22 mei 2010

Invasie

Wim is weer naar zijn eigen stekkie in Rotjeknor. Terug naar de tredmolen van de dagelijksheid. Maar wel ff eerste klas met de TGV via parijs en dan in sneltreinvaart weer naar NL.  De plicht roept weer. Nog een maandag vrij en dan weer in de herfst wellicht een beetje klussen. Dan zullen de megaklussen wel gedaan zijn  maar er zal altijd wel wat leuks te bedenken zijn. Al is het maar om toch nog eens die fotosafari te gaan doen die al jaren op het program staat.
Ram 2 is ook al verkocht. Het wordt nog eens een heuse schapen business. De onlangs gekochte ooi blijft maar een beetje aanklooien, die staat daarom op de verkooplijst. Eens kijken wat ik er voor kan vangen. Pascal is nog steeds niet komen opdraven om de handel te scheren. Zou wel mooi zijn voordat de anderen verkocht gaan worden. Is namelijk prima isolatiemateriaal.

VOORTGANG
Dankzij Wim's hulp zit de elektriek in het appartement, en zijn de waterleidingen aangesloten. Hier en daar nog wat hand en span diensten gaven het werk een behoorlijke pousse. De laatste resultaten zijn in een paar shots eigenlijk niet te vangen. De batterij van het fotoapparaatje is leeg. De lader is foetsie! Tijdens het uitruimen van kamer 5 is de lader in een onbestemde lokatie terechtgekomen. Dus dat wordt een zoektocht. Maar door Wim zijn er nog wat fotootjes op de valreep gemaakt.
Van de slaapklamer is alle elektro verbonden en getest.  Het plafond is gemonteerd en eigenlijk hoeft alleen de wastafel en de vloer nog gedaan te worden. De grote verfklus is dan volgende week en dan is de slaapkamer klaar. Ach je koopt gewoon een paar 10 literblikken grondverf bij de brico  en je begint maar te vegen. Je  merkt toch wel het verschil tussen de verschillende verven. Jammer dat de witte verf die Ab had meegebracht ook voor de muren in de slaapkamer en de badkamer is gebruikt want er is niet meer genoeg om de plafonds van het appartement te rollen. Balen is dat wel. Afijn voor de muren is er nog voldoende muurverf. Hoop ik.

De zitslaapkamer heeft gisteren ook een plafond gekregen. Op de een of andere manier is het onder de trap op het balkon niet waterdicht geworden, vreemde lek op een steen van het plafond. Dus zal een deel van de trap afgebroken moeten worden. Op verzoek van Fannie moest er toch een stukkie aangeplakt worden dus gebroken zou er toch worden. Nu alleen een paar decimeter meer totdat we de scheur schoon hebben gelegd en besmeurd met goudron. (bitumen kit) Raar goedje is dat toch. Het blijft kleverig. Maar goed ik schat dat de twee komende weken zeker nog nodig zijn om het af te maken. Met BP gaat me dat wel lukken al zal het stevig aanpoten worden. Voor juni is het klaar, dat moet wel  want de 2 kamers zijn dan verhuurd. Het keukentje komt daarna aan de beurt. Dan is het even een paar weken rustig.



INVASIE
Vandaag hebben we 30 fietsers over de vloer. De deal is dat er 18 slaapplekken zouden zijn en voor de rest zorgt men zelf. Ook koken en opruimen (dat laatste hoop ik ernstig) Want een heel huis schoonkrijgen is bijna een sisifus arbeid binnen een dag. Zondag zijn de volgende gasten er al weer.
Eerst kwamen er twee verzorgingswagens met de nodige mjammie. Daar kwam een berg voedsel uit waar je een heel dorp mee zou kunnen voeden. Doet me aan Wim vorig jaar denken toen ie op zijn groenten dieet was. De groente was niet aan te slepen. Ook geen succes geweest. Afijn overal liggen nu matrassen en op zich valt het wel mee in elke kamer 3 bedden, onze eigen slaapkamer 2 en in het appartement boven 4 slaapplekken. Toch wel een idioot grote capaciteit als je dat zo bedenkt. Als het appartement beneden klaar is zal dat dus verder geen probleem zijn en hoeven we ons eigen app waarschijnlijk nooit meer uit. OK 18 was een beetje kunst en vliegwerk, maar de klus is geklaard. Ook hoefde ik niet voor beddegoed te zorgen. Dat scheelde. Morgen dus een beetje kamers aanpoetsen en de bedden weer opmaken. Het is wel een hele invasie hoor 30 mensen, maar het gaat net. Morgenochtend zijn ze om 7 uur weer verdwenen, kan ik nog een paar uurtjes uitslapen en dan is het weer poetsen. Nou ja je krijgt het niet voor niets.

STATS
Over bezetting gesproken. Het is mei en de tellert staat op 77% van de prognose met alle vooruitboekingen van dit jaar inbegrepen. Dan wel de prognose voor volgend jaar! Want het leek wel of het storm liep in het begin van het jaar. Daarom besloten we ook het appartement van beneden een jaar eerder te verbouwen. Alhoewel dat eigenlijk zou afhangen van de bezetting. En dat leek zo goed te zijn dat we maar opnieuw aan zo'n klus zijn begonnen. Nou ja het verhaal is bekend. Nog niet eens klaar en het is al verhuurd!

Geen opmerkingen: