17 december 2008

Laatste loodjes en status overzicht

Slaapkamer 2 is klaar, net het wastafelblad opnieuw in de shit gezet, dan kunnen morgen de leidingen weer aangesloten worden. De vloer moet nu schoongemaakt en de kamer kan door Fannie ingericht worden. Hier onder de nieuwe wastafel.


En de opmerking van Wim over de dagelijkse werkaamheden: houthakken en kachel stoken. De kettingzaag en de bijl liggen al klaar. Dus je kunt zo beginnen.



Morgen beginnen we met de nieuwe vloer voor SK3 erin te leggen. Hier moet ook nog wat schilderwerk gedaan worden, de plinten gemonteerd en de WC opgehangen, en tenslotte het plafonnetje in de WC gemonteerd. Daarmee komt SK3 deze week ook beschkbaar voor het betere schilderwerk: plinten, douche&WC plafond, deuren.
Zaterdag het afmonteren van de hydrofoor en de geluiddemping ervoor aanbrengen, aansluiten water voor kolom 2 (SK2 & SK3) Dan brengt Fannie ook de laatste tegels voor SK3 mee en kan de wastafel opnieuw opgehangen en aangesloten worden.

Daarmee is fase 1 stage 1 t/m 6 klaar; dat houdt in: Keuken, Lobby, SK1 t/m 4.

Na de vakantie komt dan

stage 7: trapenhuis (50%) vloer voor corridoor met 52m tegels, storage kasten, herinrichting wasmachineplek en afvoer. Ook weer een uitdaging.
Stage 8 groeps accomodatie (20%)

Daarna belanden we in fase 2 het prive gedeelte. Daarvan is al een boel gebeurd,

Stage 1 isolatie dak (70%), raampartij (80%), vloerverwarming, tegels, haard, muur uitbikken en voegen, schilderwerk, deuren, haardpartij, bergmeubels, verlichting, trap naar balkon
Stage 2 keuken
Stage 3 dakkapel, douche, inloop kleedkamer, berging
Stage 4 slaapkamer,
Stage 5 balkon, nieuwe deklaag en reparatie muren
Stage 6 bibliotheek (facultatief)
Stage 7 Zwembad en japans badhuis (facultatief)

Fase 3
Atelier (20%)
dedicated motormotel (fac)
Werkplaats (40%)
Stallen schapen (80%),
Tuin (25%)
Ovens bouwen

Volgens de projectmanagement methodiek zou je geen fases of stages door elkaar moeten halen. In dit geval heb je soms het ene (werkplaats) nodig voor het ander. En als bijvoorbeeld een stage niet door kan gaan omdat de leverancier weer eens te laat is of zelfs te vroeg dreigt te komen (dakkapel) voordat de andere werkzaamheden zijn gedaan (vergunningen), dan schuiven er dingen en dan begin je maar aan het dak van het appartement.

Tenslotte:

Hoewel fase 2 en 3 in een wat langzamer tempo zullen gaan hoef ik me dus de komende 3 jaar absoluut niet te vervelen. ;))


opmerkingen:
  • Het project 'Le Mouton Qui Rit' is in drie stukken gehakt ieder stuk weer in stages.
  • De percentages achter een stage geven aan hoever deze gereed is.
  • Facultatief betekent dat we dat laten afhangen van de business: veel omzet = meer uitbreiden of realiseren.



Geen opmerkingen: