1 augustus 2010

Gite

Zaterdagmorgen nog ff met man en macht de laatste vulitjes weggewerkt, pad afgemaakt zolang de voorraad gravel reikte.


GROEP
Gisteren kwam de groep autistische kinderen aan met hun begeleiders. Natuurlijk stonden ze weer voor 15 Grande rue aan de poort. En na een telefoontje kwam de eerste wagen aan. Mooi op tijd klaar met schoonmaken, de vijf kamers waren pikobello. Alleen de laatste kussenslopen voor het appartement hingen nog aan de lijn maar dat was in een uurtje ook weer gepiept.

Fred en Hilda kwamen mooi vroeg dus die heb ik het huis nog snel even kunnen laten zien. Hilda zag allerlei mogelijkheden voor de Grange, maar behalve het badhuisje gaat er volgend jaar eigenlijk geen verbouwing meer plaatsvinden. De ideeen zijn genoteerd.


Iedereen ff een handje geschud, de laatste dingen geregeld, de grande tour door het huis gegeven en men kon zijn of haar kamer gaan claimen.

Ondertussen me nogal op zitten winden over de baden man die mij toch weer heeft zitten afschepen door vroeg in de morgen wat vloeicement in het bad te laten lopen en als een dief in de nacht te verdwijnen. Niks geen liner inhangen. Waarom spelen die leveranciers dat zo slemielig, want dit is niet de enige die zich uit het veld maakt om de confrontatie met een klant te ontlopen. Confrontatie met een klant is heel erg eng voor een fransje. Dus die man was gewoon een dag onbereikbaar. Zelfs via Skype waarbij je nummer gewoon niet zichtbaar wordt kon er geen contact gemaakt worden.
Afijn in de avond belde ie op de liner was er en die wordt maandag erin gehangen. De grote dag dat het zwembad vol gaat lopen zou dan maandag zijn. Tuurlijk. Ben benieuwd, want er moet nog van alles door die knakker aangesloten worden en wij hebben het pad allang met gravel en grind gestort. Dus dat wordt graven. En de hoeveelheid water in de put is slechts 3 kuub en het debiet is laag, dat wordt echt geen 28 kuub in 24 uur.

Vanochtend een paar jongens oud brood gegeven om aan de schapen te voeren. Vonden ze prachtig.

Cynthia is de makste, en die komt ook het snelste op de hap af. Vanmiddag een paar boys meegetroond om de geit te verplaatsen. En morgen het ritueel maar starten elke dag brokken te geven, goed voor kids, leren omgaan met dieren.

1 opmerking:

Fred Hahn zei

Nou daar staan we dan maar weer mooi op !
Nogmnaals bedankt, Fred