3 februari 2010

Keuken 2

Fannie heeft geen goed woord over voor de uitvoering van de keuken. Weer bellen met de leverancier Avivia. Er was al het een en ander doorgegeven en zonder veel discussie wordt er een nieuw werkblad besteld en zullen er een aantal herstel dingen gedaan worden. Aanstaande zaterdag er heen om het een en ander te verduidelijken.

APARTEMENT
Dat begint nu echt vorm aan te nemen. En na het voegen van de muur geeft het een indruk van het eindresultaat.

Zo troffen we het appartement aan:
 

En bijna klaar dit is wat het wordt, mooi geworden die muur.

Daar hebben de jongens van Scheffer, en himself, behoorlijk hun best op gedaan. Een mega klus, vijf dagen stofhappen en dan een 25 zakken specie er tegenaan. Nu nog een goedje erover om het stof tegen te gaan. Hetzij hydrofuge (waterdicht) of een soort vernis, een beetje afhankelijk van de verkleuring. Gaan we een experimentje mee doen op de muur van de corridoor om te kijken naar het verschil in verkleuring  

Een provisorisch zithoekje geeft een blik naar buiten.
 
En hier doe je het dan voor, ondergaande zon op je achtertuin...

De keuken anderhalf jaar geleden, een soort van ongebruikte ruimte. Niet geisoleerd, met ramen en deuren van een soort 60-er jaren ijzeren kozijnen. En een regelrecht sluipdoor kruipdoor verhaal. Want welke trap moest je nemen om in welke kamer te komen? Ja, lach maar. Fannie werd er horendol van, stootte haar hoofd iets te vaak aan de lage deuren, en verwenste het huis naar de vuilnisbelt. Nu is er nog maar een deur die echt te laag is, die komt volgend winter seizoen aan de beurt.

Overigens die vloerverwarming doet het erg goed. Als je de thermostaat op 40 zet geeft het een gevoel alsof je voeten uit elkaar spatten zo warm, terug naar 30 graden geeft een goed comfortabel leefklimaat. Nu nog alle tochtgaten dicht maken en ook bij lagere buitentemperaturen wordt het aangenaam verblijven.
Het apartement krijgt veel licht van buiten, precies zoals het ontworpen is. Als je het vergelijkt met de andere vertrekken...
Ook een mooie lichttherapie voor de melancholie die je zo tegen het einde van de winter bekruipt.


SCHAPEN
De schapen hebben het met deze sneeuw niet erg naar hun zin. Er wordt dan ook stevig bijgevoedert. En dat geeft meteen een goede gelegenheid de bezwangerde beesten te kontroleren. Volgens de berekening zou de eerste ergens rond 7 maart moeten werpen. De tweede is blijkbaar later gedekt en heeft ook minder slijm achterop, dus die ligt achter op schema. En verrek, de derde begint ook tekenen van dracht te vertonen, da's mooi. Die zal erg laat gedekt zijn. Dat komt nog wel goed denk ik. De drie maar flink in de gaten houden. De jongste komt volgend jaar met DRAM aan de beurt, dat is dan een goede leeftijd om drachtig te worden. Want volgens mij waren de ooien iets te jong vorig jaar, gezien de toestanden die er mee waren (drie dood geboren lammeren). Nu vind ik wel dat de natuur zoveel mogelijk zijn gang moet gaan, maar schapen zijn zover doorgefokt dat ze het alleen niet goed meer redden. Die hebben een beetje hulp nodig. Ook dit wordt vervolgd. Plaatjes! vraagt er een, OK die ga ik ff nemen. Let op geen fris gezicht.
 
onder het staartje zie je duidelijk wat slijm zitten

Die met die drollen onder z'n staart is 'DRAM' en die begint al een behoorlijk ram gedrag te vertonen. Dat wordt nog wat met 'm. Brutaal genoeg loopt ie ook als eerste achter je aan naar het hok met de brokjes. En als je niet oppast drukt ie je gewoon van de sokken af, als je hem niet in zijn nekvel pakt zit ie dan ook zo met de bek in de brokkies, en daar raken ze nu eenmaal van aan de schijt bij teveel van het goede. Dat kunnen we in deze periode ff niet hebben.
Tot mijn ergernis worden staarten hier gecoupeerd, als argeloze asfalt-tijger dacht ik dat dat erbij hoorde, want je ziet niet anders. En het afknippen van de staarten zal heus wel een praktische reden hebben. Als hobby boer vind ik het verminken van beesten nu eenmaal niet kunnen. Aan de rechterkant op de foto zie je er eentje MET staart, dat ziet er, vind ik zelf, natuurlijker uit. Die heb ik er aan laten zitten. Als een ooi er nog niet voor klaar is om gedekt te worden dan kan ie het ding er nog ff voorhouden, toch? Ze hebben anders totaal geen verweer, of moeten wegspurten om het volblaffen te voorkomen. Maar ja dat hou je niet lang vol bij een ram die jong en willig is. ;=) Dat vloeisel bij het tochtig worden van schapen maakt een ram helemaal gek, dat kon je wel zien aan Charlie (RIP). Die wist van geen ophouden.


laatste wijziging: 5 feb 2010








Geen opmerkingen: