7 juli 2008

Zapper


Weet je wat me opvalt? Ik mis het IT werk eigenlijk geen seconde, heb het er ook nauwelijks over met anderen, ook al omdat het voor 99% van de bevolking ongrijpbaar is en de rest heeft overdag al voldoende gedoe daarover. Gesprekken van de dag gaan dan ook over feesten in de buurt, de naderende 14e juli, de vide greniers (letterlijk: zolder opruiming of rommelmarkten) waar je wat kunt krijgen en hoe je het beste met je autonome maaimachines (schapen dus) moet of kunt omgaan. Je dagelijkse routine bestaat uit 'savonds vers water en 'smorgens vier handen brokken. Daar lok je ze mee en krijg je ze tam zegt men. En dat klopt ook.
Nou ja het leven is er een stuk eenvoudiger op geworden en je hebt dan ook ineens tijd wat meer aandacht aan je mailtjes te besteden (ha-ha) Tenminste als je je toetsenbord niet kapot slaat met een vliegenmepper om die pestdingen van je af te houden, het is een kerkhof, elke dag weer. Er zitten er tussen die moet je echt in de gaten houden. Die steken of bijten, maar die hebben ook een andere kleur en vallen dus sowieso op. En dan heb je er die door geen mepper weg zijn te houden en die ook heel moeilijk te pletten zijn, zijn stukken steviger gebouwd, taaie rakkers. Die moeten natuurlijk absoluut onmiddellijk, dadelijk, direct naar de eeuwige jachtvelden gestuurd worden, want die zijn te slim.

Vraag me ook af of je (via de chaos theorie ?) de vliegpaden van die vliegen kunt voorspellen, zou dat lachen zijn! Dat spaart een hoop vliegenmeppers uit, die zijn n.l. erg slap, je kan ze dan in mid-air zappen of anderszins verpletteren. Wat zijn die dingen lastig. Opvallend is dat ze in het donker niets doen, zien dan waarschijnlijk niets. Die gaan w.s. niet op geur of CO2 af zoals muggen lijkt het, moet natuurlijk wel voorzichtig zijn met zo'n uitspraak.

Geen opmerkingen: