6 mei 2013

Wat als

Slechte nacht gehad Cornelis? Ja. Dus hier komt weer zo'n krankjorum idee.

Wat als er een virus gemaakt wordt dat ondetecteerbaar is. Door geen enkel virus herkenningsprogramma. Dat is zo'n beetje de heilige graal van alle virus bouwers, weet ik wel. Wat als datzelfde virus dwars door alle beveiligingen heen zou gaan als ware het lucht. Wat als deze generatie virussen niet meer te stoppen viel, het alle systemen zou opvreten en zo de totale wereldeconomie plat zou kunnen leggen.
De enigen die niets zouden merken zijn de nog onbekende stammen in het zuidelijk halfrond. Die hebben geen elektronica of zijn er op geen enkele manier afhankelijk van. Die plukken elke dag hun mango, vangen een visje of peuzelen een boom rat op. Zolang ze maar geen mobiel of iets anders elektronisch bij zich hebben zijn ze veilig.
Is het mogelijk zoiets te maken?Ja dat is mogelijk. Zo denk ik dat de eerste generaties zich in een paar jaar zullen aankondigen. Hebben dit soort virussen dan een kans als het de evolutionaire kant op gaat? Nee. Alleen als het virus compleet is en zich met een BIG BANG kan manifesteren. Tot dan zal het zich gedeisd moeten houden, slapend blijven, en niet als een virus geclassificeerd moeten geraken. Is dat mogelijk? Ja, dat is mogelijk.

Kenmerken
Welke eigenschappen zou zoiets dan moeten hebben.
  • Acteren als stealth virus, die zijn genoegzaam bekend
  • Het geheel is meer dan de som van alle delen afzonderlijk samen. Dat wil zeggen dat de losse stukjes maar een eigenschap hebben, het herkennen van soortgenoten en daarmee een kritische massa genereren om de intelligentie te bereiken die nodig is voor de volgende stap. Niet actieve deeltjes worden niet als zodanig herkend.
  • Het virus is een zwerver, nestelt zich nooit ergens permanent
  • Het virus reageert op bedreiging door het zich opnieuw in elementaire deeltjes op te splitsen die op zich niet meer te detecteren zijn
  • Het communiceert niet via computers en netwerken maar via de reële wereld. Er zijn geen scanners de je muren of kop koffie, op virussen controleert.
  • Het virus is gebaseerd op de quantum theorie. 
voorbeeld petaplex virus
bron: wallpaperam.com
Elementair deeltjes
De huidige stealth virussen zijn lastig detecteerbaar. Lastig maar niet onmogelijk omdat elk stukje code toch een soort handtekening bevat. Zeg maar een soort vingerafdruk. Nu zijn er virussen die gebruik maken van polymorphe eigenschappen. Wat zoveel wil zeggen dat ze zich als een kameleon aanpassen aan de omgeving en daardoor moeilijker te detecteren zijn. Dergelijke virussen zijn best wel grote stukken programma's alleen daardoor al te detecteren. Als je zoiets dergelijks zou volgen en vaststelt dat inhoud en grootte verandert zou het al als virus geclassificeerd kunnen worden, zo eenvoudig. Maar wat als je het programma nu zou kunnen verstoppen in de lege ruimtes van een afbeelding. Zoals met steganografie gebeurd. Zelfs in programmatuur kun je nog code verstoppen. Of met een versleuteling een patroon in een veel voorkomend programma vastleggen die de code voor het virus vormt. Kan allemaal.

Bijvoorbeeld in een schilderij of poster die aan de muur achter je hangt, zit code verborgen. Denk maar aan zoiets als de QR code (barcode in twee dimensies). Dat wordt op enig moment door het virus gedetecteert.

stegano QR code
In het bovenstaande plaatje is de QR code deels weggewerkt in de achtergrond. Het menselijk oog zal na de volledige bewerking ervan niets meer van de QR code kunnen herkennen. Hoe de poster te verspreiden is niet zo moeilijk te bedenken. Op enig moment zal iemand de poster aan een muur hangen en de webcam zal het registreren. Tijd is hier geen factor. De code wordt herkend en omgewerkt naar elementaire deeltjes, genomen of aanvulling op de bestaande code.


event horizont
bron: butteflyeffect.com

Quantum horizont
Enter Quantum technologie. Daarmee zijn allerlei lollige dingen te doen. Eigenlijk moet ik zeggen zullen lollige dingen te doen zijn. Want de techniek is nog niet helemaal dagelijks voer voor programmeurs. De theorie duidt er op dat je met een vorm van, en hier komt het futuristische deel, teleportatie hele computersystemen op afstand kunt spiegelen. Zeg maar een soort eeneiige tweeling maken. De computer is daarmee gekloond en kan worden ontdaan van alle beveiligingen. De ongewenste delen worden min of meer genegeerd. Daarna is het een peulenschilletje programmatuur op de tweeling te installeren. Programmatuur als het Petaplex Virus. Vervolgens wordt de entanglement (verstrengeling) teniet gedaan en plop! De originele machine bevat de nieuwe code zonder dat zich de beveiligings software daarvan bewust is. Dat denkt namelijk dat het er altijd al stond. Daarmee is het systeem gepenetreerd en kan het virus aan het werk gaan.

Executie!
Wat bezielt makers van virussen eigenlijk? Zijn het zielige stumpers die het voor de kick doen? Zijn het goed georganiseerde criminelen, is het de overheid zelf die jou doen en laten in de gaten wil houden? Van alles een beetje denk ik.
Wat zou het doel zijn van de maker(s) van het Petaplex virus? Het simpel leeghalen van rekeningen is uiteindelijk een te riskante bezigheid, te kort door de bocht en te korte termijn denken. Ook niet een gijzeling van data. Want dan moet er iemand zijn die het geld ontvangt. Dan ben je traceerbaar en wandel je binnen geen tijd met roestvrijstalen armbandjes om zo het gevang in.
Het doel van het imaginaire Petaplex Virus zal zijn: totale controle over zowel de digitale als de fysieke wereld. Wereld hegemonie! Het gekke is dat er geen individu aan te wijzen zal zijn die hier de hand in heeft. Het virus is namelijk autonoom en intelligent. Alle sporen van de oorspronkelijke makers zijn allang verdwenen, juist door het autonome en polymorfe  karakter van het virus.
Dat wat er zich de afgelopen maanden heeft afgespeld bij toestanden met toegankelijkheid van banken en organisaties is nog kinderspel vergeleken bij wat het Petaplex Virus zal kunnen. Het blokkeren van toegang eigenlijk een volkomen zinloze oefening. Bovendien zou dat te veel in het oog lopen. Het Petaplex Virus gaat veel subtieler aan de gang. Het steelt gewoon de hele wereld bij elkaar zonder dat iemand er ook maar iets van merkt. Daarmee krijg je regeringen op de knieën, levenslang belastingvrijheid, onbeperkte toegang tot om het even welke informatie, het kan allemaal. Je zou met gemak een omgeving kunnen maken waarin iedereen van iedereen slaaf is. De nieuwe orde is geboren ;=)
Is dit mogelijk? Ja dit zal mogelijk zijn.

Nu pas vallen mijn ogen dicht. Welterusten.

Geen opmerkingen: