25 augustus 2008

Nigeria

Fannie is nu in Nigeria aan het klussen. Maarre ik weel wel da's niet mijn baan. Zou me de eerste drie vingerkootjes afknabbelen van ergernis. Ben dat in mijn professionele leven niet gewend geweest dat mensen je bewust gingen saboteren. We gingen altijd vanuit het standpunt dat je dit voor meerdere eer en grotere glorie van de company deed, en wel samen, vooral samen.
Niet zo in de ontwikkelingslanden, die mensen doen het blijkbaar voornamelijk - ok niet zo bescheiden: alleen - tot meerdere glorie van zichzelf. De eer laat ik maar achterwege. Want dergelijk gedrag is oneervol. 'k Zal maar zeggen als ze het allemaal dan zoveel beter weten daar in die afrikaanse landen en onze hulp niet nodig hebben: laten ze het fijn zelf uitzoeken dan, maar niet van ons geld.

Sterker nog laten we van land ruilen!

Als dat nu eens kon gebeuren! Dan krijgen we een machtig groot land terug ervoor in de plaats, je weet wel zij holland, wij nigeria. Geen files meer, luchtvervuiling zal dan een stuk minder zijn, ruimte zat: iedereen een bungalow en een tuintje. En iedereen kan dan bij of om zijn werk gaan wonen. Want we nemen natuurlijk wel alles mee, he! En geen gedoe meer met problemen in de winter om het warm te krijgen, kunnen we in een klap over naar solar heating of koeling! Onze kassen en gebouwen of bedrijven kunnen dan - hoe bestaat het? - volledig naar zonnewarmte/energie over schakelen, wat zeg ik 3 oogsten waterbommmen per jaar! Wat een voordelen allemaal. Begin je je af te vragen waarom ze dat zelf niet doen.
Maar nee laten we vooral de landen ruilen, die paar miljoen Nigerianen krijgen dan allemaal in een klap een mooi huis, weliswaar zonder meubels erin maar die hebben ze nu toch ook al niet, krijgen alle molens, het vredespaleis, de hele mikmak aan gebouwen! En als het daarna slecht gaat met ze, kunnen ze dat dan nog steeds aan ons verwijten? We hebben ze toch alles gegeven wat ze wilden, ons eigen land notabene!

Nou zullen we dan maar gaan pakken?

Geen opmerkingen: