4 augustus 2010

Bijna zwemmen

Bad is nu halfvol dus wellicht kunnen we morgen de handel aanzetten en gaan zuiveren. Vandaag een vloertje voor de pomp en filter, meteen maar de put erbij trekken zodat alles erop kan staan wat nodig is. De handel een beetje praktischer maken kwa indeling en de leidingen een beetje beter wegwerken in de grond. Zat te doen nog dus voordat het zwembad echt klaar is. Zit een beetje te denken om het zwembad een deck heen te maken, nou ja eerst maar eens toute-venant (gravel) en grind. Dan komt dat deck volgend jaar wel. Kan dat meteen bij het japanse badhuisje getrokken worden. Goed plan denk ik dan. Gewoon de zaak afwerken zoals voorzien en de rest komt dan volgend seizoen.
Begin ik met de ring te slopen waar vroeger de pomp in stond kwam de leider aan met twee jongens om mee te helpen. Korte aandachtsspan als dit soort kinderen heeft was ik ze na een paar minuten al weer kwijt, maar goed alle beetjes helpen. Nu wordt het tenminste een mooi vlak geheel zo'n betonnen vloertje eromheen.

BROMMER
Voor een van de gasten was me gevraagd een brommer te regelen. BP had wel iets zei ie, maar is natuurlijk veel te laat begonnen het geval rijklaar te maken, heb ik in de drukte ook niet op gelet. Maar iedere dag zou ie het ding klaarzetten. Had ik moeten weten dat dit niet zo makkelijk zou gaan. Afijn op de dag zelf: carburateur lekt, volgende dag: startermotor is kapot, vandaag het ding start niet meer. BP was van plan dat ding volgende week dinsdag te gaan laten repareren. En daar kon ik het niet echt mee eens zijn. We gaan het ding dus vanmiddag ophalen. Daar gaan mijn plannen voor het afdakje. Hopelijk is de handel een beetje waterdicht. Nou ja het plakje beton moet zowieso eerst nog uitharden voordat er mee geboord en gedaan kan worden.
De gebruikster van de brommer is iemand met een plank zo dik als een uit de kluiten gewassen stad voor haar hoofd. Helm? Hoeft niet. Politie: is er toch niet? Verzekering? Niet verzekerd als geen helm op? Geeft niet. Veiligheid? Ik rij maar 30km per uur. Als ik dan vertel dat de brommer bij onverzekerd rondrijden geconfiskeerd wordt en dat ik daar dan voor moet opdraaien en ze daarom eigenlijk niet op de brommer mag rijden. Krijg ik terstond een lawaai over me heen waar ik niet goed van wordt. Blijkbaar kan deze gast alleen maar op ruziende toon gecommuniceren, en gaan alle tegenargumenten volledig aan haar voorbij. Ik wordt gewoon overschreeuwd. Zeg ik nog: ik probeer het mijn gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken. Maar ze was al niet meer te kalmeren, en begon met allerlei verwijten over het zewmbad, er waren veel meer klachten, en dat haar studio niet ok was vreemde mensen die plotseling kwamen enz enz. Na een beetje afwachten totdat deze razernij over is gaat ze me ook nog bedreigen, met dat schelle haagse stemmetje. "Ik kleed je helemaal uit!" "En, ik ga hier werk van maken". Ik weer: "och mevrouw u doet maar wat u niet laten kunt". Een beetje ontstelt ben je dan toch wel, dat iemand zo onbeschoft kan zijn. Met haar pedante maniertjes de sjieke dame uithangen en iedereen naar haar willetje zetten denk ik dan, lukt niet erg bij mij. Zoiets voelt ze dan blijkbaar wel piekfijn aan, en dat wakkert haar drift alleen nog maar aan. Dan geef je het maar op en besluit maatregelen te nemen. Wat ze hier ter plekke te zoeken heeft is: niets. En even later zeg ik tegen de leider dat ik het niet pik dat iemand zo tegen me te keer gaat en dat ze niet langer welkom is in dit huis.
Schokschouderend, en een beetje wanhopig kijkend zegt ie: wat kan ik hier nu aan doen, we moeten iets via het kantoor in nederland regelen. Begrijp ook wel dat de man zich ingeklemd tussen twee vuren voelt.
Maar goed vanmiddag knippen we de ketting door waar het bommertje aan zit en kijken of het ding te repareren valt. Want als je het bij de fietsenmaker brengt dan ben je toch al snel twee weken verder, en als er dan iets besteld moet worden kan dat wel eens maanden worden.

En ik maar denken dat ik me met mijn eigen dingetjes kon gaan bemoeien deze twee weken.

Geen opmerkingen: