18 juli 2008

Dip

Het is vrijdag en eigenlijk zijn we geen streep opgeschoten. Tegels die niet te krijgen zijn, materiaal dat niet op tijd komt en Damien die op dit moment meer verknoeit dan goed doet. Als die jongen alleen gelaten wordt dan is ie niet vooruit te branden en zakt ie terug naar tempo NUL. Twee dagen aan het zoeken geweest naar tegels en toiletten. Dat Brico Depot is werklijk een gribus zaak. Wel goedkoper maar het is net een soort Aldi. Alles staat in de verpakking, en veel nog in de wandelpaden ook. Mensen zijn niet erg toeschietelijk. Nee dan Gerdimat, of ComaFranc veel vriendelijker en veel behulpzamer. Opvallend is wel dat als het niet in hun bestand voorkomt ze ook niet gaan kijken waar het wel te krijgen is. Blijkbaar is toch alles gesyndicateerd (om maar een een franconisme te gebruiken) Bestellen buiten je bestaande leveranciers om kan blijkbaar niet.

Alhoewel, de nieuwe voorpui van het appartement is besteld en wordt medio oktober geplaatst, da's natuurlijk wel weer een stap vooruit. Bijna een maand eerder dan de aannemer kon. Je kunt hier ook geen echt flexibel voor je vloerverwarming krijgen, kijken of Wim wat voor me kan doen.

Fannie heeft wel slagen kunnen maken die heeft de -voorlopige- eettafel gelakt, en is met de lobby klaar met verven. Verbazend hoe zoiets opknapt als je er een tafel in zet en de muren geschilderd hebt, en al die honderden kleine vuile kinderhandjes op de muur kwijt bent. De Amerikaanse koelkast is ook al geinstalleerd. Wat is zo'n kreng zwaar. Nu nog ff water er naar toe aanleggen en we hebben ook weer ijsblokken on demand!

Gisteren met de buurman op jacht geweest naar nog meer schapen. Ze denken in de eerste plaats dat je ze wilt slachten, dus komen ze met een prijs van 5Euro de kilo vlees, aan een 1 jarig schaap zit zo'n 25 kilo vlees dus tel uit je winst. Als we dan uitleggen dat het is voor op het terrein te grazen kijken ze moeilijk en beginnen ze een verhaal op te houden van 120 euries voor een schaap. Bij een boertje werd ineens in oude franken gerekend 70.000 frankies, dat is 700 nieuwe franken en dus bijna 200 euries voor een lam, da's iets te gek. 50-60 euries max is de opdracht van de directie. Was ook de prijs vande eerste lammeren. Maar goed we gaan zaterdag nog eens kijken, dan heeft ie er wat in de wei staan. Maar als ie bij zijn prijs blijft bekijkt ie het maar. Waarschijnlijk moeten we deze oefening in de winter herhalen want dan zijn er weer nieuwe lammeren en die krijg je dan voor een lage prijs.

Vandaag een vonkentrekker gesproken voor de electro in de nieuwe keuken. Dzeesus wat zijn die gasten hier langzaam van begrip. Je legt ze uit hoe een extra kabel kan gaan lopen en dan gaan ze van de stoppenkast de route nog eens langzaam over doen, trekken aan wat losse einden, ook al zeg je dat dat weggehaald wordt gaan ie nog effe herkauwen wat daar dan niet mee zou gaan gebeuren.
Uiteindelijk zijn we tot een deal gekomen., en gaf hij aan dat alles begrepen is. Zijn CV toch nog even gelezen, blijkbaar is een job van twee nachten interessant genoeg om op je CV te zetten. Fannie en ik zaten daarover een beetje te ginnegappen. Toch wel triest voor zo'n jonge knaap dat er zo geknokt moet worden voor een job.

Afijn vandaag is het weer dechetterie dag en dan gaa nwe morgen naar ikea, ja hoor, en via een omweg naar een andere bricodepot, kijken of die wel de gewenste potten heeft.

Geen opmerkingen: