19 juni 2010

Poefff

De  verbouwing van het gasten appartement nadert eindelijk het eindpunt. Behalve mijn poot eigenlijk niet zoveel tegenslagen gehad. De deuk in de vloer hebben we voor het grootste gedeelte kunnen wegwerken door iedere keer te compenseren. Dat bracht dan wel extra werk met zich mee iedere keer bij het stellen van muren en deuren. Ook de vloer in het halletje moest daarom uitgevlakt worden.Dat hebben we vandaag gedaan. Net als in de douche en het toilet zijn de tegels rechtstreeks in het cement gelegd. Na het weekeinde wordt er nog een dag voor kleine dingen voor de fijnere afwerking gereserveerd. Fannie kan daarna de verdere aankleding van het appartement aanpakken.


Volgende week nog een kookplaat scoren, een gat in het blad ervoor zagen, de glazen stenen in de wand monteren en daarmee is stage 1 van fase 2 dan klaar. Een jaar eerder dan de bedoeling was. We hadden in onze prognoses niet kunnen dromen dat er in het 2e loopjaar al zoveel bednachten verkocht zouden worden.

VERDER...
Eind juni komt het zwembad, als het goed is, en gaan we starten met de inrichting van de tuin. Daarna stopt de verbouwing om per april volgend jaar de draad weer op te pakken met de voltooing van de tuin, het japanse badhuis, een parkeerplaats achter en het toegangshek dat dan met een automaat geopend moet gaan worden.
De schapen krijgen een "winter" hok in de wei, waarna de voorste weide ook onderhanden genomen kan worden.
En zo hebben we de volgende 5 jaar nog wel het een en ander te doen hier.
Uiteraard staan er voor de rest van het jaar nog wel een paar verbeterpunten op de lijst, geen grote zaken, meer in de geest van een of twee dagen klussen. Die gang beneden bevalt me namelijk niet, daar wil ik iets aan gaan doen om dat meer in balans te brengen. Verlichting veranderen, het trapgat lichter maken en zo voort.

Geen opmerkingen: