26 maart 2012

Nieuws

updated 20:20

En hoppa weer een lam erbij, een vrouwtje. Das goed voor de vernieuwing van kudde. De tellert staat op 7. Het wordt overigens steeds moeilijker om te zien welk lam nu bij welke ooi hoort. Ze stuiteren allemaal door elkaar heen. Deze is echter een beetje maf van tekening. Het laatste stukje van de staart is namelijk bruin gekleurd.


Een brilletje ook nog op. Nou ja wat een donkerbruine kop had moeten worden, zoals bij Flash, lijkt nu meer op een spikkel-beest-kop. Heeft ie ook nog een lichtbruine kraag, géén gezicht! Al met al is dit een mislukte poging geweest om de schapen te kruisen met een zwartkop. De genen van Flash zijn blijkbaar te zwak. In de veekunde noemen ze dat recessieve genen, eigenschappen die zich niet doorzetten in het nageslacht. Exit Flash dus maar, of toch niet. Want het lammeren gaat wel perfect dit jaar. Tot nu toe geen complicaties.


KAMERA
Af en toe zou je willen dat er in je hoofd een kamera zat. Jullie zouden dan kunnen meegenieten van het zicht hier. Stel je voor, die jonge beesten denderen als één kluwen wol op en neer de wei rond. De oudere schapies bekijken dat een beetje meewarig, of doen net alsof ze niet geïnteresseerd zijn. Hoog in de notenboom zit een buizerd die de rondrennende handel scherp in de gaten te houdt. Er zou zo maar een hapje voorbij kunnen komen. Plotseling zie je twee in perfecte formatie landende eenden - of zoiets - op het gras terecht komen. Eenden? Hier? Zal wel een ander soort vliegend vlees zijn. Maar als je de vleugels dan zo half gebogen naar beneden gedraaid zag, om op het laatste moment dan gestrekt te worden voor een perfecte landing, dan kun je niet anders denken dat de natuur toch weer prachtig is. Wel grappig hoe die pootjes malend over het gras gaan om het lijf overeind te houden, net een tekenfilm. 
Vandaag de volle twintig graadjes celcius, een strakke zon op de zonneverwarming, en ff kleppen met de buurtjes. Een dag die lang zal blijven hangen in mijn geheugen.




Nou nog eentje dan.





DOUCHE
Afgelopen zaterdag zijn de tegels voor de badkamer gehaald en de glazen wand voor de inloop douche. De vloer van het douche gedeelte zelf wordt van mozaiek tegeltjes gemaakt. Dan hoeft er geen ingewikkelde douchebak of aflopende ondergrond gekocht te worden. Dat mozaiek is van dezelfde soort en kleur als de grote 50x50 tegels. Volgens de dealer zal er geen kleur verschil zijn. Waarom er dan op de dozen staat dat je tegels uit de dozen met elkaar moet mengen is mij een kompleet raadsel.
De wanden krijgen 30x60 tegels van mat gebroken wit.
De oude vloer boven op het plafond, die moet eruit of eraf zeg maar. Dat is 14 mm spaanderplaat en daar kun je eigenlijk niet op lopen. Dat is in de toekomst wel de bedoeling. Het volgende ideetje kwam van een foto in de Maison&Traveaux. De vloer wilde ik sowieso vervangen, en waarom niet met stijgerplanken zoals in M&T wordt gesuggereerd. Het effect van die stijgerplanken is dan net alsof er een plankenvloer van oud hout op ligt. Voor een rustiek beeld in de overig moderne douche, zeg maar. Verven? Met glanswit, geeft een effect alsof de douche hoger is dan in werkelijkheid. Die planken dienen uiteraard wel even heftig opgeschuurd te worden.
Nu nog een deur en de stenen voor de nieuwe muur halen en dan kan het wederopbouwen gaan starten. De planning is om de douche in de maand april op te leveren. Dat zal nog spannend worden, omdat ook nog het nodige breek en slijpwerk in de vloer moet gebeuren. BP is deze week namelijk niet beschikbaar om de zwaardere klusjes te doen. Bovendien lijkt het me niet ideaal als er nog gesloopt of gebroken moet worden tijdens de opbouw. Ik wil in een ruk door kunnen gaan en niet stoppen voor dat soort dingen.


Geen opmerkingen: