18 mei 2010

LMQR

Le mouton Qui Rit (het lachende schaap) was in vol bedrijf de afgelopen weken. Plus overdag nog eens verbouwen aan het appartement.  Dan ben je 's avonds gesloopt. Er is daarom ook minder dan normaal geschreven. Vanochtend zijn de laatste gasten weer naar huis gereden. Maar ondanks dat je gesloopt raakt na zo'n twee weken full house, het is natuurlijk wel genieten. De kids die allerlei kattekwaad uithalen en een plank vinden waarop BP zijn kwasten met bitumen heeft uitgesmeerd en daar een indianen beschildering op hun gezichten mee hebben gesmeerd. De ouders meteen in de paniek modus van: is dit giftig en hoe krijgen we dit eraf. Als we dubbel van de lach liggen en uitleggen dat een beetje wasbenzine wonderen verricht is ook dat weer over.

Dieuwke en Frank verkennen elke dag de omgeving, doen een van de vele wandelingen en 'savonds bekletsen we alle wereldproblemen. Andre en Mar ontdekken in Bains les Bains een paardenmanege waar de kids kunnen ponyrijden, doen korte wandeligen en kunnen de kids daarna in de tuin uitlaten zonder zich zorgen te hoeven maken of ze kunnen ontsnappen. Als Sep en Max dan ook nog eens, veilig achter het gaas, de schapen en geit kunnen voeren dan is dat dikke pret voor de jonge mensjes.

Op de valreep kon ik nog net BP regelen om de hoeven van de beesten te knippen, dat is dan toch weer een belevenis apart voor die kleinen. Het schapenscheren is opnieuw niet op tijd gelukt, erg jammer want ook dat zou een festijn gewest zijn voor ze. Pascal zou dat hebben moeten doen als de kids er waren, maar ja die gosert is nu eenmaal iemand met een defect tijdsbesef.
Evengoed, in plaats van kiezels komen nu brokkies in het bakkie, en dan komen de schapen natuurlijk wel. Na een paar dagen is de grootste angst voor de dieren verdwenen en voeren de stadskinderen de lammeren zelfs uit de hand. Het leven op het platteland heeft zo zijn charme.

We koken met vereende krachten. Dat is leuk, gasten die zich thuisvoelen en je daarmee helpen. Ook nog als je vanuit de lobby de puinhoop op het aanrecht alsmaar ziet groeien. En zit je je te bedenken de Iedereen zo zijn eigen kooktechniek heeft. Zelf ruim ik zoveel mogelijk op tijdens het koken, anderen stapelen alles op om dan pas na het koken orde in de chaos te brengen. En natuurlijk vind je dingen niet meer op zijn plaats na zo'n avond, ah la belle vie! De door het huis geteste wijnen bevallen weer prima en de wereldproblemen komen steeds uitgebreider ter tafel.


Al met al een mooie finale test voor het gasten gedeelte. De opmerkingen en sugesties over de kamers en de site van de gasten zijn genoteerd en staan op de verbeterlijst.
Een hydrofoor moet er dus wel komen. Als de gasten in het appartement tegelijk gaan douchen met de rest van het huis zal de waterdruk in de gastenkamers te laag worden. Iets voor volgende week.

Er heerst een stilte na de storm in huis, het is heerlijk om even onderuit te kunnen hangen met een bak koffie en een overgebleven croissant. Die rust is uiteraard betrekkelijk want de verbouwing aan het appartement gaat gewoon door. De eindspurt is ingezet.
De douche en WC  unit is maandagminddag afgemaakt. Het frame voor de hal staat ook al. Dan zou het uitvlakken van de halvloer woensdag gedaan kunnen worden als we vandaag de wanden en deuren afmonteren. Vorige week zijn er voor een prikkie 30m2 watervaste platen bijgehaald en daardoor zijn er precies voldoende panelen om ook de hal en achterwand af te maken. Kan BP zich verder uitleven op de frames en panelen. Moeten niet vergeten om de waterleiding en riolering voor het toekomstige winter atelier te verlengen, daarna kan alles verder afgetimmert worden.

Geen opmerkingen: