31 augustus 2008

Vide Grenier Vauvillers


glazen, servies, bestek....

Nou dit was een van de grootste rommelmarkten die ik tot nu toe, tijdens de voorbije paar maanden, in la Doulce France heb gezien. Natuurlijk is de 30 april de rommelmarkt in NL veel groter. Maar toch, als je weet dat er bijne iedere week in de zomer een VG is, en in NL maar een keer in het jaar zoiets wordt toegestaan... En dus in deze omgeving best wel veel van dit soort dingen te beleven zijn, was die in Vauvillers groot te noemen.
Stralend weer en een blakende zon op mijn kale knar. Het foto-kanon voortdurend in de aanslag, standaard op F16 voor lekker veel scherptediepte, heb ik me helemaal uitgeleefd met +14o fotootjes dus. Een paar onbewerkte plaatjes post ik hier en een selectie uit de rest staat op photobucket.

een beetje veel van alles...

De gemiddelde kwaliteit op deze brocanterie was beter dan we tot nu toe gezien hebben, veel leuke dingen, zelfs een oude destillatie kolom van mooi koper. Met hier en daar een gaatje, maar dan toch, zoiets zie je niet gauw op een rommelmarkt.

Verder, veel van het zelfde, onmetelijke hoeveelheden servies, bestek, glazen en wat dies meer zij... Veel kleding, bakken vol met het leken wel inventarissen. En een heuse Vide Grenier bij een half vervallen huis [zie hieronder op nr 2], was duidelijk dat dit ter plekke was leeggehaald en de zooi te koop werd geboden. Wat een puinzooi, zelfs de horren lagen nog te koop en halfverroeste blikjes met onduidelijke inhoud. Schitterend eigenlijk dat een vide grenier zo letterlijk werd opgevat.

En natuurlijk afschuwelijk en soms ook leuk keramiek...


Liep er ook nog een beetje maf figuur rond die alles te duur vond en voortdurend riep maar dit is toch een brocanterie, hoort toch niets te kosten?! Gaat er ook nog een verkoper tegen hem aan staan te lullen dat die werkhandschoenen, waarvan hij er 3 paar voor de prijs van 2 wilde hebben, toch wel helemaal nieuw waren hoor! Ja ja, tuurlijk. Maar ik scoorde voor 1 euro wel leren vuurvaste handschoenen met binnenvoering voor het kuilvuur in november/december. En die zagen er toch wel heel erg nieuw uit. Je vind nog eens wat.

Niet verbazend ook de eerste generatie XBox was al in de aanbieding. Een paar friekjes die uitstraalden duidelijk teleurgesteld over dit wonder der techniek te zijn, zaten onder een parasol weg te smelten.

Ach en hoe trots zijn sommigen op hun aanwinst...







Enne wie weet wat dit is mag het zeggen, Dries, Els en ik staan voor een raadsel:

Maar hiervan weet ik wel wat het is, een franse variant van een Odhner rekenmachientje, alleen veeel te duur: 150 euries.


Tsja na een paar uur strompelen over de Vide Grenier ... naar huis en ff lekker uitwaaien op het balkonnetje. Pateetjes, beetje wijn, cola en water en het leven is zo slecht niet meer bij 28 graden.

Hier moet je eens naar uitkijken in een speciaal zaak of bij een traiteur: Rillette (spreekuit: riejette) de Porc of Rillette de Lapin. Het is moddervet maar OZO lekker. Vooral met een vers stokbroodje en een slokje van de Cabernet Sauvignon () uit de Pays d'Oc streek, hapte dat soepel weg. Maar Rillette zal wel weer niet ingevoerd mogen worden in ons steriel landje. Ik neem wel wat mee naar de BBQ op 27 september.

Wat is er nog meer te zeggen van zo'n zondag dan: hhhhheerrlijk...

Geen opmerkingen: