6 augustus 2010

PLONS!

Eindelijk! Les jeunes (de kinderen) kunnen hun eerste duik nemen. En prompt werd iemand van de begeleiding het bad in gejonassed. Een prima initiatie vna het bad. Natuurlijk was het water nog niet erg warm, maar wie maalt daar nou om als je voor het eerst in je vakantie zo vanuit je kamer de plons in kunt! Afijn, leiding tevreden, le jeunes tevreden, en dan ik ook weer tevreden.
Vragen over de kleur van het water kon ik afdoen met: "reactie van chloor op ijzer in het water kleurt het bad bruin. En wat de badman ook doet hij krijgt het filter niet aan de praat. Dus dat gaat da'lijk echt een probleem vormen al ware het maar om de hygiene. En ja bij zo'n bad krijgen we er weer een dagtaakje bij, schoonmaken, vreemde voorwerpen uit het bad vissen etc.

WARMTE
Van het weekeinde de zonnecollector in elkaar duwen en kijken hoe we dat aan kunnen sluiten op het pompsysteem. Vraag rijst: of het als autonome unit opstellen. Enerzijds die pomp van het badfilter draait toch (een keer) full time. Dan bedenk je weer allerlei andere ontwerp elementen zoals het aggressieve chloor hoe zou zich dat gedragen in de manifold van de collector, dus dan toch maar een soort warmtewisselaar om het zaakje "chemisch" neutraal te houden?

Geen opmerkingen: