19 mei 2011

Boutje

Van tijd tot tijd wordt er in Le Mouton Qui Rit een complete schapenbout volgens middeleeuws recept gemaakt. Valt letterlijk altijd in de smaak bij de gasten, ook omdat het eigenlijk wel iets speciaals is. Je moet wel goed op de oventemperatuur en de tijd letten want dit soort vlees wordt erg snel nogal droog. Ook de saus luistert nogal nauw. Teveel van kaneel of honing geeft weer dat het al snel te zoet is. Te weinig zout, en die neiging heb ik nogal, geeft onvoldoende pit aan het vlees. Of als je onvoldoende het vet en de vliezen wegsnijdt dan begint er toch al snel een beetje "schapen" smaak aan te hangen. Al met al lukken dit soort stukken grootvlees alleen als je daar je volle aandacht aan blijft schenken. Als je dan ziet dat zelfs het laatste vezeltje van het bot geknauwd wordt dan is het goed, weet je.


BADMUTS
De ogen rolden uit mijn kassen vanochtend om half acht. Zag ik de Badmuts knutselen in het pomphuisje! Was ie waarempel met de shunt bezig. Nou ja zeg! Bij inspektie net weer niet je dat, de kraan lekt een beetje maar we kunnen nu de boiler op het zwembad aansluiten. Dan wordt het water eindelijk van een temperatuur waarin iedereen kan zwemmen, en niet alleen de die hards.

Geen opmerkingen: