22 september 2010

Geert-Steph

Ah kwamen ze een paar dagen later toch! Geert en Steph. Dat was een blij terugzien. De laatste keer dat ze hier waren was met de kerst van 2008. Had toch maar opnieuw de Boeuf Bourgignon gemaakt en wat mooie wijn uitgekozen. Blijkt toch iedere keer weer een goede greep de Luberon bij dit soort gerechten. Corbiere gaat ook, maar Luberon is beter. Past qua smaak ook beter bij deze schotel. Ze even door het huis heen geleid en in twee jaar werd er gezegd is er toch heel wat veranderd. Heeft ook heel wat werkwater gekost.
Na het eten wilde Steph graag een dagje gaan pottenbakken, dus besloten ze er nog een dag aan vast te plakken. Hebben we met zijn drieeen lekker in de klei zitten wroeten. De emmer met rode draaiklei gepakt en de inhoud eens goed staan balken. Een soort kneden waarmee de lucht uit de klei verdwijnt, als je het goed doet.

Toch moet je dat wel in de vingers krijgen, is niet eenvoudig blijkt telkens maar weer als ik de gasten het probeer bij te brengen. Maar goed met zijn tweeën aan de balk tafel lekker kletsen over alles wat verder ter tafel komt. Tuurlijk leg je dan ook uit waarom de stukken klei gewogen worden (om werkstukken van ongeveer gelijke grootte te kunnen krijgen) waarvoor het balken dient (lucht eruit en plasticiteit) en hoe dat dan in zijn werk gaat gelijke werkstukken te krijgen op de draaischijf (kaliper en techniek)
Na een paar minuten haar te zien zwoegen kreeg ik medelijden en gingen we met de klei naar de draaischijf. Even voorgedaan hoe en wat en daar ging ze! Voor iemand die het nog maar een paar keer gedaan had een geweldig resultaat. En ja het kletsen ging natuurlijk gewoon door...
Geert heeft de fotootjes gemaakt die in dit stukje staan, ikke een beetje grafisch nog aan gesleuteld...


Heerlijk zo'n dagje kleien. Tussendoor natuurlijk op het balkonnetje een paar keer uithijgen, rosee-tje erbij een paar happen kaas en genietend van de warme zon, uitkijkend over het stukje grond waar je op de achtergrond de schapies ziet.
DRAM ging behoorlijk tekeer, er zijn twee schapen nog niet "en plein" dus go get them Dram! Voor het eerst in mijn leven zag ik door de verrekijker hoe dat ging. Nou ik kan zeggen verrekte snel. Een paar lange halen en voorbij is het feest. Wel heel erg efficient.
'sAvonds een heel assortiment pate's, kaasjes, en wijnen gekocht, in plaats van te gaan koken. Ik wilde ze eens lekker veel verschillende dingen laten proeven. Een feesttafel was dat, met twee schotels aan pateetjes en kaasjes. Heerlijk brood erbij, een succes. En dan is het zomaar, al pimpelend, kletsend, middernacht. Veel oude herinneringen opgehaald; de Korst was/is wel een groepje supernerds. En dat werd door Steph wel hardgrondig beaamd. Verder de verbouwing nog even de revu laten passeren en wat zij voor toekomstplannen hebben.

Het waren twee geweldige avonden en een dage met elkaar. Wat een zwaar leven heb ik toch hè!

Geen opmerkingen: