20 mei 2010

Richard & Rose

Richard had een paar weken geleden een kamer gereserveerd maar ik mocht aan niemand iets vertellen. Praat Fannie haar mond tegen Marianne nog voorbij, ach ja. Gelukkig sijpelde dat niet naar de rest van de vriendenkring door.
Ook niet dat ze, R&R, met een eend door Frankrijk heen zouden gaan trekken. Kwamen ze dus afgelopen vrijdag met een prachtige Deux Chevaux Cabriolet Carlton aantuffen. Oh wat mooi die Carlton. Daar gaat je ouwe eendenhart dan wel weer van kloppen. En natuurlijk komen later uitgebreid allerlei "eend" verhalen boven drijven. Het is een lawaaiig kreng, startslecht, rijdt langzaam, en is een rijdende doodskist. Maar ja wat is er mooier dan in een stuk meer dan 60 jaar oude techniek te rijden en waarvan sinds 1990 geen onderdelen meer gemaakt worden, alhoewel geruchten gaan... Een collectors item!

Richard is de zoon van een goede vriendin van ons. En is een paar dagen geleden met Rose getrouwd. Trotse moeder stuurde natuurlijk meteen de link naar de werkelijk prachtige bruidsfoto's op en er was zelfs een dagkrant gefabriekt!

Als kadootje had ik een fles champagne voor ze koud gezet, en met glazen en al verdwenen ze naar hun kamer, om opnieuw op hun verbinding te klinken. Heerlijk die romantiek!
Andre en Richard hebben hun vak gemeenschappelijk, dus die konden nog lekker ff netwerken en over projecttoestanden kwekken.

Uiteraard kwamen de verdere plannen van hun tour de france met eend ter tafel. Tsja om nu de bergen in te trekken met een oude eend... Maar kun je je een mooiere huwelijksreis voorstellen dan met een 2CV cabriolet door la douce france te trekken. Nog wat hints en tips gegeven voor het middageten: loop naar binnen waar je tussen de middag veel auto's ziet staan. Neem een plat du jour (dagschotel). OK soms kun je pech hebben maar meestal is dat een goede hap zonder poespas met typisch frans (bereid) eten. Kan bijna niet fout gaan.  Vol goede moed stijgen de twee de volgende ochtend weer in de cabrio en na een paar keer starten, ach ouwe eend hè, gaan ze de rest van LDF verkennen.

 Goede reis, voor nu en in de toekomst!

Geen opmerkingen: