22 februari 2009

Spoofen en zondags gereutel

Spoofen met je B&B kan dat ook? Ja dat kan!
Gewoon wat flimpies schieten en die op youtube zetten bijvoorbeeld. Je site aanmelden bij iedereen die er gelegenheid voor biedt, of het nu de juiste doelgroep voor je is of niet doet niet ter zake. En een returnlink is ook zo gemaakt, naar Etoile blog bijvoorbeeld, kleine moeite groot plezier. Waar het goed voor is? Als je hier een paar maandjes intensief mee bezig gaat dan ben je bijna niet meer van de eerste pagina van Google weg te branden. Simpel, doeltreffend, maar of het effectief gasten oplevert weet ik niet. Het hele avontuur is een experiment, zo ook dit stukje van publiciteit.
In ieder geval heb ik het ook zo met www.thocp.net, onze site over de geschiedenis van de computer, gedaan en dat werkt nog steeds. Het medium van internet is geweldig daarvoor. Helemaal als je leest dat 97% van de vakantiegangers zich via het internet voorbereidt dan kun je niet voldoende links hebben naar jouw gebeuren.
Verder is het hebben van een eenvoudige site een must. De kunst is om goede trefwoorden te verzinnen, en ook eentje die redelijk uniek is. Zoals bijvoorbeeld: LMQR. Die kreet moet ook in je meta tags voorkomen en dat consequent. Daar is nog het een en ander te doen. Goede metatags in je pagina's en aanmelden bij 10-tallen sites, dat gaat helpen. Desnoods betaal je er een beetje voor. Promotie spoof is in principe gratis maar je moet daar niet al te strak in de leer in zijn. De beste web ideeën zijn eenvoudig, makkelijk te onthouden en zonder al te veel blah die blah. Helaas is de site LMQR.FR al weg, maar dat geeft ook een kans om op mee te liften, ook dat is spoofen. Het bekt goed namelijk.

SCHAPEN
Zo, vanmiddag voor de zoveelste keer naar de schapen gekeken, die zien er allemaal nogal verdacht zwanger uit, nu moet het toch een keertje gaan gebeuren. Zal ze zometeen maar weer eens van krachtvoer gaan voorzien. Dan kan ik ook even het schaap checken dat gisteren beschadigd is geworden bij het wegknippen van de stront aan zijn kont. Kon het niet goed zien zo en nam een stukje huid mee. Wat hebben die beesten een dun huidje. Dat wordt nog wat als ze in het voorjaar geschoren moeten gaan worden. Het is een klus daar moet je enige ervaring voor hebben, maar ja die ervaring krijg je pas als je het ook daadwerkelijk doet. Echt weer zo'n kip of ei verhaal. Maar eerst moet er een scheerapparaat gevonden worden om ze ook te kunnen scheren. Zal wel weer een smak geld gaan kosten. Wellicht via marktplaats? Wie het weet mag het zeggen.

COMTOISE KLOKKEN
Tussendoor nog ff naar een comtoise klok, tsja hoe moet je dit nu noemen, markt is teveel gezegd. Laten we het houden op verkoopshow. Uhm, geweest.
Overal in de omgeving stikte het ineens van de affiches, dus wij denken dat is een happening. Kom je in een achteraf zaaltje (salle de fetes = feestzaal) in een dorp en daar staan een twintigtal van die staande klokken. De een nog foeilelijker dan de ander, de oost Europese en Chinese makelij straalde er van af, gatfer! De prijzen lagen, mede daarom, niet exceptioneel hoog dacht ik. Zo tussen de 1200 en 2000. Maar er werd dan ook schreeuwerig 50-70% korting aangegeven op de affiches. Ze kunnen het wel aankleden, ja. Maar toen begon een verkoopster meteen weer te kakelen of ik er al een had uitgezocht. Getver, weer zo'n opdringerig en agressief iemand die je iets door de strot wil drukken. Zou dat nu typisch Frans zijn? Zoiets roept toch een enorme wrevel op bij klanten? We stonden dan ook in een minuut weer buiten. Wellicht dat ze het erom deden, kijken kijken niet kopen publiek wordt immers altijd weggekeken, denk je dan nog positivo.

Overigens is dat fenomeen Salle des Fêtes wel iets interessants om te vermelden, en in bijna ieder dorp is er wel zoiets. Ook vaak salle polyvalente genoemd. Het heeft echt een gemeenschapsfunctie en kan door iedereen afgehuurd worden, zo ook door deze klokken-boeren. Activiteiten lopen van klaverjassen tot bruiloften en noem maar op. Een goed ding zoiets, er is daarmee altijd wel een ruimte beschikbaar om iets te organiseren.


BIOS
En Bios? Die ligt languitgestrekt voor de electrische kachel te meuren... Heb trouwens nooit geweten dat katten konden snurken, wat ging die tekeer vannacht!

GEREUTEL
Af en toe ga ik los met cijfertjes. En als je toch bezig bent dan kom je waanzinnige dingen tegen. Maar daarover wil ik het niet hebben. Wel over de provincie Haute Saone waar ik woon, in de regio: Franche Comte. (meerder provincies vormen een regio)
Volgens het Franse buro van de statistieken is de Franche Comte het op een na laagst bevolkte gebied met 1.15 miljoen inwoners op ruim 16000 km2. In de Haute Saone (5360km2) wonen 244 duizend mensen (46/km2) waarvan 7500 buitenlanders er niet permanent wonen (3%). Er zijn dorpen waar meer dan 15% niet ingezetenen een huis hebben oplopend tot 20%. Mailleroncourt-St-Pancras heeft 214 inwoners op 15 km2 wonen, dat is 14/km2. Nemen we de gemiddelde dichtheid in Rotjeknor dan is dat 2822/km2 dat 200 keer zoveel! Veeg dus op een zaterdag het Hofplein, Weena en de Koopgoot leeg zet daar weer 14 mensen neer. Doe je ogen eens dicht en stel je een leeg plein voor, 14 mensen is dan spoorzoeken geblazen! Om de tien winkels heb je dan een halve bediende staan... in de Bijenkorf loopt een bediende rond!
Een ander voorbeeld: Zuidholland is twee keer zo klein als de Haute Saone, Rotterdam heeft twee keer zoveel inwoners als de Haute Saone. Zet een kwart van de Rotterdamse bevolking uit in Zuidholland en dan heb je een prettig ontvolkt beeld. Nietwaar?

Buitenlanders zijn, en met name de NL-ers, gek op la Douce France. Ieder om diens eigen redenen. Voor veel NL-ers geldt dat het hier niet zo druk is, zeg maar een beetje ontvolkt. En de cijfers bevestigen dit. Er wonen wellicht daarom relatief erg veel Nederlanders in deze omgeving. Het schijnt dat er zelfs een dorp is waarvan de burgemeester dan maar Nederlands is gaan leren.
De omgeving van MSP is, naar het schijnt, relatief zo goed als leeg, ontdaan van mensen, niemand, op veel schapen en koeien na dan. Als je in de avond door de streek over de weggetjes tussen de dorpen in rijdt kom je hoogstens een auto of 3,4 tegen. Na acht uur 'savonds is de kans bijna nul op een tegenligger. Tsja en dan weet ik nog dat ik nachten niet kon slapen vlak nadat we in Maurik waren gaan wonen omdat het zo stil was 8) ...

2 opmerkingen:

Unknown zei

Tja, met schapen moet je voorzichtig zijn: het zijn ook maar levende wezens. Je blogs blijven leuk om te lezen. Je hebt een luchtige schrijfstijl, houden zo.
Zelf ben ik nog niet zo aan het bloggen, dus of dit "commentaire" een beetje goed terecht komt, is maar gokken....
Ga zo door!

Anoniem zei

Il y a trop gens de Pays-Bas ici...