23 mei 2009

Tussen Gast en Aanrecht

LMQR in volle glory

Dit pinksterweekeinde hebben we gasten, OK niet vreemd voor een B&B maar we zijn nauwelijks klaar met de verbouwing van het gastendeel en het eerste tiental gasten zijn we gepasseerd. Het vermoeden neemt toe dat het een succes gaat worden.
Deze week hebben we de laaste hand aan de corridoor gelegd. En natuurlijk blijven er nog kleine dingetjes over. Vlekje verf wegwerken, stof uit de naden pulleken, kachel schoonmaken etc etc. Zo begon ik vol goede moed aan de grote schoonmaak, de finale hoopte ik. En geloof me als je een jaar verbouwd hebt zit het stof overal, zelfs op plekken die je toch hermetisch gesealed dacht te hebben. NOT. Als toetje maakte Damien de garage schoon, hop weer stof in de corridoor. De deur ertussen gaat nog niet helemaal dicht, moet nog iets afgeschaafd worden. Maar dat zie je dan ook meteen weer op de vloer neerdwarrelen.

En de veurtuin is aan kant, lekker strak met een minimum aan onderhoud, hoop ik.

Helaas lijkt een van de korst-fruitbomen het te gaan begeven, notabene het exemplaar waar het 19.7 jarig gedenkteken voor staat. De vegetatieve groei zet gewoon niet door, hier en daar een blaadje maar dat is nauwelijks voldoende voor het aanmaken van de noodzakelijke stofjes om van het boompje een boom te laten worden. Da's balen.

Terug naar de grote schoonmaak.

Het liep natuurlijk weer tegen het eind van de middag en de eerste gasten zouden rond 1600 komen. En dan weet je eigenlijk wel dat met twee emmers water rondrennen, vragen om problemen is. Vooral met een waarvan het hengsel niet helemaal jofel meer is. En jawel hoor, SPLASHHH, en door het onverwachte veranderen van je balans ging de tweede emmer ook. Dat was 20 liter water in de lobby, maar, tegelvloer dacht ik, niet erg. Behalve als je gasten over een uur zouden komen en je de bedden nog niet opgemaakt hebt en geen laatste stoflap over van alles en nog wat gehaald hebt, dan is het spitsroeden lopen. Stipt op de berekende tijd wandelden ze binnen, euhhh....
Gelukkig vatten zij het goed op, maar het was een zwembad! Ze zouden dan eerst naar Corre gaan het vaargebeuren daar bezien en over een paar uur terug zijn. Uitstel van executie ;=(
Een paar uur later had ik de handel redelijk droog en de kamers op orde en als op afspraak kwamen de volgende gasten ook al binnen zeilen, even wegwijs gemaakt aan de drank gezet en zelf zoef onder de douche door. Gelukkig was het vlees al klaar: beef curry met chocola erin. Dan lekker kokkerellen voor de rest van het diner: aardappelpuree met stinkkaas en gratinee, tomatensalade, hoppa en klaar is uw maaltijd. Ah, zoiets, al kletsend met de gasten is mega gezellig, sapje erbij en maar kleppen.

Natuurlijk laat je vol trots LMQR zien en men is altijd lichtelijk onder de indruk van de stilte en het weidse uitzicht. Voor mensen die een huisje hebben in LDF (la douce france) niets bijzonders, maar voor mensen uit de steden die niets anders dan de hele dag 80 decibel lawaai om zich heen hebben en om de drie meter een muur gewend zijn is de ervaring: wijds. Vooral de elf meter lange glazen pui van ons nieuwe appartement wordt als indrukwekkend ervaren en dat is het, ook nog steeds voor mij. Als je de deur van de trappenhal naar het appartement open doet dan sta je als het ware midden in het landschap. Wijds! En telkens bekruipt je dan dat rijke weldadige gevoel van tevredenheid. Want dat Zwitserse leven gevoel is natuurlijk bedoeld voor de gasten.
Wat vooral motiveerd bij het verbouwen van dit pand is, dat je erg veel creative dingen erin kwijt kunt. Glazen flessen wand, kan, prima. Het motief van het Tetris spel in de vloer, kan ook, niemand die je tegenhoudt. Een badkamer met hellend glas, ook allemaal mooi. Een mozaiekje hier en daar om toch wat oneffenheden weg te werken, schitterend. Je moet natuurlijk niet overdrijven maar een paar eye catchers in het huis is nooit verkeerd. In een van de WC’s zit ook zo’n schandvlek. De wanden sluiten niet helemaal goed aan daarom zit er een enorme voeg in de hoek. Bedacht ik me een tijdje geleden: als je het niet weg kan werken accentueer het dan. Voor die mega voeg komt dan waarschijnlijk een creatieve oplossing in de vorm van een stukje beeldhouwwerk o.i.d.
Alleen je moet oppassen dat het niet ‘gefundenes fressen’ wordt. Gemaakt of gezocht, geforceerd. Gewoon hier en daar een accent, da's genoeg.
Net zoals in de corridoor een vlekje weggewerkt gaat worden met een paar in diggelen geslagen gekleurde tegeltjes in de basiskleuren rood, geel, blauw, zwart... Een beetje Gaudi-achtig effectje, ni-quel. Een kleur effect in de overigens redelijk rustig gehouden corridoor is daarmee ineens een eye catcher geworden. Dat wil niet zeggen dat als je een accent in die geest ontdekt in het huis er meteen ook iets mis mee is, je moet het zien als een kans er iets leuks mee te doen. Immers niets is recht of haaks in dit 150+ jaren oude huis, en sluiten panelen, blokken of planken daatom gewoon niet perfect aan. Staan kasten uit het lood of kraken vloeren. Een kwestie van de nood een deugd maken za’k maar zeggen.

SITE
Samen met Dries de site www.lemoutonquirit.eu eens aan een kritische blik onderworpen. Er is nog veel werk aan de winkel vooral met navigatie en mijn d’s en t’s. Geweldig als iemand daar met een kritische blik eens naar kijkt. Meteen wat java code geript van zijn site. Er is ook een probleem met de positionering van de elementen op de pagina’s, gedoe met compatibiliteit van verschillende browsers. Van later zorg. Vandaag de opmerkingen verwerken en weer een poosje laten rusten.
Dan wordt het daarna eraan werken om je site zo hoog mogelijk op de ranglijsten te krijgen met de juiste trefwoorden, inhoud, links, zoekmachine optimalisatie enzovoort. Met wat er tot nu toe aan gedaan is moet ik zeggen dat de page ranking heel geleidelijk naar PR3 begint op te lopen.
Het schijnt ook te helpen als je regelmatig je graphics verandert, iets actueels erop zet wat regelmatig ververst wordt en geen spoofing uitoefent door trefwoorden verborgen in de metatags te zetten die geen relevantie met je pagina’s hebben. Een dergelijke "zonde" is om de nieuwssites te scannen en de trefwoorden van die dag op te nemen, kost een maar paar minuten werk. De tegenwoordige zoekmachines schijnen dat af te straffen. Ach ja je doet wat met je opgedane kennis uit het vorige leven.

ROZEN
De klimrozen staan nu volop in bloei, een prachtig gezicht en het beperkt snoeien van een paar maanden geleden betaald zich daarmee dubbel en dwars terug, wat een lading bloemen.
Dat rare ding ervoor is een pomp. Vroeger gebruikt als een soort brandweer voorziening. Die wordt weer vuurrood eersdaags, ies leuk.

31
Vanmiddag op de motor was het al bijna niet te harden kun je nagaan! Het is 31 graden nu. En de schapen zijn nog niet geschoren door de schapenscheerder. Er moet nu echt iets gebeuren anders bezwijken die beestjes. Dit is niet normaal.

Geen opmerkingen: