4 juni 2012

Keuken


  Zo, op de schuifpanelen onder het aanrecht en wat hoekjes na is de keuken eigenlijk wel klaar. Het opnieuw afstellen van de afzuigkap en de ombouw er omheen doen is dan nog een klusje voor met zijn tweeën. Fannie kan er dan vervolgens nog eens met haar inrichtingsoog overheen en dan moet het maar klaar zijn. Wijnrekje aan de rechterkant?

keuken 2012

Het achterdeel van de keuken is naar links verschoven om plaats te maken voor de deur naar de achterkamer. De vaatwasser staat nu op zijn definitieve plaats.
Na de renovatie van de afvoeren en waterleiding zitten er geen luikjes meer in de keukenwand. Dat scheelt weer een boel tocht in de winter. Dit deel van het appartement is optisch ook een stuk ruimer geworden. Veel licht.

Voor de liefhebbers van Voor & Na nog een plaatje uit 2008.

keuken 2008
Nu nog de ruimte achter de keuken in een werkkamer voor Fannie omtoveren en dan is fase twee van de verbouwing eindelijk voltooid. Daarna ga ik eerst eens dingen beter, mooier maken of een ander jasje geven. De eerste onderhouds-dingen kondigen zich al aan. Een van de gasten merkte van de week al op dat ik w.s. nooit op zal houden met klussen in het huis. Gelukkig maar, want ik zou me eens gaan vervelen in de winter, toch?


OUATE DE CELLULOSE
Mooi spul is dat. Gebruik ik in de regel als er onmogelijke plekken zijn om te isoleren.
Vier jaar geleden, bij het weghalen van de trap uit kamer 1 ontstond uiteraard een gapend gat. Dat gat werd eenvoudig dicht getimmerd en opgevuld met Ouate de Cellulose. Dat goedje is een soort strooispul gemaakt van onder andere oud papier. Je strooit of propt het met handenvol in de te isoleren ruimte, planken erover en klaar. Een paar voordelen heeft dit isolatie goedje zeker. Het irriteert niet tijdens de verwerking, je gaat er tijdens het verwerken niet onbedaarlijk van hoesten, en na een zekere tijd zakt die laag in en wordt behoorlijk compact. Perfect voor vloeren, platte daken, en plekken waar je eigenlijk geen isolatie panelen kunt monteren. In het gasten appartement hebben we dat in 2010 ook aangebracht om de leidingen achter de lambrisering te isoleren. Je kon heel goed zien hoe compact het wel niet werd toen we nieuwe leidingen achter de lambrisering doortrokken vanaf de solar farm, via de radiatoren in het appartement, naar de CV kachel toe. Een mooie stevige koek was het geworden. Voor wanden is het eigenlijk niet zo geschikt. Juist omdat het spul erg indikt ontstaan er koude plekken in de wand waar het weggezakt is. Voor de keukenwand waar je op plekken nergens bij kunt, is het wel weer een mooie oplossing. De vloer van het appartement en van wat er achter ligt is namelijk onderbroken en er lopen in die tussenruimte heel wat leidingen. Ook CV leidingen. Dat cellulose zakt dan mooi om al die leidingen heen om op die manier een sluitende isolatie te geven. Een perfecte oplossing. Per pak kost het momenteel 17.90 Euries. Een 20% prijsstijging vergeleken met eervorig jaar.

Geen opmerkingen: