3 augustus 2010

Zwembad

Als een dief in de nacht sluipt Morel, de badenman, het terrein op. Zonder zich te melden of me te groeten. Sterker nog, ik liep naar beneden om te kijken wat ie ging doen, negeerde hij me bijna. Geen confrontatie, is eng. Maar heb hem wel ff verteld waar het op stond. Ja maar de telefoon werkte niet, kwam het. Heb ik nog altijd een vaste lijn zei ik hem. Een schouderophalen was al wat ie deed. Klassiek geval fransjes en (klant) management waar ze geen zak van begrijpen. De buurman die, natuurlijk zo nieuwschierig als ie is, meteen met zijn neus er boven op stond kon dit alleen maar bevestigen. De leider van de groep kwam met een opmerking als: geen wonder dat La Douce France het probleemkindje van Europa aan het worden is.
Maar goed. Zoals al eerder gezegd nemen de ondernemers, om zich in te dekken tegen slechtere tijden, eigenlijk teveel verplichtingen aan en moeten dan meerdere klanten ineens bedienen, en dat ga nie hè?! Of ze kunnen geen nee zeggen bang om klanten te verliezen, net zo erg. Dat gedrag is net zoiets als dubbelboeken van kamers, op een bepaald moment loop je daar wel mee spaak. Dat mensen niet komen opdraven zonder af te zeggen, maak ik ook wel eens mee, maar daar kun je gewoon niet vanuit gaan. Nu heeft Morel een boze klant die pissig is omdat het zwembad een week te laat zal worden opgeleverd. Hij had slechts hoeven te bellen en overleggen wat de status was, en dan werd ik alsnog pissig maar dan wist je wel waar je aan toe was. Nu laat ie je maar zwemmen. Belooft ie maandagmiddag te komen, komt ie niet, zakkenwasser. Nou ja, ze zijn nu lekker bezig en het vullen is begonnen. Na de drie kuub uit de put is het water op en komt er van de bron maar een zielig beetje. Ruim onvoldoende om de rest van het bad te vullen, tsj dat had ik hem ook wel gezegd. Mar waarom zou ie zich daaraan storen. Domme hollander.
Nu weten we in ieder geval dat er water uit de bron rechtstreeks de put ingaat, we zien een pijp waruit een ieligstraaltje komt. De hamvraag is alleen waar komt dat precies vandaan en hoe kunnen we het debiet verbeteren. In de winter hoor je het water ruisen onder de dikke stenen midden in de voorste wei, nu hoor je met deze droogte natuurlijk weinig of niets. Een projectje voor de toekomst.

KALMTE
Om ff te chillen staar ik maar naar de schapies. Die liggen in ieder geval na de heftige regenbui van vannacht relaxed onder de notenboom, en hebben daarmee hun plekje weer ontdekt. Erg pasturaal. Wordt ik altijd kalm van, naar de schapies kijken. Rare beesten zijn dat. Als een iets aan het knabbelen is, zoef dan komt de hele meute er opaf. Want stel je voor die ene zou net iets lekkerder gras hebben dan de ander. Andere keren staan ze in een soort halve cirkel opgesteld en maaien zo het gas om zich heen. En als er eentje vergeet om met de kudde mee te lopen tijdens het grazen: paniek! Een hoop geblaat en hop iedereen in galop naar een willekeurige plek in de wei. Grappig dat rennen van die beesten. En dat gaat ook best wel hard ook!

Zo eens is de drie dagen verzet ik de geit en daarmee is die plek weer zo goed als onkruid vrij; nouja vrij van alles dan. Het beest knabbelde gisteren zelfs aan de kleding van een van de jongens. En die schrok daar natuurlijk van.
Het hout naast  de boom zal een dezer dagen wel met het kampvuur opgaan. Leuk klusje voor de jongens om dat daar vandaan te slepen.

DAK
En na de zware regenbui van gisteren begon het toch weer te lekken in het appartement. Een paar regenbuien had de laatste reparatie overleefd, nu was de laatste hoos blijkbaar teveel van het goede. Het wil maar niet lukken het dak op een bepaalde plek dicht te krijgen. De tegels maar weer losgepeutert, daarmee haal je dan ook de laag bitumen er weer af die aan de tegel beter hecht dan aan het dak. Wat een moeite om dat scheurtje dicht te krijgen. Want die zie je duidelijk zitten. Kan niet missen.
.

Nu maar eens kijken of een combinatie plastic en ruberoid gaat lukken. Het is toch te gek voor woorden. Had die plek compleet schoongemaakt, bijna alle resten van de vloeibare bitumen eraf en opnieuw met twee lagen besmeerd. En toch. Bien, effe wachten dat het weer gedroogd is en dan de plastic en ruberoid truc maar. Als het dan niet help moet de scheur alsnog uitgefreesd worden en opnieuw gevoegd met waterdicht spul. Hopelijk blijft het droog vandaag en morgen. Het is wel zwaarbewolkt maar volgens de meteo zou het niet gaan regenen.

GROEP
Een van die makkers klopte gisteren aan of ie mee mocht op de motor, voor mijn part zei ik als ik van de leiding zelf maar zou horen dat het OK was. En verdomd vanochtend zag ik dat het dekzeil van de motor er af was geweest. Moeten toch niet te vrij worden die knakkers. Maar het is een gezellige janboel. Sommigen hebben de harde schijf met films ontdekt en zitten nu lekker naar griezelfilms te kijken.Tsja kinderhandjes kunnen nu eenmaal nergens vanaf blijven.
En wat zou het, dat rondneuzen, als ze maar niets slopen. Over dat laatste gesproken. Gisteren de tussendeur van de lobby met een slijptol eruit moeten slijpen, hadden ze het slot lam gedraaid of zo. Voorzichtig wrikken hielp niets, optillen ook niet. Het enige dat overbleef was de scharnieren doorslijpen. Nou ja morgen moet ik toch naar Brico Depot dus kan dat meteen geregeld worden: nieuwe scharnieren en slot. Komt gewoon op de rekening.
Gisteren hadden de kids een dropping. Alles in de bestelbus en hop het bos in. Tuurlijk, met die vette klei en de buien van de afgelopen dagen liep de auto natuurlijk vast. Dus hop BP ff georganiseerd, die organiseerde Dominique weer en daarmee was het busje weer uit de kleizooi. Tsjonge, wist wel dat de grond hier moddervet was, maar deze glijpasta slaat alles.


Zo'n modderpartij is me zelf ook al eens overkomen in de richting van LANGRES, en ik kijk nu wel drie keer uit om me met dit soort weer in de bossen te wagen met iets mobiels.

Geen opmerkingen: