1 juni 2010

Internet

En ja hoor! Het seizoen van internet en telefoon storingen is weer begonnen! Vanaf 1800 gisteravond lag alles eruit. Twintig keer resetten hielp niets. Maar vanochtend werkte het weer.  Zo te zien niet veel gemist, want je baalt natuurlijk altijd als mogelijke gasten je niet kunnen bereiken.

VOORTGANG
Zometeen even weer wat fotootjes van de voortgang maken. We gaan nu alles op alles zetten het appartement bewoonbaar te krijgen. Hebben de taken verdeeld en het lijkt erop dat het haalbaar is. Van alle ruimtes worden niet absoluut noodzakelijke dingen even op het tweede plan gezet zodat er aanstaande zaterdag gasten kunnen wonen. BP vindt dat prima, die heeft geen bezwaar tegen wat overuurtjes, gewoon kassa voor die man.


De wasbak is gemonteerd, als je het gereedschap en bouwmateriaal wegdenkt... Volgens ons wordt het prachtig.
Op gele plek tussen de tegels komt een spiegel. Daar hebben we iets creatiefs voor moeten bedenken. Want natuurlijk hangt ie in de nis net iets te laag: we monteren de spiegel daarom ietsjes hellend op de muur. Zodat de mensen niet hoeven te bukken om zich in de spiegel te bekijken. Hoeveel dat moeten we nog uitvogelen maar dat gaat ook werken. Overigens die glasboer die Dries me heeft proberen aan te wijzen, en toen niet gevonden, heb ik nu wel gevonden op aanwijzingen van BP. De spiegel laten snijden op maat zodat ie precies tusse nde tegels hangt. En jaaaaaaa-wel hoor!! Aan een kant is ie schuin afgesneden! GetverdeGetver! Nou ja morgen eens kritisch kijken of dat storend is, anders ga ik er gewoon mee terug. De glassnijdert stond ook al zo te stuntelen, de eerste keer was het al te smal, 45 cm is toch niet 40,5 Als het niet als laatste controle nog eens ter plekke gemeten was dan had ik nu een onbruikbare spiegel gehad. Je moet ook alles zelf doen hè? Prutsers.

Door de plafond-hoek-latjes dezelfde kleur te geven als de muren lijkt de kamer net ff wat hoger. Daar is BP nu mee bezig.

Morgen de bedden opstellen in de slaap kamer, ben benieuwd hoe dat wordt.

Vannavond zou ik naar de nieuw geopende Brico in Epinal om de laatste spullen te halen. Maar blijkt dat die pas heropent op de 2e juni. Da's ff pech hebben. Nu moet ik in de weide omgeving rondknarren om alles bij elkaar te scharrelen. Gedoe!


Zoiets essentieels als de zijprofielen voor het tegelwerk, niet te vinden bij Bricomarché, BigMat of een tegelboer in St. Loup. Ze verkopen wel allemaal tegels maar afwerkingsprofielen zijn blijkbaar geen goed lopend artikel. Dan maar naar Luxeuil-les-Bains daar weet ik een goed gesorteerd tegelwinkeltje, en geslaagd! Weer een probleem minder. Want zonder dat profiel geen tegels plakken.

De andere ruimtes staan ook al in de eerste laag verf. Wat een verschil met de lichtinval.

Hier moet overigens het keukenblok komen te staan. Die wordt nog niet geplaatst, dat gaan we pas doen als de huwelijks gasten weer weg zijn. Als die vloer er maar op tijd in komt te liggen.

Nog even van hoe het eruit zag
En,




GASTEN
De eerste huwelijksgasten komen woensdag aan, die gaan in de andere kamers, vrijdag gaan de mensen van Societe de Traveaux de Doubs weer naar moeder de vrouw in de Bourgondie, dan heb ik weer twee kamers vrij die dan meteen weer gevuld worden door de huwelijks gasten. Dat wordt weer racen tegen de klok om de kamers en het beddegoed klaar te krijgen. Het is namelijk geen echt was weer. Ook is er nog steeds de speurtocht naar de lakens en de dekbedden aan de gang. Gisteren vond ik ineens een viertal onderlakens ergens bovenin de kast weggepropt terug. Toestanden. Nu nog de dekbedhoezen terugvinden en we gaan het redden zonder kunst en vliegwerk.

Een van de gasten belde op of ze al om 1200 in de kamers konden om zich om te kleden. Wellicht dat de anderen dat ook nog willen. Dat wordt een puinhoop! Nou ja gewoon maar vroeg opstaan dan redden we het wel.
Nog steeds is het spannend of de mensen die geen voorschot hebben betaald toch gaan komen, laten geen piep horen. We zien wel. Alles is georganiseerd om de 20 gasten op te kunnen vangen.
Dit is de tweede invasie, ok wel ruim van tevoren bekend, maar het huis is weer tot barstens toe gevuld komend weekeinde.
Bij de druiven van Bachus we lijken wel een hotel!

Geen opmerkingen: