20 mei 2010

appartement 2

We gaan gestaag door. Met ups en downs. De ups zijn gelukkig groter in aantal dan de downs. Zowel Wim's als mijn poot lijken dan toch eindelijk te gaan genezen. Het lopen gaat steeds makkelijker.
Dik 150 meter kabel (heel praktisch: je kunt voorgetrokken kabel krijgen met de drie draden er al in met beschermmantel) en 100 meter waterleiding zit nu in het appartment. Achter de douche is de "techniek ruimte": aansluitingen op het riool, stoppenkast en water manifolds. Alles lekker centraal aftakken, kost natuurlijk een paar meter extra aan kabel en leidingen maar tegelijkertijd maakt het alles aansluiten (en uitbreiden) een stuk minder gecompliceerd. Over de chaos op de vloer komt een verhoogde vloer waar we de vloerplaten zo weer uit kunnen lichten mocht er een probleem ontstaan. Tegelijkertijd dient de ruimte straks als een klerenkast voor de gasten.
Het halletje krijgt ook al vorm, toilet en doucheruimtes zijn klaar. Op de tegels na dan.
Op de achtergrond is het niet de deurpost die scheef staan maar de muur die naar boven toe steeds smaller, of zo je wilt dunner, wordt. Dat geeft wel eens een verrassend effect.

BRIQUES DE VERRE
Toen Wim en ik dinsdag middag stonden te kijken naar de dagresultaten viel ons op dat het daglicht niet in de keuken kwam. Zouden we dat met flessen in de muur op kunnen lossen? Dat gaf misschien wel een heel mooi effect maar niet voldoende licht. Volgende idee was om glazen stenen te gaan gebruiken. Volgens de specs moesten die dan toch 80% van het licht doorlaten.
Als we deze jongens eens in de muur deden. Zo gezegd zo een dag later. De jacht op de glazen stenen (briques de verre) ging via Big Mat, naar de fabriek, weer naar big mat, en tenslotte met een bestelbon van Bigmat naar de fabriek. Maar wel ff binnen een dag geregeld hè, en dat in la douce france. Natuurlijk hebben we geluk dat de fabriek hier nog geen 30 km vanaf staat, en we gewoon hondsbrutaal het kantoor binnenstapten om een paar van die dingen te kopen. Via een omweg lukte dat dan ook prima, want ze verkochten alleen aan de door hun erkende distribiteurs. Afijn 150 km verder maar ze zijn er wel: nu meteen, dadelijk, direkt! De dikkedeur bij BigMat was ook stomverbaasd dat dat zomaar ging, hihi.

Vandaag wil ik er in iedergeval eentje inzetten om te zien welke problemen bij het monteren we gaan tegenkomen.


WOON-SLAAPKAMER-KEUKEN
BP werkt nog steeds gestaag door, ook al lijkt het dat ook hij vermoeid begint te raken en de nauwkeurigheid er een beetje bij in begint te boeten. Maar met de nodige metingen als bewijsvoering wordt dat dan wel weer gecorrigeerd.

Een geweldige meevaller is ook dat Brico Depot gaat verhuizen/verbouwen. Grote uitverkoop dus en precies dat materiaal voor de halve prijs dat we nodig hadden. De vloer voor de helft van het geld! De Caddy moest het natuurlijk weer ontgelden en zakte bijna tot op zijn assen met die lading hout. De shoppinglist wordt steeds verder afgewerkt. Maar de plafondplaten konden door de connectie van BP niet in de kwaliteit geleverd worden die we wilden, ook die dan maar bij de Brico gehaald, scheelde ook weer een euro per plaat. Na veel gereken kwamen we, met een marge, uiteindelijk op 50 platen uit. Een hele pallet! Opnieuw de Caddy door zijn knieën. Brico was al behoorlijk leeg! En een drukte!
Lagen er ook nog wandtegels, wit mat. Maarja dat is ws slecht schoonhouden, maar eens aan Fannie vragen wat die daar van vindt.

Geen opmerkingen: