13 mei 2011

Boiler

Vandaag de boiler aangesloten op de panelen. Wim kon weer lekker solderen. Tegen vijf  uur 'smiddags konden we de installatie aanzetten. Geen lekkages, geen valse lucht. Na een uurtje of twee wezen de thermometers bijna 40 graden aan. De ton die we als boiler gaan gebruiken was nog niet eens geïsoleerd of niks. Daar gaan we de wol van de schapen maar voor gebruiken, die moeten toch nodig geschoren worden. En van het winteratelier is ook nog een pak isolatie over, prima spul.


Die 200 liter worden behoorlijk warm dus. Tegen 6-en werd het graafmachientje afgeleverd en daarna vonden we het welletjes. Feierabend!

FOTOOTJES
Volgens Wim is tegen zevenen het licht perfect om wat foto's te gaan maken van het kasteeltje dat we onderweg naar Epinal zagen. Zo gezegd zo gedaan, maar eerst ff wat ingeslagen voor een picknick onderweg ergens.
Na een kleine omweg vonden we het kasteeltje weer terug. Het ligt tussen Plombiere les Bains en Clerjus in.


Hoewel het er voor Franse begrippen redelijk onderhouden uitziet straalt het toch een beetje een onbewoonde sfeer uit, alsof het een soort vakantie verblijf is. Maar met het avondlicht en fotoshop komt het toch mooi uit. Zo zie je in onze omgeving (noordelijke Haute-Saône en zuidwest Vogezen) behoorlijk veel van dit soort huizen staan. Onbewoond blijkbaar. Veel vervallen en verlaten huizen ook, heel veel.


De natuur is hier buitengemeen prachtig. Zo zie je een paar reeën voor je auto wegspringen de vallei in, of een enorme valk die voor je uitvliegt en dan afzwaait het bos in. Of kruid dat al vol in bloei staat. De natuur loopt echt een maand vooruit, ongelooflijk.


Bij de kruising Fontenoy en Fontenois-la-Ville bij La Vierge staan we even stil om van de zonsondergang te genieten. We kijken richting Fontenoy de vallei in. Zulk mooi strijklicht over het landschap zie je maar zelden. Bijna recht tegen de zon in die foto.


Meteen een goeie plek om een baguette en wat lekkers erop achter de kiezen te duwen.


Lekker hoor Rilette de Mans op een kakelverse baguette, en Wim had rauwe ham gescoord!
Met een temperatuurtje van 18 graden, en nauwelijks wind, zit je naar de horizont en de ondergaande zon te staren. Wat een natuur! Ik woon hier nu al drie jaar maar raak er niet op uitgekeken.

Geen opmerkingen: