weekeinde maar.
Gisteren herbergden we de eerste fietsers van het seizoen. Twee zeer vitale 55+-ers die hun vakanties fietsend en wandelend doorbrachten. Prachtig die verhalen over de route Eindhoven-Compostella. Uiteraard komt dan ook het gesprek op logies onderweg. Dat schijnt niet altijd ideaal te zijn, soms gesloten tot in de avond, soms geen eten in de B&B. Ook beschrijvingen van de mooiste stukjes die ze hadden gefietst. De rit langs het Canal des Voges en Canal de l'Est werd ook door hen als een verademing na de barre tocht door de Ardennnen gezien. Iets bijzonders om langs te fietsen. Sommige stukjes van die route langs de kanalen kun je ook met het motortje of de auto doen, doe ik weleens. En welk jaargetijde je er ook langsrijdt, het is een zeer bijzondere ervaring. Zondermeer aan te bevelen, ideaal tijdens een lang weekeinde. Wandelen langs de oude trekpaden doen sommigen van onze gasten ook, en komen dan onveranderlijk met enthousiaste verhalen over de nostalgie en de natuur rondom het kanaal terug.

KEUKEN
De nieuwe achterwand van de keuken zit weer in de verf. Het kleurtje is door Brico Marché vrij nauwkeurig nagemaakt. Ging met een soort scanner. Je ziet een erg klein verschil, dat wel. De nieuwe verf lijkt iets bruiner dan de oude, die is dan weer met een zweem groen ipv bruin, lijkt het. Voor zo'n hele wand maakt het niet zo veel uit.
We gaan nu de keukenzooi er weer voor zetten. Spoedig het eindresultaat op een scherm bij u in de buurt. Want met al dat gebreek en gezaag is het een gigantische puinzooi in het appartement geworden. Overal staan keuken spullen, ligt afval, eerst maar eens opruimen.

Geen opmerkingen: