26 mei 2010

Stilte

Om 7UUR ontbijt voor de mensen, BP aan het werk gezet, even achterover met een bak koffie. Tijd om te bloggen. Een soort stilte voor de storm zeg maar. Zometeen weer in de slag om op te ruimen, keuken, lobby, kamers enzo schoon...
Bios heeft weer ergens zitten kotsen hoorde ik vannacht en zie dat nu bij de radio liggen. Ach het beessie wordt oud.

LEK
Gisteren ontdekten we eindelijk het lek waardoor die ene steen in het plofond nat werd. Onder het trappetje naar binnen toe zat toch nog weer een scheurtje in het beton. Maar het is nu dicht, bleek vanochtend na de regenbui van vannacht. Dat balkon is waardeloos gemaakt, allemachtig! Maar goed dat we nogal scheutig met de goudron (bitumen) zijn omgegaan. Afijn de eerste laag goudron zit er weer op. Morgen gaat het onweren volgens de meteo, Alles is kurkdroog, zelfs de planten water moeten geven gisteren. Meteen maar een mierennest verzopen. Dat gaat natuurlijk niet helpen, dus een ander goedje gehaald om die kolonie fundamenteel aan te pakken. Op een gegeven moment zaten er zelf mieren in de koffiemelk, nou en dan verklaar je echt de oorlog aan me. Niet aan mijn koffie komen!

GRASMACHIEN
Ook nog net voordat de nieuwe gasten kwamen het gras gemaaid, dan is dan maar weer aan de kant. Maar shit-ver-de-shit, 't maaimasjien verliest om de haverklap schroeven. Net voor het laatste stukje viel het ding letterlijk uit elkaar.  Nou ja wat schroeven gezocht en hoppa ging het weer. Daarna heeft Bruno getracht de aandrijving ervan te repareren, maar na 3 seconden ging het weer mis. Moet dat met de volgende maaibeurt ook fundamenteel aanpakken. Desnoods vastlassen, ducttape erop, tiewrap er omheen, en een beetje mousse erbij om het af te maken. Als niets anders meer helpt SILICONENKIT! Een beetje een grapje hier: ducttape-tiewrap-bouwschuim-siliconenkit dat zijn de moderne bouwmaterialen!

GASTEN
Belden de gasten gisteren om 12 uur op of ze konden komen lunchen. Tsja, hoe kom je erop om een minuut van te voren op te bellen of je over en paar minuten kunt komen lunchen. Rare snuiters. Ben toch geen restaurant, die altijd de koelkast vol heeft liggen? Dus dat ging echt niet, en de winkels zaten ook nog dicht om 12uur anders had ik nog wel wat kunnen improviseren met een beetje restanten uit de koelkast. Maar goed dat wisten ze ook wel dat dat niet geweldig zou worden, daar was wel begrip voor. Achteraf maar goed ook. Want wat blijkt. Dat hotel restaurant in Vauvillers schijnt een puinhoop te zijn. Bier uit een literfles, lauw. Daarmee moet je niet aankomen bij de dorstige werkmensen, Min duizend kudo's dus.
Afijn rond vijven kwamen ze aanzetten, maar met slechts twee man. De anderen kwamen morgen. Shit het wordt toch weer niet weer zo'n verhaal als met die duitsers hè? Telkens mekkeren over de prijs, en zo min mogelijk nachten ondanks afspraken daarover.
Maar goed om 10 uur komt de voorman de zaak bespreken, want wat blijkt, ze blijven DRIE weken. Weekeinden naar huis maandag weer hier, of zo. De detail zijn wat vaag. Zal wel weer gepingel worden, de fransen zo langzamerhand wel kennende in dat opzicht, willen ze altijd een kadootje hebben.

CONCURRENTIE
Tijdens het gesprek met de mensen gistervond bleek het hotel in Vauvillers bijna altijd vol te zitten. Da's natuurlijk heel gunstig voor ons. Krijgen we de overflow hopelijk te pakken. Het lijkt wel of we een soort gat opvullen in deze omgeving. En als de mensen nu eens flink rond gaan bazuinen dat het eten hier prima is en je goed kunt slapen, dan denk ik dat we een prima jaar gaan hebben!

Geen opmerkingen: