1 mei 2009

Nou ja zeg!

Even lekker een lang weekeinde in NL terug. Gezellig even koninginnedag meemaken. En ja op de markt in Maurik was het alsof de tijd stil heeft gestaan. Veel te doen voor de jonge mens, en uiteraard de rommelmarkt. Een vide grenier maar dan op zijn nederlands. Ook weer eens leuk om te zien.

fotos volgen

PRUTSERT
Dan loop je op je gemak met je lief slenterend naar huis om dan naar de rommelmarkt in Utrecht te gaan. Lopen we langs twee buurmannen, zo zijdelings vang je op: AANSLAG OP DE KONINGIN!!! We kijken elkaar eens vragend aan en knippen dan de tv aan. Paniek in NL. Een of andere randdebiel had zich met zijn auto door een massa mensen geploegd en knalde tegen een monument tot stilstand. Paniekerig staan de agenten en beveiligerts zich als ramptoerist te verdringen om de auto. Want je wil toch wel graag zien en horen wat die gast in die auto dacht uit te vreten in een omgeving die honderden pliesies en ander geheim spul dachten afgegrendeld te hebben. En wat je met zo'n mini suzuki nu precies wilde uitrichten tegen een bus met een man of 50 erin. Huize oranje is groot geworden zeg.
Afijn hoe hard zou die kar gereden moeten hebben om daadwerkelijk effect te kunnen sorteren. Even wat natuurkunde (iets met kinetische energie) er tegen aan dan zou zoiets minimaal 200 km per uur hebben moeten rijden had het, eventueel, een impact zou hebben kunnen maken. Alsnog zou het brikje dan zijn blijven hangen in de krukas van de bus, bij hogere snelheden was het vehikel er dwars doorheen gegaan, mits op koers gebleven. Interessant vraagstuk, en hier gaat gerandeerd in de NL media nog het een en ander over komen.
Bij wijze van sevice: HIER een flimpie. En HIER een pic van de chauffeur die ook niet wist dat je ruim 200 had moeten gaan voor het juiste effekt, en dat je dat met dit zielige mini autootje never nooit zou hebben kunnen gehaald. Vooral niet nadat het zich door een aantal rijen niets vermoedende toeschouwers heeft moeten ploegen. Een effect alsof je door een grindbak heen rijdt en een hert (of meer) op je motorkap krijgt. Zal wel een goedkoop rekenmasjientje zijn geweest waarop hij dit heeft uitgekiend. Te weinig cijfertjes achter de komma dus.


ONTWERP
Maar goed alle cynisme of sarcasme terzijde, ons uitje naar Utrecht stalden we maar. Omdat je de reactie van overheden en organisatoren vanwege die dwaas niet meer kon voorspellen. En het daarom wellicht weinig zin had om naar Utrecht te gaan.

En zo van de zon genieten konden we ook in ons achtertuintje, met een lekker wijntje uit chili (appelation controle par Baron de Rotschild, 2004) en een bijna perfect stukje kaas uit LDF.

SALLE DE BAINS
Ook een mooie gelegenheid om het ontwerp van de nieuwe badkamer te bespreken. En op wat details na werd het door de raad van bestuur ook zo overgenomen.

buitenaanzicht salle de bains bestaand


artist impression salle de bains nieuw


Nu kun je de ingang van het walkin closet nog naar het rechter gangetje verplaatsen zoals Marion suggereert en daarmee creeer je een iets effcientere inloop. Maar natuurlijk hoor ik graag alternatieven. De verhoudingen zijn niet helemaal perfect weergegeven, de badkamer is 5x5 en de walkin plus gangen ook. De boiler moet blijven staan en omdat er aan de andere kant van de muur zowel ons apartement (links) en onze slaapkamer liggen (boven) zit je aan die gangen wel vast. Ook wilde ik de aan en afvoerleidingen zo kort mogelijk houden. Water en riolering komen van de plek waar de nieuwe douche is geplanned. En de CV buizen komen vanaf het rechtermuurtje van de walkin door de vloer naar boven. Dat vereist wellicht nog wat breekwerk maar dat zien we dan nog wel als de trap uit de lobby wordt weggehaald.

Geen opmerkingen: